Kaupallinen yhteistyö Avenen kanssa

Ihoni on atooppiseen taipuvainen, ja etenkin talvisaikaan se on runsasta kosteutusta vailla. Erityisesti poskipääni ja kasvojen sivut tuntuvat hilseilevän varsin helposti. Kesällä kuitenkin huomaan, että ihoni voi paremmin, ja usein selviänkin hieman vähemmällä kosteutuksella. Joskus jopa huomaan, että ihoni tuppaa rasvoittumaan etenkin t-alueelta - ongelma, jota minulla harvoin talvisaikaan on. Kesällä tykkään myös kulkea ilman meikkiä, jolloin tarpeeni ihonhoitotuotteita kohtaan siinäkin suhteessa talveen verrattuna erilainen.

Tuntuu ehkä hieman oudolta kirjoitella marraskuussa suomalaisille lukijoille kesästä, mutta täällä Kapkaupungissa kesä alkaa olla jo käsillä. Kauniin violetit Jakaranda-puut kukkivat, aurinko porottaa yhä kuumemmin ja lämpöasteet kipuavat lähelle kolmeakymmentä... Kai silloin voi jo puhua kesästä?

Kuten sanottu, näin kesän korvilla ihoni tarpeet ovat erilaiset. Sain Suomesta matkaan Avenen tuotteita, ja viime aikoina olen käyttänyt niistä erityisesti sekaiholle tarkoitettuja tuotteita. Ehdoton suosikkini on tällä hetkellä Mattifying Fluid, joka on kevyt ja nopsasti imeytyvä öljytön kosteusvoide. Voide jättää iholle mukavan mattaisen pinnan, joten tätä olen käyttänyt erityisesti niinä päivinä, jolloin en ole käyttänyt meikkiä, mutta voide toimii ihollani näin kesäaikaan myös meikin alla.

Sellainen miinus Mattifying Fluidissa on, että se ei sisällä aurinkosuojaa, joka etenkin näillä levyesasteilla on ihan välttämätön. Niinä päivinä, jolloin en vietä päivän aurinkoista aikaa sisätiloissa, on aurinkosuoja välttämätön. Kaikissa käyttämissäni meikkivoiteissa on aurinkosuoja, mutta jos en kaipaa sen kummempaa meikkiä, laitan kasvoilleni Hydrance Optimale -sarjan sävyttävää päivävoidetta, jonka suojakerroin on 30.

Samaisesta Hydrance Optimale -sarjasta olen käyttänyt myös Hydrating Serumia, joka on eräänlainen kosteuttava ja rauhoittava seerumi. Seerumi laitetaan puhtaalle iholle, jonka jälkeen on tarkoitus levittää päivä- tai yö-voide, mutta näin kesäaikaan ihoni tuntuu toisinaan pärjäävän pelkällä seerumilla. Ajattelenkin, että säästän loput seerumit Suomeen, ja annan iholleni kunnon kosteutuskuurin sitten, kun olen jälleen pakkasten äärellä.

Ihoni puhdistukseen olen käyttänyt - itse asiassa jo reilun parin kuukauden ajan - Avenen Cleansing Foam -puhdistusvaahtoa. Tuote on sen verran pesevä, että meikit lähtee tehokkaasti, mutta ihoni ei ole päässyt kuivahtamaan. Tykkään vaahtomaisista ihonpuhdistajista geelien ohella tosi paljon! Tästä tuotteesta olen tykännyt jopa niinkin paljon, että kuvissa esiintyy lähes tyhjä purnukka.

Näin kesän korvilla olen kokeillut myös uutta silmänympärysvoidetta. Soothing Eye Countour Cream -niminen tuote on rauhoittava silmänympärysvoide, joka sopii ärtyneelle iholle. Kärsin alkukeväästä jonkun verran siitepölyallergioista, jolloin koko kasvoni tuntuivat kutisevan, mutta onneksi se aika ei kestänyt kauaa!

Kuukauden päästä olisi taas edessä Suomeen paluu - toivottavasti hyvinvoiva kesäihoni ei ihan heti muutu hilseileväksi talvi-ihoksi!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat