Täällä elellään aika kivoja aikoja - kaikki esseet on palautettu, ja viimeisen tentin tein eilen! Olo ei vielä ole täydellisen helpottunut, enemmänkin sellainen tyhjä ja vähän sekava... Ihan kuin en vielä ymmärtäisi, että kaikki koulutyö MPH:hon liittyen on (toivottavasti) nyt takana päin!

Seuraava puserrus odottaakin kuitenkin jo kulman takana, enkä voi heittäytyä täysin lomailemaan ihan vielä. Meidän pitää tehdä lopputyö, eräänlainen "mini-gradu", ja se olisi hyvä aloittaa pian. Jos onnistun saamaan tutkielman valmiiksi maaliskuun puoliväliin mennessä, mun ei tarvitse maksaa seuraavan vuoden lukukausimaksua, eli säästäisin sievoisen summan rahaa. Eli siinä mielessä kannattaisi ainakin yrittää paiskia vielä hommia!

Vähän kuitenkin jännittää, sillä en koskaan ole tehnyt kunnolla tutkimusta, ellei lääkiksen syväreitä lasketa. Nekin sain kasaan osallistumalla erääseen tutkimusprojektiin, eli mitään omaa juttua minun ei täytynyt tehdä. Kävin tänään tapaamassa mun ohjaajaa, ja koetettiin vähän tarkistaa aihetta. Sinänsä mun tutkielman aihe on mielenkiintoinen, mutta tuntuu, että sen eteen pitää tehdä ihan valtava työ! Vaikka toisaalta meidän tutkielma on aika pieni - keskimäärin noin 15 000 sanaa - eikä se ole mitään esim. graduun verrattuna.

Ainakin tällä hetkellä tuntuu, että jaksan aloittaa tutkielman pusertamisen suoraan tenttin perään, joten taidan vaan yrittää pitää hyvän tatsin päällä ja puskea menemään. Voisin ottaa tavoitteekseni tehdä hommia 6-7 tuntia arkipäivisin ja pyhittää viikonloput vapaalle. Haluan jonkun järkevän rytmin homman tekemiselle, vaikka ymmärrän kyllä, että tekemättömät työt varmaan tulevat jonkin verran ahdistamaan.

Onneksi edessä on kuitenkin jotain kivaakin: ollaan nimittäin suunniteltu pientä eteläisen Afrikan turneeta parin viikon päähän! Edessä on kahdeksan yön reissu, joka sisältää:

- Kolmen päivän mittaisen retken "luksusjunalla" Kapkaupungista Pretoriaan

- Päivä Pretoriassa, jonka jälkeen junalla Joburgiin, jossa vietetään kaksi yötä

- Lento Joburgista Victoria-putouksille Zimabwen puolelle ja siellä yksi yö

- Lento pienkoneella putouksilta Maun:hun Botswanaan, jossa vietämme kolme päivää Okawangossa safarilla

- Lento takaisin Kapkaupunkiin

Aikamoinen reissu siis tiedossa! Ehkä tuon voimalla jaksaa vähän vääntää tutkimusta :)

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat