Huomenna olisi edessä yksi vuoden odotetuimmista juoksutapahtumista, nimittäin Cape Town marathon! Minulla ei onneksi tällä kertaa ole edessä koko koitosta, vaan maratonin sijaan käyn rykäisemässä vain kympin. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen maratonin skippaamiseen, sillä olisin varmaan ihan stressissä, jos huomenna pitäisi pötkiä kympin sijaan 42 kilometriä!

Cape Town marathon on Two Oceanin jälkeen toiseksi suurin juoksutapahtuma Kapkaupungissa, ja ilmeisesti kympille ja maratonille osallistuu yhteensä noin 30 000 juoksijaa. Lisäksi maratonin yhteydessä juostaan 4,2km mittainen Fun Run ja maastopuolikas. Koska osallistujia on noin paljon, päätimme hakea meidän numerot ja goodie bagit eilen päivällä välttääksemme ruuhkat. Isoissa kisoissa numerojonot kun voivat olla pahimmillaan parin tunnin mittaiset!

Saatiin numerot yllättäen tosi nopeasti, minkä jälkeen käytiin kiertelemässä expoa. Tarjolla oli tosi paljon edullista juoksukamaa, mutta en jaksanut oikein innostua mistään. Olisin halunnut ostaa kisapaidan, mutta nekin olivat loppu, höh! Expon suosikkijuttuni oli lopulta vitamiinipillereillä maustettu vesi, jota ryystin kuppikaupalla. :D

Kisa on tosiaan huomenna, ja startti on suolaiseen aikaan, kello 7.10. Fiilikset ovat ihan hyvät, ellei tuota kauheaa aamuherätysaikaa lasketa! Kisa starttaa tästä ihan meidän vierestä, joten onneksi paikalle siirtymiseen ei tarvitse varata kymmentä minuuttia enempää. Pientä päänvaivaa tuottaa tosin se, että lähtökarsinassa pitää olla jo 6.30, eli saamme värjötellä 40 minuuttia ennen kuin starttipistooli pamahtaa.

Treenit ovat viime aikoina kulkeneet siinä määrin hyvin, että jos olosuhteet osuisivat kohdalleen, voisin kuvitella pystyväni jopa enkkajuoksuun. Harmillisesti täällä Kapkaupungissa olosuhteet juoksukisoissa eivät ole kovin usein kaikista otollisimpia. Enkkajuoksu täällä on todella vaikeaa koska:

a) Karut sääolot. Kuumuus ei niinkään haittaa aamuvarhaisella, mutta tänäänkin tuuli on puhaltanut 32km/h puuskissa, ja vastaisena se hidastaa jonkun verran.

b) Mäkiset tai muuten oudot reitit. Kapkaupunki on todella mäkinen, ja jostain syystä kisajärjestäjät tykkäävät vetää reittinsä kaikkien mahdollisten nyppylöiden yli. Toisinaan reitit kulkevat muualla kuin asvaltilla ja tiellä, ja olenpa vetänyt kympin kisassa parisataa metriä hiekkarantapätkää.

c) Massatapahtumat. Kaikki tapahtumat ovat täällä ihan järkyttävän isoja. Jos et ole eliittijuoksija, joka pääsee lähtemään kärkikahinoista, lähtöön tuhraantuu helposti aikaa aina minuutista kymmeneen. Kympillä ekstraminuutti on jo aika paljon ainakin meikäläisen kurottavaksi.

Mutta onneksi aina ei tarvitse metsästää enkkoja, ja mikä täällä kisojen nopeudessa menetetään, se tunnelmassa voitetaan! Täällä kisoissa on aina ihan mahtava fiilis: tienposket on täynnä kannustajia ja muusikkoja, ja kaikki on hengessä mukana! Juoksijat auttavat toisiaan, kannustavat ja heittelevät high fiveja matkan aikana - ihan mieletöntä. :)

Kommentit (4)

Kollega Turusta

Tsemppiä kisaan! Muistelin, että oot joskus kirjoittanut Vantaan maratonista, onkohan sitä postausta vielä olemassa? Olen menossa sinne ensimmäiselle maratonille ja lukisin mielelläni fiiliksen vuoksi😊

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Moikka! Se postaus taitaa olla vanhan, jo suljetun blogin puolella. Voin kyllä koittaa kaivaa sen sulle, jos heität sähköpostiosoitteesi? :)

Liza

kuulostaa rajulta tuo tuuli, sinä olet kyllä kehittynyt juoksussa vuosien myötä ja oot tosi hyvässä kondiksessa, se on kyllä tosi kivaa kun on sellaisessa kunnossa kuin tykkää, en kyllä pärjää sulle juoksijana, kovasti tsemppii matkaan ja iloista ja tehokasta juoksuu, ainakin hieno treeni tulee mäkisessä ja tuulisessa maastossa ja endorfiini jylläys, eihän se enkka oo nii tärkee vaikka onhan se tosi ihanaa rikkoa omat entiset enkat, nauti täysillä!!:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat