Mun blogi tarjoaa poikkeuksen luonto- ja mökkihenkisiin juhannuspostauksiin. Me nimittäin vietettiin jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan juhannusta kaupungissa. Jep - taidan olla viettänyt juhannuksen Helsingissä nyt jo viitenä vuotena peräkkäin! 

Aina kun kerron kaupunkijuhannus-perinteestäni muille ihmisille, saan osakseni vähintäänkin ihmettelyä: juhannus kun ei perinteisesti ole mikään kaupunkijuhla. Minusta taas juhannus ei ole sen kummempi juhla kuin mikään muukaan, enkä ole koskaan tuntenut mitään palavaa halua päästä silloin mökkeilemään. On varmaan karua sanoa näin, mutta en oikein viihdy mökeillä varsinkaan, jos kelit on kehnot. Juhannusmökkeily vaatisi myös runsaasti etukäteisvalmistelua, sillä mökittömän pitäisi vuokrata sellainen hyvissä ajoin etukäteen, ja melkein hankkia myös auto, jolla mökille pääsisi liikkumaan.

Usein minusta myös tuntuu siltä, että juhannus tulee jotenkin tosi nopeasti. Vappuna sitä tuntuu, että juhannukseen on vielä ikuisuus, eikä mitään suunnitelmia tule laitettua alulle. Sitten tuleekin kesäkuun alku, ja yhtäkkiä kaikki junat on täynnä, lennot varattuna... Jostain syystä usein kesän alussa olo on jotenkin nuutunut, ja pidennetty viikonloppu ilman ekstensiiviä suunnitelmia tuntuu tulevan vain ja ainoastaan tarpeeseen.

No, se selittelyistä! Kaupunkijuhannus oli tosiaan tälläkin erää vuorossa, ja tänä vuonna juhlistimme sitä meidän kämpässä Etu-Töölössä saunoen ja grillaillen. Meitä oli paikalla yhdeksän henkeä, ja jatkopalan avulla saatiin mahdutettua koko kööri samaan pöytään. Ruoka onnistui hyvin, samoin tervetuliaismaljoina toimineet Freixenet-ice -drinkit.

Tällä kertaa poikettiin perinteestä siinä mielessä, että ei menty ollenkaan juhannustansseihin Kallioon vaan istuttiin iltaa meillä. Puoli kahden aikaan saatiin vielä idea yöuinnista, ja niinpä käveltiin Hietsuun pulahtamaan ennen nukkumaanmenoa. Ilma oli aika kylmä, ja sen takia vesi ei tuntunut kauhean kylmältä. Innoistuin pulikoimaan meressä melkein kymmenen minuuttia!

Se hyvä puoli kaupunkijuhannuksessa on myös, että tänään on saanut ottaa ihan rennosti eikä ole tarvinnut istua ruuhkissa. Taidanpas siis vielä laittaa jonkun hyvän leffan pyörimään ennen nukkumaanmenoa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat