Gradun palauttamisen jälkeen ylin pitkään jonkinlaisessa onnen ja vapauden huumassa, mutta viime viikkojen aikana se on ollut laantumaan päin. Näin viikonloppuisin jaksan kuitenkin vieläkin iloita siitä, että saan herätä vapaapäiviini rauhassa eikä niitä täytä mitkään velvoitteet. Viikonloput olenkin pyhittänyt laiskottelulle.

Olen huomannut, että vaikka nautinkin hitaista aamuista, rauhallisista aamupaloista ja lehden lueskelusta ilman kiirettä, minulle ei sovi täysin tekemättömät päivät. Hitaus on ihanaa, mutta minulla pitää olla hitaudelle jokin "päätepiste", kuten vaikkapa treenaamaan lähteminen. Muuten tunnen itseni levottomaksi, enkä osaa nauttia hitaudesta.

Olen pitkään tuntenut jonkinlaista huonoa omatuntoa tästä piirteestäni, ja koettanut siedättää itseäni suunnitelmattomiin aamupäiviin. Minusta on tuntunut siltä, että minussa on pakko olla jotain pielessä, jos tunnen itseni levottomaksi ilman suunnitelmia. Sillä kyllähän ihmisen pitää osata olla! Nyt olen kuitenkin oivaltanut, ettei ole kyse siitä, ettenkö osaisi olla. Minulle vaan sopii se, että puuhastelen laiskoteltuani hetken jotain aktiivista ja ikään kuin saan päivän käyntiin. Sen jälkeen minulle ei ole mikään ongelma "vain olla" - kunhan olen saanut tät ennen ruumiiseeni vähän liikettä. Tällainen tyyli sopii minulle ja rentouttaa minua.

Niinpä tällekin viikonlopulle olin suunnitellut jotain pientä puuhaa molemmille päiville. Perjantain olin töissä, joten lauantaina tuli nukuttua pitkään. Hitaan aamun jälkeen suuntasin kaupungille tekemään pieniä ostoksia, ja iltapäivällä tein pienen lenkin kaatosateessa. Olin jo mennyt salille shoppailujen päätteeksi, mutta olin mennyt unohtamaan juoksukengät kotiin, joten ei auttanut kuin palata himaan ja lähteä tarpomaan sateeseen. Illalla lähdettiin vielä naamiaisbileisiin kissaksi ja Startrooperiksi pukeutuneina!

Ilta vierähti odotettua pidemmäksi, joten tänään tuli nukuttua pitkään. Aamupalan jälkeen raahustin kuitenkin tekemään pienen lenkin, jotta levoton ja passiivinen fiilis ei valtaisi väsähtänyttä kehoani. Raitis ilma teki hyvää, ja heti oli jotenkin helpompi rentoutua. Illalla käytiin vielä kavereiden kanssa Puttesissa pitsalla.

Nyt taidankin suunnata tästä iltapuuhiin. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat