Ensimmäinen kesän loma kolkuttelee jo ovella, ja jo lauantaina singahdetaan Espanjan auringon alle. Ollaan vuokrattu kaveriporukalla Barcelonan lähettyviltä villa, jossa olisi tarkoitus lomailla viikon ajan. Sen pidempää lomaa ei nyt tällä erää ole tiedossa, mutta onneksi heinäkuussa on vielä toinen viikko lomaa. Ja sitähän viikkoa on korkea aika alkaa suunnitella tässä vaiheessa!

Vaikka olenkin kotoisin Pohjois-Suomesta, Lappi on mulle suht tuntematonta seutua. Okei, olen käynyt joitain kertoja Kemissä ja Rovaniemellä, mutta Rovaniemeä pohjoisempana en ole käynyt kuin pariin otteeseen, ja nekin reissut ovat olleet suht lyhyitä. Niinpä olinkin aika innoissani, kun kaverimme ehdottivat meille kesälomareissua Lappiin.

Istuttiin tänään alas ja vähän speksailtiin sitä, mitä reissultamme haettaisiin. Aikaa reissulle on vain viikko, mikä vähän rajoittaa, koska ajamme Lappiin autolla täältä Helsingistä - matkoihin kuluu siis helposti aika paljon aikaa. Tosin paluumatkan todennäköisesti taitamme ainakin osittaen lentäen.

Haluaisimme reissullamme tehdä jonkun vaelluksen, ehkäpä 2-3 yötä maastossa viettäen. Meillä ei ole telttaa, eli ideaaleinta olisi päästä nukkumaan autiotuvissa, mutta hätätilassa teltankin voi kyllä hankkia. Muut yöt olisi kiva viettää vähän paremmissa oloissa, kuten vaikkapa mökissä. Mökiltä käsin olisi hauskaa tehdä päiväreissuja, tai käydä melomassa tai maastopyöräilemässä. Aktiiviloma luonnossa liikkuen pienillä mukavuuksilla höystettynä olisi siis tähtäimessä. :)

Ihan ensimmäisenä mietimme, että olisimme ajaneet aina Jäämerelle saakka, mutta sitten tulimme siihen tulokseen, että se ei ehkä olisi ideaali vaelluspaikka. Jäämeren hylättyämme innostuimme Lemmenjoesta, sillä se vaikutti aika täydelliseltä paikalta meille. Nopean speksailun perusteella Lemmenjoelta löytyisi juuri oikean mittaisia vaellusreittejä, ja siellä olisi tarjolla oheisaktiviteettina niin melontaa kuin maastopyöräilyäkin!

Lapin kävijät hoi, nyt tarvitaankin teidän vinkkejä! Onko Lemmenjoki hyvä paikka kuvailemalleni aktiivilomalle, vai olisiko hyvä tsekkailla vielä muita seutuja? :)

Lapin kuvien toistaiseksi puuttuessa postauksen kuvat ovat Nuuksiosta ;)

Kommentit (8)

Johanna

Juuri Lemmenjoesta ei ole omakohtaista kokemusta, mutta vaikuttaa erittäin hyvältä kohteelta! Oma ikisuosikkini kesä- ja talvivaelluksille on (melkein Jäämerellä sijaitseva!) Kilpisjärvi. Upeat maisemat, paljon vaellusmahdollisuuksia ja mukavasti palveluitakin. Jäämeren houkutellessa voi koukata Norjan puolelle Kåfjordeniin ja käydä huiputtamassa Haltin (Guolasjärven kautta) ja ihastelemassa huimaa Gorsabruaa. Ruotsin Lappi on myös loistava vaelluskohde! Esimerkkinä Abiskon seutu, mistä pääsee myös Kungsledenille. Teltan ottaisin mukaan, koska autiotuvissa voi olla niin tyhjää kuin täyttäkin. Ihanaa Lapin reissua!  

Laura V

Paljon olen lapin seudulla liikkunut, mutta lemmenjoki on vielä tuntematon paikka. Suosittelen tsekkamaan myös saariselän kulmilla olevat vaellusreitit. Esim. Suomunruoktu ym ympärillä olevat, autiotupia löytyy runsasti janvarman päälle jos haluaa ottaa niin myös varaudtupia. Nuilla seuduilla usein liikkuneena voin kyllä suositella!

Vierailija

Hei! Kittiläänhän ja Ivaloon pääsee lentäen. Kittilän "vieressä" Ylläs (Äkäslompoloon n. 40min) ja Levi (10min). Ivalossa Saariselkä. Levi vaikuttaa kyllä mainonnan perusteella panostaneen myös hyvin urheilullisiin kesäaktiviteetteihin. Äkäslompolosta tykkään ite paikkana paljon ja siitä pääsee kävellen kauniiseen Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Saariselällä on UKK-puisto. Kaikissa paikoissa käsittääkseni tehty maastopyöräreittejä. Kansallispuistoissa onnistuu vaellukset ja päiväretket. Lemmenjoella en oo käyny, se on varmasti näistä kaikista rauhallisin ja ehkä autenttisin paikka. Inspiroivaa lomasuunnittelua ja kivaa lomaa:)!

Vierailija

Suosittelen Ylläs-Pallas vaellusta 3 maastoyön taktiikalla ja Yöpymistä vaelluksen päätteeksi Hotelli Pallaksessa. Ylläs-Levi maastopyöräreitti kuulemma polkemisenarvoinen.

Vierailija

Lapin loma on varmasti mahtava! Ite oon vähemmän liikkunut siellä kesällä, mutta Lemmenjoen tienoo lienee erittäin kiva paikka! Menomatkalle kannattaa harkita myös AutoJunaa Kolariin tai Rovaniemelle, sen ei pitäs useamman ihmisen porukalla olla erityisen kallis per naama.
T. Kaija

Jasmine

Myöskään minulla ei ole Lemmenjoelta kokemuksia, mutta myös minulta lähtee peukutus Saariselän alueen vaellusreitteihin, siellä olemme tehneet mainioita päiväreittejä. Uskon kyllä Lemmenjoen olevan vähintään yhtä hyvä ja mielenkiintoinen paikka!

Sitten, Lappiahan tämä ei ole, mutta Kuusamon Karhunkierrosta voin suositella täydellä sydämellä, upeampia ja vaihtelevampia maisemia saa etsiä. Jos ei nyt, niin joskus ainakin suosittelen tämän reitin käymään! :)

soila

Kannattaa ottaa huomioon räkkä!!! Siinä kohtaa, kun syödessäkin suuhun tunkee lauma verenimiöitä alkaa vaelluksen glamouri olla kaukana. Verkkoon naamalla tottuu kylla, mutta kannattaa ottaa mahdollisuus huomioon. Hetta-pallas välillä kannattaa olla teltta mukana, koska siellä on yleensä niin paljon väkeä ettei tupiin välttämättä mahdu. Elokuun loppu puolella ei enää ole rippikoululaisia, mutta heinäkuussa on.

annie

Ehdottomasti kannattaa käydä Suomen Lapissa! :) Kohteita löytyy monenlaiseen lomaan. Jos erämeininki kiinnostaa eniten, niin antaisin oman ääneni Hetta-Pallas-reitille tai ihanalle Kilpisjärvelle.  Jos taas tietynlainen helppous ja aktiviteettien monipuolisuus kiinnostaa, suosittelisin tunturikeskuksia Leviä tai Yllästä. Lemmenjoesta ei ole pahemmin kokemuksia, mutta varmasti alueelta löytyy kauniita vaellusmaisemia ja sopivia reittejä! Tunturikeskuset siis kohteina monipuolisia ja helppoja, mutta erämaa-Lappi on kuitenkin mielestäni hieman "eksoottisempi", joten jos lennätte Rovaniemelle tai Kittilään, niin ajelkaa ihmeessä käsivartta tai päätä kohden!    

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat