Matkamme Botswanan Okawangon safarileiriimme ansaitsee ihan oman postauksensa. Nimittäin matkustimme leiriin pienkoneella, jonka kyydissä ei ollut muita kuin minä ja poikaystävä sekä pilotti! Matka kesti vain parikymmentä minuuttia, mutta oli yksi siisteimmistä jutuista, joita olen vähän aikaan tehnyt. Keniassa ollessani matkustin pari kertaa suht pienellä lentokoneella, mutta niissäkin oli yleensä kymmenkunta matkustajaa – ihan eri asia siis kuin matkustaa kolmistaan!

Pienkoneella lentäminen on täälläpäin aika yleistä, sillä etäisyydet ovat aika pitkiä ja tiet kehnoja, joten autolla matkojen taittamiseen menisi tosi paljon aikaa. Toisaalta joihinkin safarileireihin – kuten tähän meidän leiriimme – ei pääse muuten kuin lentämällä, joten pienkoneet ovat ainoa vaihtoehto paikasta toiseen siirtymiseen.

Koska en ole mikään lentoharrastaja, en osaa sanoa mitään koneen teknisistä ominaisuuksista. Joka tapauksessa oli aika hurjaa olla koneessa kolmistaan lentäjän kanssa, ja katsoa, kuinka hän ohjaili konetta! En pelkää lentämistä, mutta olisin luullut jännittäväni pienkoneessa lentämistä, sillä välillä minua hirvittää turbulenssi ja tunnetusti pienkoneessa se tuntuu herkemmin. Meidän matka olikin aika bumpy ride, mutta en yllättäen ollut juurikaan kauhuissaan.

Palasimme takaisin Maunhin samanlaisella pikku pörisyttäjällä, ja tällä kertaa matka ei jännittänyt juuri yhtään. Juuri kun odottelimme konetta saapuvaksi, huomasin, että olin hukannut boardin passini. Hädissäni kerroin asiasta henkilökunnalle, mutta kaikki vaan nauroivat, että "here in the bush they will take anyone on board if there is room!". Hahaa, no niinpä tietenkin! Paluumatka oli hieman pidempi, sillä heitimme kaksi muuta safarimatkailijaa toiselle leirille ennen Maunta, ja niinpä saimme hyvästellä Botswanan kauniin luonnon koko rahan edestä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat