Olen muuttanut elämässäni varmaan miljoona kertaa. Tai noh, ehkä tuo oli pientä liioittelua - ensimmäisen 19 elinvuoteni aikana muutin vain kerran, mutta sen jälkeen olen kunnostautunut muuttamisen saralla. Reilussa kymmenessä vuodessa olen asunut kolmessatoista osoitteessa tämä Etelä-Afrikan residenssi mukaan lukien! Voisi siis ajatella, että olen mestari, mitä tulee muuttoihin ja asunnon etsimisiin.

Itse muutto-operaatioissa en valitettavasti ole kokemuksestakaan huolimatta kovin harjaantunut, ja joka kerta homma hoituu hieman boheemilla otteella. Tavarat pakkaan epämääräisiin nyssäköihin aivan liian viime tingassa, koska olen suhtautunut aikatauluihin liian optimistisesti. Asuntojenkin etsimisen suhteen harjaantumiseni on vähän niin ja näin, ja tuntuu, että hommassa on usein kyse enemmän tuurista ja nopeista otteista kuin taidosta speksailla. Ja loppujen lopuksi en koskaan ole ollut mitenkään kauhean nirso asunnon suhteen!

Runsaasta muuttelusta seurausta on kuitenkin se, että maallinen omaisuus on kohtalaisen vähäistä. En taida omistaa ainuttakaan huonekalua, enkä ole 30 vuoden ikään mennessä onnistunut keräämään edes yhtä täyttä astiastoa. Käytännössä omistan vaan vaatteita ja jotain epämääräistä irtaimistoa - tulevan muuton pitäisi olla ainakin suht kivuton siinä mielessä.

Taas ollaankin siinä pisteessä, että haussa olisi asunto Suomessa. Jostain syystä tämän Kapkaupungin vuoden aikana on tullut sellainen fiilis, että pieni pysyvyys tuntuu vaan hyvältä. Niinpä minusta tuntuukin, että tulevan asunnon eteen haluaisin panostaa ihan eri tavalla kuin aikaisemmin.

Tuntuu, että tosi pitkään asunnot, joissa olen elänyt, ovat tuntuneet vain kämpiltä - paikoilta, jossa olen käynyt nukkumassa ja syömässä. Mieleni ei ole tehnyt pahemmin sisustaa, poltella kynttilöitä tai vain olla kotona. Vaikka joissakin asunnoissani olen asunut pidempään, on niitä leimannut epämääräinen väliaikaisuuden tunne. Tykkäsin todella paljon viimeisimmän asuntoni tunnelmasta, korkeista huoneista ja ikkunoista vahteroiden alla, mutta alettuani seurustella asuntoni muuttui aika nopeasti paikaksi, jossa vain pesin pyykkiä.

Seuraavakin asunto tulee taatusti olemaan väliaikainen, sillä täältä käsin ei pahemmin asuntoja ostella. Vuokralle olisi siis tarkoitus muuttaa, vaikka tavallaan toivoisinkin, että omistusasunto olisi lähitulevaisuutta. Siltikin haluaisin löytää asunnon, joka tuntuisi kodilta - jonka keittiön pöydän ääreen haluaisin istua, jossa haluaisin vaan olla. Joka ei olisi vain "tankkauksia" varten tai josta ei olisi kiire pois.

Vähän jännittää, lyökö tieto väliaikaisuudesta leiman tulevaankin asuntoon, enkä sen takia viitsi panostaa siihenkään täysillä. Toisaalta taas - ehkä fiilis kodista ei ole kiinni huonekaluista tai viimeisen muodin päälle olevasta sisustuksesta Ehkä se on jotain muuta, jotain, minkä olen viime aikoina missanut?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat