Ennen kuin lähdettiin Etelä-Afrikkaan, mietin joskus, että tätäkö se elämä on: töitä, viikonloppusuunnitelmia ja lomamatkoja. Liian vahvaa tai haaleaa aamukahvia ja kesäloman odotusta. Onnistumisen elämyksiä ja toisaalta niitä kammopäiviä töissä jolloin mikään ei tunnu sujuvan.

En tarkoita sitä, että tuo elämä olisi tylsää. Olen aina nauttinut arjestani, harrastuksistani ja töistä. Muistan vain ennen muuttoani miettineeni, että onko elämä vaan sarja tällaisia vuosia kun käydään töissä välillä lomaillaan. No, onhan se tietenkin, ainakin suurimmaksi osaksi, jollei sitten satu olemaan joku perijätär. Vaikka olinkin tyytyväinen, jossakin sisimmässäni kummitteli tässäkö kaikki nyt on -fiilis.

Vuosi Etelä-Afrikassa oli virkistävä poikkeus normaaliin elooni. Ja nyt kun ajattelen taaksepäin, niin tietyllä tavalla siitä tasaisesta arjestani erottuu juurikin ne ajanjaksot, jolloin olen tehnyt jotain erilaista: muutot uusin kaupunkeihin, vaihdot ja asumiset ulkomailla ylipäätään. Toisaalta se, että nuo hetket erottuvat muistojen massasta vaatii sen, että välillä on niitä suvantovaiheita.

Aikansa kutakin, ja Etelä-Afrikan vuoden jälkeen aloin puolestaan kaipaamaan tavallista arkeani: aamuherätyksiä, työviikkoja ja iltalenkkejä. Sitä arkea, mistä innolla puhkuen lähdin kohti uusia seikkailuja. Tiesin, että näin tulisi jollakin tapaa käymään, mutta jollakin tapaa kaipauksen voimakkuus yllätti minut.

Ehkä joskus taas alan kaivata vaihtelua, uusia haasteita ja ehkä vaihtuvaa maistemaa, mutta en nyt. Juuri nyt en kaipaa mitään muuta.

Juuri näin on hyvä.

 

Kuvituksena ei-niin-arkisia otoksia Kapkaupungista.

Kommentit (1)

Vierailija

Lapset pistää kyllä mukavasti sekaisin itseään toistavan arjen ja pitää ajatukset välillä aika tiiviisti ihan lähituntien sisällössä. Myös aika perspektiivi voi heittää häränpyllyä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat