Lapin reissun ensimmäinen etappimme oli Pyhä, jossa kaverimme mökki sijaitsee. Huristelimme autojunalla yön yli Kemijärvelle, josta oli lyhyt ajomatka Pyhälle. Yöjuna oli tosi hyvä idea: olimme "pelipaikoilla" jo heti lauantai-aamuna. Säästimme aikaa, vaivaa ja ennen kaikkea hermojamme, kun monen tunnin ajomatka tuli skipattua.

Täällä Pyhällä ollaan otettu rennosti ja valmistauduttu tulevaan vaellukseen. Tänään käytiin ottamassa esimakua luonnossa liikkumiseen ja tehtiin pieni päivävaellus Pyhä-tunturin seuduissa. Lapin luonto antoi parastaan, kun päästiin kävelemään ihanassa auringonpaisteessa!

Poikakaverin kanssa kierrettiin vähän ekstraa, päätitettiin ex tempore huiputtaa Noitatunturi. Vaellus Noitatunturille - tai oikeastaan sieltä alas - oli yllättävän haastava, eikä ehkä oltu ihan parhaalla mahdollisella tavalla valmistauduttu siihen. Mulla oli jalassa lenkkarit, joilla oli aika hankala tulla alas rakkaa, ja vesikin loppui kesken puolivälissä... No, Kilpisjärvellä sitten vähän vahvemmin! Maisemat oli kyllä kaiken sen vaivan arvoiset - en varmaan koskaan ole nähnyt sellaisia näkymiä, jotka Noitatunturin päältä avautuivat!

Huomenna tosiaan lähdetään ajelemaan Kilpisjärvelle, ja ollaan luonnon armoilla keskiviikkoiltaan saakka (ellei sitten jänistetä ja palata takaisin aiemmin). Sää ennuste näyttää aika jäätävältä, ja vettä pitäisi tihuutella kuuroissa ainakin tiistai-iltaan saakka. Vähän jännittää, että miten käy, mutta eikö sitä sanota, että ei ole huonoja säitä, vain huonoja varusteita.

Blogi hiljenee nyt todennäköisesti loppuviikkoon saakka. Tarkoitus oli ajastaa tänne postauksia, mutta en sitten ehtinyt. Mutta pysykää linjoilla, loppuviikosta olisi luvassa toivottavasti hienoja vaelluskuvia!

(Ensimmäinen ja viimeinen kuva: Marko Juhani)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat