Kaikki minut tuntevat tietävät, etten todellakaan ole mikään super-aamuihminen. En varsinaisesti ole mikään uskomaton unikeko, sillä usein viikonloppuisinkin herään kohtuu aikaisin (tai no, yhdeksän kymmenen aikaan). Yleensä myös priorisoin yöuniani ja menen arkisin aika aikaisin nukkumaan, mutta siltikään aikaiset arkiaamut eivät lukeudu suosikkeihini.

Johtuneeko muutos lisääntyneestä valosta tai muuten vain enemmän levänneestä mielestä, mutta viime viikkoina aamut eivät ole olleet läheskään niin tahmaisia kuin yleensä. Herään varsin pirteänä, eikä minulle ole tullut edes kiire töihin. Aikaisemmin olen lähtenyt töihin puolijuoksua ja pukenut takkia päälle hississä.

Syy helpottuneisiin aamuihin lienee myös se, että olen viime aikoina panostanut aamujen helpottamiseen. Olen valmistellut asiat jo illalla niin, että aamu tulee olemaan mahdollisimman kivuton, ja se on kyllä auttanut ja paljon! On ollut ihanaa, että aamut lähtevät käyntiin jotenkin sutjakasti - saan nukkua niin pitkään kuin mahdollista, eikä aikaa tuhlaannu ylimääräiseen säätöön. Kiitos nopeutuneiden aamurutiinieni, olen ollut kesällä töissä jo 7.40, mikä on ollut ihan mahtavaa, sillä anti-aamuihmisyydestäni huolimatta aamut ovat minulle kuitenkin sitä tehokkainta työaikaa.

Näillä keinoilla olen helpottanut aamujani:

- Teen edellisenä iltana aamupalan valmiiksi. Viime aikojen suosikkini on tuorepuuro, joka tekeytyy sopivasti yön aikana ja on aamulla makoisa ja täyttävä aamupala. Mun puuroon tulee turkkilaista jugurttia, maitorahkaa ja Alku-kaurahiutaleita. Päälle laitan banaania tai mustikoita ja hunajaa.

- Lataan myös kahvinkeittimen valmiiksi illalla. Tuntuu ehkä vähän hölmöltä, mutta aamuisin on ihan mahtavaa, kun voi vaan napsauttaa sen päälle!

- Katson seuraavan päivän vaatteet valmiiksi jo edeltävänä iltana, erityisesti silloin, jos olen menossa töiden jälkeen treenaamaan tai tarvitsen mukaani jotain erityistä. On ihan tuhoontuomittu idea alkaa aamulla miettimään, että mitä kamoja mukaan tarvitsee.

- Työmatkapyöräily on helpottanut arkeani siinä mielessä, että voin lähteä omaan tahtiini enkä ole sidottu mihinkään aikatauluun. Se on myös paljon nopeampaa, ja säästän ovelta ovelle -matkassa noin kymmenen minuuttia verrattuna ratikkaan!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat