Yliopistolla olon sijaan viime päivät ovat täyttyneet kotiopiskelusta, mikä on tarkoittanut enemmän kotona syötyjä aterioita. Lisääntynyt kokkauksen määrä ei sinänsä mua haittaa - tykkään ruuanlaitoista -, mutta välillä pää lyö tyhjää reseptien suhteen. Tykkään syödä kaksi "oikeaa" lämmintä ruokaa sen sijaan, että puputtaisin toisella aterialla leipää. Mutta kun kokkaa kaksi kertaa päivässä, ei toisaalta jaksa tehdä mitään kauhean monimutkaista, ainakaan molemmilla kerroilla.

Yleensä lounas on meillä enemmän "pikaruokaa", ja tykkään panostaa mieluummin iltaruokaan. Lounaaksi syödään usein nopeasti valmistuvaa pastaa tai vaikkapa lämpimiä voileipiä. Kuitenkin tällä taktiikalla kasvisten määrä jää vähäiseksi, ja olenkin viime aikoina ryhtynyt tekemään enemmän salaatteja.

Salaateissa ongelma meinaa kuitenkin olla se, että niistä tulee helposti liian kevyitä! Tykkään treenata "lounaan voimin", minkä vuoksi haluan, että lounas on suht täyttävä. Onneksi keksin tähän asiaan ratkaisun: lisään salaatteihini hieman pestolla maustettua pastaa! Sopii niin kanan, kalan kuin katkarapujenkin kanssa. Ja kuten kuvasta näkyy, lohisalaatti taipuu myös illalliseksi, ja silloin sen kaveriksi voi eksyä myös tilkkanen valkoviiniä. :)

Tämän hetkinen suosikkisalaattini on lohisalaatti, joka valmistuu samalla, kun pastat keittyvät.

Lohisalaatti kahdelle

200g lohta (itse ostan yleensä valmiiksi paistettua, koska täällä harvoin myydään muuta)

200g pastaa

pestoa

kirsikkatomaatteja

salaattisekoitusta

mozzarellaa

oliiveja

päälle: oliiviöljyä, balsamicoa, mustapippuria, suolaa

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin pilko tomaatit, lohi ja mozzarella. Asettele salaatinlehdet lautasen pohjalle. Huuhdo pasta ja heitä sekaan pestoa. Kaada pestopastat salaattipedin päälle. Lisää päälle lohi, tomaatit, mozzarella ja oliivit. Kaada päälle oliiviöljyä ja balsamicoa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nauti! :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat