Marraskuu on aina lukeutunut mun inhokkikuukaudekseni. Suomessa on silloin vaan niin koleaa, hämärää ja loskaista - pelkkä ajatuskin puistattaa! Varsinkin marraskuun alku on nihkeä, mutta kuun lopussa sitä voi jo alkaa odotella joulua. Onneksi täällä vastaavaa ilmiotä ei tarvitse potea: en halua kääntää veistä muiden marraskuun vihaajien kanssa, mutta täällä marraskuuta ei tarvitse pahemmin kammota. Kesää kohti mennään, ja aurinko tuntuu päivä päivältä polttavammalta! Tänään lämpöasteita oli päivällä jopa 29, ja radalla juostessa vettä sai nauttia runsaasti.

Kesäisistä fiiliksistä johtuen en meinannut uskoa, että tänään tosiaan alkoi jo marraskuu (viimeinen kokonainen kuukausi täällä Etelä-Afrikassa, jaiks)! Totesin poikakaverille, että lokakuu oli varmaan tylsin täällä vietetty kuukausi, ellei kavereidemme vierailua lasketa. Koulu oli melkein koko kuukauden ajan tauolla, ja päivät tuntuivat täyttyvän turhautuneisuudesta, odottelusta ja ikävästä pitäisi-tehdä-jotain -fiiliksestä. Mutta sitten aloin katsomaan kuvia ja hoksasin, että kyllähän sitä lokakuussakin tuli tehtyä vaikka mitä! Tässäpä siis koottuna lokakuun parhaat jutut. Pitää katsoa, josko alkaisin tekemään tällaisia edellisen kuukauden muistelupoistauksia useamminkin. :)

En edes muistanut, että lokakuu itse asiassa alkoi tosi kivoissa merkeissä. Kuukauden alkupäivät vietettiin nimittäin Namibiassa! Reissu Swakobsmundiin ja lähiympäristöön oli yksi eksoottisimmista matkoista, joita olen tehnyt.

Lokakuussa vietin myös tavallista enemmän aikaa vuorilla. Tein juoksulenkkejä Signal Hillillä, Noon Gunilla ja Pipe Trackillä. Vierailijoiden kanssa vaellettiin myös eräänä iltana Lion's Headille katsomaan auringonlaskua. Jos jotain vielä haluan täällä tehdä enemmän, niin vaeltaa!

Kulunut kuukausi jäi mieleen myös turistijutuista, joita tuli tehtyä keskimääräistä enemmän, kiitos kavereidemme vierailun. Käytiin muun muassa Old Bisquit Millillä, Signal Hillin päällä katsomassa auringonlaskua, Bo Kaapkin tuli nähtyä pitkästä aikaa... On hassua, miten alussa tuli tehtyä paljon enemmän kaikkia turistihommia, mutta sitten ne jäi. Onneksi pian saapuu lisää vierailijoita, jolloin on taas hyvä tekosyy käydä katselemassa nähtävyyksiä!

Yksi juttu, joka kuuluu kuukauteen kuin kuukauteen, on hyvä ruoka. Lokakuussa tuli syötyä keskimääräistä useammin ulkona. Ja voi vitsi, mitä herkkuelämyksiä kuukauteen mahtuikaan! Kingklip Kloofstreet Housessa ja Wllebourgin sushit tulee ekana mieleen.

Näihin tunnelmiin, tervetuloa marraskuu!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat