Sain eräältä teistä toiveen kertoa ensimmäisestä puolimaraton-kokemuksestani, ja koska tuosta koitoksesta - ja tavallaan koko juoksu-urani aloittamisesta - tulee täyteen tänä vuonna kymmenen vuotta, ajattelin, että olisi hauskaa muistella vähän menneitä!

Juoksin tosiaan ihan ensimmäisen puolikkaani toukokuussa 2007 Oulun Terwahölkkä -nimisessä tapahtumassa. Sitä ennen en ollut juossut juoksukisoja kuin satunnaisesti suunnistusharrastuksen lomassa. Harrastin suunnistusta aktiivisesti noin vuoteen 2004, eli suunnistuksen lopettamisen ja ekan puolimaran välillä oli muutama inaktiivisempi urheiluvuosi. Noina vuosina lähinnä jumppailin ja juoksin lyhyitä, pääasiassa 30-45 minuutin mittaisia lenkkejä pari kertaa viikossa. En siis ollut ihan rapakunnossa, kun aloin treenata puolimaratonia silmällä pitäen.

En ihan tarkkaan muista, miten innostuin osallistumaan ensimmäiselle puolimaratonille. Muistaakseni saatiin osallistumismaksu jotenkin lääkiksen kautta halvemmalla, ja meitä ilmottautui mukaan iso porukka. Ilmouttauduin mukaan muistaakseni maaliskuussa, ja minulla oli pari kuukautta aikaa treenata itse koitokseen. Olin jo noihin aikoihin vähän lisännyt lenkkeilyn määrää ja koettanut pidentää lenkkejäni. Muistan kuitenkin, että tuohon aikaan tunnin mittainen lenkki oli mulle jo aika pitkä, ja juoksin vain yhden pitkiksen ennen puolikasta. Tuolla pitkiksellä oli mittaa 1h25min ja 13km - olin ihan puhki sen jälkeen!

Taisin tehdä jonkin pienen hiilaritankkauksen ennen kisaa, ja edeltävänä päivänä kävin vetämässä kunnon mättöhamppariaterian - näin jälkikäteen ajatellen ei ehkä mitenkään järkevin teko. Muistelen myös, etten juuri nukkunut edeltävänä yönä ennen kisaa, mutta nuorena ei pahemmin univelat tuntuneet! Jostain syystä en myöskään jännittänyt kisaa pahemmin.

Itse kisa sujui ihan mukavasti. Aloitin rauhallisesti ja juoksin ekan kasin kaverini kanssa noin 2.15 -tahtia. Sen jälkeen kiristin vauhtia, ja muistan, että juoksu kulki tosi rennosti jonnekin 18 kilsaan saakka. Vikat kolme kilsaa olivat tuskallisia, mutta varmaankin siksi, etten ottanut koko kisan aikana mitään energiaa vaan join vain vettä. Loppuaikani oli jotain 2.02 luokkaa, eli olin tosi tyytyväinen suoritukseeni!

Tuosta vuoden 2007 Terwahölkästä sain lopullisen juoksukärpäsen pureman, ja aloin käymään juoksutapahtumissa säännöllisesti. Muistaakseni juoksin samana vuonna puolimaratonin Vuokatissa, ja se meni jo alle kahden tunnin mäkisyydestä huolimatta. Osallistuin Terwahölkkään uskollisesti joka vuosi niin kauan kuin Oulussa asuin - viimeksi juoksin kyseisen kisan vuonna 2013.

Tänä vuonna perinteinen toukokuun puolikas on HCR, joka toimii samalla mun 10-v juhlakisana. Olisi kyllä ollut hauska juosta Oulussa - mietinkin sitä, mutta olen menossa Ouluun kisoista juuri seuraavana viikonloppuna. No, ehkä joskus vielä teen comebackin Terwahölkkäänkin!

Arkistojen aarteet eivät valitettavasti yltäneet kymmenen vuoden taakse, joten kuvituksena toimii vähän tuoreemmat juoksuotokset.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitti hei, tosi kiva kun kirjoittelit sun kokemuksesta ja valmistautumisesta! Näistä sai mukavasti tsemppiä :) Hauskaa Tukholman reissua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat