Meidän reissu alkoi varsin ikimuistoisella elämyksellä, nimittäin matkustimme Kapkaupungista Pretoriaan Rovos-junalla. Rovosrail on eräänlainen vanhanajan luksusjuna, joka kulkee Kapkaupungista Pretoriaan ja toisinaan jopa Victoria-putouksille tai Dar Es Salaamiin saakka. Vuonna 1989 perustettu junayhtiö on ostanut vanhoja rhodeesialaisia junavaunuja, ja restauroinut ne henkimään vanhanajan siirtomaa-tunnelmaa.

Junamatka ei ollut mikään halpa, mutta toisaalta se sisälsi kaikki ruuat, juomat ja loistavan palvelun kolmelta päivältä, joten hinta ei kirpaissut niin pahasti. Ja toisaalta nämä ovat sellaisia reissuja, joita tehdään kerran elämässä! Lisäksi reissuun kuului kaksi turistikierrosta matkan varrelle osuneissa kaupungeissa.

Junamatka oli todellakin yksi hienoimmista elämyksistä, joita olen tähänastisen elämäni aikana kokenut. Meidän hytti oli ihana, ja sängyn päällä oli mukavaa lepäillä ja katsoa ikkunasta vaihtuvia maisemia. Hytti oli tilava, ja siinä oli oma kylpyhuone. Palvelu oli todella ensiluokkaista ja meistä pidettiin hyvää huolta koko ajan. Junassa tarjoiltiin aamiainen sekä neljän ruokalajin lounas ja illallinen viineineen. Teetä ja pikkusnäksejä tarjoiltiin lounaan ja illallisen välissä, ja juomia sai tilailla halutessaan mihin aikaan tahansa.

Jos jotain miinusta täytyy antaa, niin minun oli aika hankala nukkua junassa. Sänky oli aivan ihana, mutta mua häiritsee junan liike ja kolina, joten yöunet jäivät ehkä vähän ohuiksi! Onneksi juna oli paikoillaan kumpanakin yönä kolmisen tuntia, ja tuona aikana nukuin oikein sikeästi.

Seuraavana vuorossa olisikin Johannesburgiin tutustuminen!

Kommentit (6)

Kirrrsi

Ei vitsiiit! Oispa mahtava päästä tommoseen luksusjunaan! Tulee ihan mieleen joku Hercule Poirot elokuva :)

tusmo

Kuulostipa ikimuistoiselta matkalta! Ihan mielenkiinnosta kysyn, missä hintaluokissa matka oli? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat