Sukelluskurssin suorittaminen on kiikkunut pitkään sekä minun että mieheni things to do –listalla. Ennen Etelä-Afrikkaan menoa suunnittelimme, että tekisimme Open Water Diverin Kapkaupungissa, mutta joko kylmään tai haita kuhisevaan veteen ei huvittanut lähteä sukeltamaan. Loppureissusta rahat olivat muutenkin niin lopussa, että joitain juttuja oli pakko skipata.

Sukelluskurssin käyminen antoi siis odottaa itseään miltei vuoden. Kesällä päätettiin, että marraskuun pimeydessä tekisimme reissun jonnekin lämpimään – ja mielellään sellaiseen paikkaan, jossa pääsee tekemään sukelluskurssin. Singapore valikoitui tämänkin vuoksi meidän reissukohteeksi.

Tosin itse Singaporassa ei pysty tekemään kuin teoria ja allasosuudet kurssista, ja itse sukellukset täytyy lähteä tekemään esimerkiksi joko Malesian tai Indonesian puolelle. Mietittiin myös koko kurssin tekemistä Balilla, mutta lennot Singaporesta Balille ja takaisin olisivat olleet aika kalliit. Monsuunisateiden vuoksi Malesian sukelluskohteet, kuten Tioman, ovat suljettuina, joten niinpä ainoaksi vaihtoehdoksi jäi sukellusosuuksien suorittaminen Indonesiaan kuuluvalla Bintanin saarella.

Open Water Diveriin kuuluvat teoriaosuudet suoritimme osittain etäopiskeluna netissä ja osittain Singaporessa tapahtuneella teoriatunnilla. Teoriatunti kesti 3,5 tuntia ja sen aikana käytiin läpi kaikki sukellukseen liittyvät perusasiat sekä etäopiskeluun kuuluneet materiaalit. Tunnin jälkeen meillä oli koe (!), joka piti läpäistä hyväksytysti. Koe tuli mulle ihan täytenä yllätyksenä, ja meinasi paniikki iskeä, sillä en ollut ehtinyt käydä etäopiskelumateriaaleja läpi. Onneksi kysymykset olivat suht yksinkertaisia ja perus fysiikan taidot auttoivat sen verran, että läpäisin kokeen.

Koetta seuraavana päivänä viettiin toinen 3,5-tuntinen uima-altaassa harjoitellen sukellukseen liittyviä perustaitoja ja hätätaitoja. Käytiin myös läpi varusteet ja niiden käyttö varsin yksityiskohtaisesti. Allastunnin aikana mulle meinasi iskeä jälleen pikku paniikki, kun tajusin, että sukellus on tavallaan aika haastavaa! Olin lähtenyt ”veteen vaan” –tyyppisellä asenteella liikenteeseen enkä ollut ottanut huomioon esimerkiksi sitä, että syvässä vedessä voi oikeasti sattua kaikenlaista.

No, onneksi opittiin kaikki tarvittavat taidot altaassa ja itse sukellusviikonlopulle pääsin lähtemään hyvillä fiiliksin! Meillä kävi tuuri siinä mielessä, että meidän sukellusryhmään ei kuulunut meidän lisäksi kuin yksi muu henkilö, eli saatiin opettajaltamme tosi yksilöllistä opastusta. Ekojen sukelluksien aikana kertasimme altaassa oppimamme taidot ja opettelimme ylipäätään laskeutumaan veteen ja liikkumaan siellä.

Toisena päivänä teimme kaksi pidempää, noin 45 minuutin mittaista hupisukellusta kaloja ja muita mereneläviä bongaillen. Sukellus sujui tokana päivänä jo tosi hyvin, ja todella nautin vedenalaisen maailman tutkiskelusta. Sukelluksessa pääsee vähän samanlaiseen meditatiiviseen mielen tyhjentymisen tilaan kuin esimerkiksi vaeltamisessa. Kaikki maalliset murheet unohtuvat, kun keskittyy vaan hengittelemään ja katselemaan ympärilleen.

Sukelluksesta jäi siis todella positiiviset fiilikset, ja suunniteltiinkin, että olisi mahtavaa suunnata keväällä vaikkapa Thaimaahan jatkamaan alkanutta sukellusuraa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat