Kuten uuden vuoden päivänä täällä kirjoittelinkin, blogini tie on tullut siinä määrin taitekohteeseen, että Hyvä Terveyden blogialusta lopettaa, ja siinä samalla blogini jää ilman kotia. Aikaa sulatella tietoa on ollut joulukuun alusta saakka, ja teoreettisesti tuona aikana olen koettanut tehdä päätöstä, että etsiäkö blogilleni uusi alusta vai pistääkö pillit pussiin yli kahdeksan vuoden bloggailujen jälkeen.

Olen tietyllä tavalla jo aika pitkään ajatellut, että jos joku luonnollinen sauma blogin lopettamiselle tulee, niin sitten tartun siihen. Oikeastaan jo parin vuoden ajan olen enemmän tai vähemmän ajatellut, että bloggaan vielä vuoden. Vuoden 2015 loppupuolella motivaatio bloggaamista kohtaan oli ehkä kaikista alhaisimmillaan, mutta silloin sain kuulla lähteväni Kapkaupunkiin, minkä vuoksi päätin jatkaa vielä vuoden. Suomeen palattuani sain kuulla, että blogialusta olisi ehkä jossain vaiheessa lopettaisi, ja silloin ajattelin, että jatkan niin kauan kuin täällä voi kirjoittaa.

Tavallaan siis voisi ajatella, että ajatus lopettamisesta olisi ollut jo pitkälle prosessoitu - mutta ei. Kun lopullinen tieto blogialustan päättymisestä tuli, työnsin pääni pensaaseen ja kieltäydyin jotenkin ajattelemasta koko asiaa. Minusta tuntui, että olisin tekemässä eroa parisuhteesta tai menettämässä minulle tärkeän ystävän. Yhtäkkiä bloggaamisharrastus tuntui ihan älyttömän tärkeältä, ja pää suorastaan pursusi postausideoita. Tuntui, että bongailin koko ajan asioita, mistä kirjoittaa, tilanteita, joista ottaa kuvia. Ajatus lopettamisesta iski vasten kasvoja kuin märkä rätti, ja tuntui, etten todellakaan ole valmis luopumaan rakkaasta harrastuksestani.

Sillä sitä bloggaus minulle on ollut kaikki nämä vuodet - älyttömän tärkeä harrastus. Vaikka välillä on tuntunutkin, että aikaa kirjoittelulle on tosi vähän, ja kuten yllä mainitsin, olen miettinyt lopettamista muutamaan otteeseen, on kirjoittamisen riemu vienyt aina voiton. Joku kommentoi täällä hiljattain, että eikö silloin kannata lopettaa, jos kirjoittaminen on pakkopullaa. Olen ihan samaa mieltä. Minulle tänne kirjoittaminen ei kuitenkaan koskaan ole ollut jotain, jota minun "täytyy" tehdä. Postausten kirjoittaminen ja kuvien räpsiminen on mahdollistanut minulle luovan puoleni toteuttamisen. Kirjoittaminen on ollut ihanaa vastapainoa hektiselle, faktatietoon pohjautuvalle työelämälleni sekä myös tasapainottava lisä urheilupainotteiseen harrastusmaailmaani.

Bloggailun lopettaminen tuntui jopa niin kurjalta, että selvittelin erilaisia vaihtoehtoja bloggaamisen jatkamiseksi. Uutta, sopivaa blogikotia ei kuitenkaan löytynyt. Moniin sivustoihin liittyy nykyisin aika paljon kaupallisia paineita, ja vaikka en mitenkään hyviä yhteistyökampanjoita vierastaisikaan, en halua tehdä niitä liikaa. Omillaan bloggailu ei myöskään tuntunut - ainakaan tällä hetkellä - hyvältä vaihtoehdolta.

Luopumisen tuska on siis ollut todella kova, mutta samaan aikaan olen koettanut kuunnella sitä pientä järjen ääntä, joka sanoo, että vaikka tuntuu inhottavalta lopettaa, niin nyt on koittanut se hetki, jonka olen tiennyt joskus eteeni tulevan. Että nyt pitäisi osata vaan päästää irti, tehdä päätös yhdelle aikakaudelle. Luopua vanhasta, jotta jotain uutta voisi tulla tilalle. Bloggaamiseen menee paljon aikaa, ja nyt, kun sain Public Health -tutkinnonkin purkkiin, voisin ehkä katsella myös jotain uusia haasteita.

Lopulta tein päätökseni tuota järjen ääntä kuunnellen, eli nyt on sitten aika sanoa minun puolestani heipat teille lukijoille. Haluan sanoa myös kaikesta sydämestäni kiitos - kiitos kun olette jaksaneet kulkea mukana, osa pidempään, osa vähän vähemmän aikaa. Vaikka olenkin ollut ihan älyttömän huono vastaamaan kommentteihin viimeisen parin vuoden aikana, olen ollut tosi otettu jokaisesta kommentista, jonka olette jaksaneet blogiini jättää.

Inhoan hyvästejä, ja koska kirjoittamisen lopettaminen tuntuu tällä hetkellä niin surulliselta, sanon mielummin näkemiin. Ei koskaan pidä sanoa ei koskaan, ja voi hyvinkin olla, että palaan vielä joskus bloggailun maailmaan. Voi olla, että jatkan jossain vaiheessa uuden blogikodin etsintää, tai sitten avaan uudet omat sivut - hetken aikaa pidän kuitenkin ainakin taukoa. Instagramista minut löytää sansu_m -nimimerkin takaa, ja blogin FB-sivut pidän vielä voimassa. Nyt on kuitenkin tehtävä päätös, kirjoitettava tämä postaus ja pistettävä piste tälle blogille. Yksi ovi sulkeutuu, mutta ehkä uusia vielä jonain päivänä avautuu. :)

Kommentit (38)

Vierailija

Tuntuupa hassulta, näin 6 vuoden lukemisen jälkeen. Eksyin aikoinaan sun blogiin, kun etsin tietoa lääkikseen hakemisesta - loppupeleissä päädyin opiskelemaan opettajaksi, mutta blogi vei mennessään alusta asti. Kirjoitat tosi mielenkiintoisia juttuja, ja sun seikkailuja on ollut tosi kiva lukea.

Se, että säilytit blogisi epäkaupallisena on osoitus siitä, että oot oikeasti ollut kiinnostunut kirjoittamisesta ja blogaamisesta ja että olet tehnyt sitä sydämellä. Tämä ei ole nykypäivänä itsestäänselvää.

Uskalsin viime vuonna myös juoksukouluun, ja uskon blogisi olleen vaikuttimena siihen. Mulla ei ole koskaan ollut liikuntaharrastusta, mutta juoksusta löysin oman juttuni. Vaikka musta ei varmasti sun kaltaista superjuoksijaa tulekaan, niin motivaatio on kova kehittymään ja jatkamaan mieluisen harrastuksen parissa.

Kiitos, tää blogi on ollut yksi mun arjen piristyksistä vuosien varrella. Toivotan kaikkea hyvää tulevaan ja menestystä! :)

Vierailija

Kiitos ihanasta blogista, ikävä tulee. Tämä on ollut oikeastaan ainut blogi, jota olen aktiivisesti seurannut vuosien ajan aina lukioajoista (jolloin ihaillen luin "näin hain lääkikseen"-postauksiasi ja haaveilin itsekin kouluun pääsystä) aina nykypäivään ja samoihin intresseihin (juoksu, ammatti). Ehkäpä joskus kolleegoina törmäillään! Kiitos joka tapauksessa ihanasta blogista.

Elina

Kiitos näistä vuosista sinulle! Aitoa ja mukavaa kerrontaa ihan normaalista arjesta. Olet varmasti inspiroinut ja kannustanut kirjoituksillasi useita liikunnan ja erityisesti juoksemisen pariin. Hyvät vinkit ja motivaatio on löytynyt täältä blogistasi. Hyvää jatkoa ja toivottavasti uudet tuulet puhaltavat elämääsi iloa :) 

Saana

Kiitos hyvästä blogistasi, itse aloin lukea blogiasi 7 vuotta sitten ja on ollut mielenkiintoista seurata matkaasi. Kaikkea hyvää sinulle jatkoon! :-)

Riikks

Apua, nytkö ne jo tuli, jäähyväiset! Olen lukenut blogiasi varmaan sen kahdeksan vuotta.. muistan kun 2010-luvun alkupuolella lääkisaikoinasi postaisit aina illalla ”myöhään” ja itse luin postauksen aina aamukuuden maissa, kun olin matkalla silloiseen työpaikkaan junalla. Pitkä matka on siitä tultu, kiitos kirjoituksistasi. Ihania häitä, onnea työkuvioihin ja kaikkea hyvää elämääsi!

Vierailija

Kiitos blogistasi, olen seurannut sitä monta vuotta! Ensimmäisinä vuosina olin lukiolainen joka vain haaveili lääkiksestä ja blogistasi sain paljon inspiraatiota hakemiseen ja lopulta pääsinkin opiskelemaan unelma-alaani. Toivottavasti vielä palaat bloggaamaan joku päivä! 

Vierailija

Voi ei, tulipa haikea olo! Koko blogin oon lukenut aktiivisesti (miten tässä on vierähtänyt niin monta vuotta?! :o), ja yhtenä lääkisesikuvana oot ollut, kun lääkishakijana lukemisen aloitin. Kiitos huipusta blogista, ja törmäillään varmasti taas kollegoina! :)

Elisa

Kiitos mukavasta blogista! Olen seurannut blogiasi Oulun lääkisajoista lähtien ja tykännyt siitä hirmuisesti. Meillä ei juuri ole mitään yhteistä mutta joskus se onkin se joka kiehtoo. Onnea tulevaan! 😊

Hanna

Tahdon vain sanoa että sun blogi on ollut mun lemppareita jo vuooosia! Olen siis pitkäaikainen lukijasi ja haluan toivottaa sulle kaikkea hyvää :) Toivottavasti päivität instagramia ahkerasti!

Vierailija

voih tuntuupa surulliselta että tämä blogi loppuu. Päädyin joskus lukiolaisena lukemaan tätä kun harkitsin lääkistä, ja motivaatiota juoksuun ja opiskeluun on tullut paljon tästä :) kirjoitat tosi kivasti ja sun blogia on ollut kiva ja kiinnostavaa lukea. Kaikkea hyvää sulle elämään ja uusiin haasteisiin, vaikka vähän toivonkin että vielä joskus tulevaisuudessa bloggailisit niistäkin :)

Vierailija

Haikeaa on. Ainut blogi joka jäi vakilukemiseksi ihmiselle joka ei tykkää blogeista:) kaunis kiitos! Iloista elämää❤

Kisu

Voi ei! Mun suosikkiblogi! Ainut, mitä oikeasti luen. Kiitos sulle aivan tavattoman paljon kaikista näistä teksteistä, ajatuksista, kuvista <3 Löysin blogisi aikoinaan ollessani tosi heikossa jamassa niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja sun kuitenkin niin tasapainoinen ote elämään oli jo tuolloin ihailtavaa. Olet ollut suuri inspiraation lähde saada oma terveyteni kuntoon.

Lisäksi haluaisin kiittää kaikista treenivinkeistäsi. Vuonna 2013 kun aloitin pidemmän matkan juoksua, ei itsellä ollut oikein hajuakaan kuinka treenata. Pitkä matka on tuolta tultu tähän päivään, ja näihin vuosiin on kuulunut olennaisena osana blogisi lukeminen aamupuuron kyljessä. KIITOS <3

o_O

Kiitos ihanasta blogista, tämä on ollut ehdoton ykkössuosikki jo seitsemän vuotta. Silloin etsin tietoa lääkiksestä ja luin kirjoituksiasi Oulun lääkiksestä. Nyt itse olen Oulun lääkiksessä viimeisiä opiskeluvuosia suorittamassa. Ehkä tavataan joskus töiden merkeissä.
Blogipäivityksesi on aina ollut arjen irtiotto, on ollut ihana uppoutua lukemaan milloin minkäkinlaisia kuulumisia.
Kaikkea hyvää sinulle ja menestystä tulevaan! :) Kiitos ihan lemppari blogista! :)

Johanna

Moi, ikävä kuulla, mutta täytyy tyytyä päätökseesi. Olet ollut ensimäinen blogi, jota aloin seuraamaan v.2012 ja olen seurannut siitä lähtien. Ikävä tulee! Kaikkea hyvää sinulle elämässä eteen päin!

Sanna

Voi eii! Ikävä tulee tätä blogia, jota oon lukenut varmaan melkein sen kahdeksan vuotta :/ Kiitos kaikesta, mitä oot meille lukijoille tämän blogin kautta antanut :) Toivon sulle kaikkea hyvää <3 Onneksi instassa jutut jatkuu!

Vierailija

Kiitos sinulle kirjoituksistasi, blogiasi on ollut ilo lukea. Kaikkea hyvää tulevaisuuteesi!

Vierailija

Kiitos näistä vuosista, blogisi on ainoa jota olen säännöllisesti seurannut! Kuten monet muutkin, olet toiminut esikuvanani, kun hain lääkikseen ja nyt valmistun itsekin jo. Jos joskus törmätään, niin toivon uskaltavani tulla moikkaamaan sinua. :) Elämääsi ja ajatuksiasi on ollut inspiroivaa seurata, kiitos ja kaikkea hyvää tuleviin koitoksiin! :)

Vierailija

Kiitos blogistasi! Olen seurannut sitä jo Oulun ajoilta lähtien. Kirjoituksiasi on ollut ilo seurata ja ne ovat olleet väripilkku kaupallistuneessa blogimaailmassa. Ihanaa, kun olet säilyttänyt oman itsesi ja tuottanut tekstiä aidosti suoraan sydämestä.
Jään kaipaamaan kyllä blogiasti, täytyy sanoa. Olen itsekin miettinyt blogiskeneä ja jopa sitä, pitäisikö lopettaa kokonaan koko blogimaailman seuraaminen juurikin tämän kaupallistumisen myötä. Monet hyvät blogit ovat pikkuhiljaa kaupallistuneet. Se on yleensä alkanut pienistä yhteistyöpostauksista, jotka ovat johtaneet isompiin muutoksiin.
Kaikkea hyvää sinulle jatkoon! Jos joskus palailet blogia kirjoittamaan, palaan ehdottomasti lukijaksi. Onnea vielä kihlautumisesta :)
Toivottavasti unelmasi ulkomailla työskentelystä kehitysavussa/pakolaisleireillä/ym toteutuisi, muistan kun jo vuosia sitten siitä haaveilit.
Terv. Kollega

Nansuli

Kiitos kirjoituksistasi. Haikealta tuntuu. Toivotan sinulle kaikkea hyvää elämässä! Kyllä elämä jatkuu.

Kollega

Hei, kiitos hyvästä blogista, olen lueskellut sitä vuosia. Kaikkea hyvää sinulle jatkoon.

Vierailija

Kiitos kivasta blogista! Olen lukenut sitä jo vuosia, kaukaa Oulun ajoista lähtien. Olen itsekin kulkenut samoja polkuja kuin sinä, niin siksikin on ollut kivaa seurata blogiasi! :)

Julia

Kiitos lemppariblogista ja kaikista vuosista, joina sain kirjoituksia lukea. Kaikkea hyvää tulevaisuuteen! Blogiasi tulee kova ikävä<3

Vierailija

Kiitos menneista vuosista. Koskaan en ole varmaan kommentoinut, mutta melkein alusta asti olen seurannut ja tama onkin ainut saannolisesti seuraamani blogi! Kaupallisuuden puuttuminen viehatti, ulkomaan juttuja oli kiva lukea ja juoksu oli itselleni aina se tarkein kiinnostuksen kohde kirjoitteluissasi. Hyvaa jatkoa. 

Anna

Kiitos! Oon lukenut blogiasi vuosia, toivottavasti joku sauma kirjoittaa vielä löytyy, ikävä tulee!!

Vierailija

Kaunis kiitos sinulle näistä vuosista.Tämä on ollut ainut blogi mitä olen koskaan seurannut.Olen aina tullut iloiseksi lukiessani sitä ja saanut inspistä esim.kuntoiluun.Kaikkea hyvää elämääsi.

Vierailija

Kiitos hyvästä blogista jota olen vuosia lukenut :) Juoksujuttujen kautta tämän aikanaan löysin ja sisältö on ollut varsin monipuolista. Toivottavasti palaat joskus !

Vierailija

Kiitos myös sinulle! Blogiisi eksyin etsiessäni lääkisopiskelijoiden blogeja luettavaksi ja motivoimaan omaa pääsykoeurakkaa. Olen seurannut blogiasi useamman vuoden, joista ensimmäiset (hammas)lääkisopinnoista haaveillen ja viimeset pari vuotta hammaslääketieteen opiskelijana. Kiitos ja kaikkea hyvää! :) terv. Opiskelija Oulusta

elppa

Voi vitsi tulee ikävä kyllä sun koko blogia ja treenivinkkejä, joista olen saanut paljon motivaatiota. Oon tykännyt lukea rentoja kirjoituksiasi ja niistä on aina tullut hyvä fiilis. Nykyisten kaupallisten ja aikakausilehti-tyyppisten bloggaajien joukosta olet onnistunut erottumaan raikkaana ja aitona. Kaikkea hyvää sinulle tulevaisuudessa! 

Johanna

Voi miten haikeaa! Harmi, että lopetat. Blogiasi on ollut ihana lukea, myös minä olen seurannut sitä alusta asti ja muistan postauksiasi opiskeluajoilta, mm. päivän asu- juttuja ☺️ Blogisi on ollut ihana hyvän mielen ja maalaisjärjen blogi monien muitten muututtua kaupalliseksi mainonnaksi ja kulissien ylläpidoksi.. Kiitos mukavista hetkistä juttujesi parissa ja kaikkea hyvää elämääsi 😊

Sonja O

Kiitos kivasta blogista. On ollut mukava lukea kirjoituksiasi, jotka huokuvat aitoa elämää. Kaikkea hyvää sinulle tuleville vuosille!

Julle

Hei ja kiitos ihanasta blogista! Luin sun blogia silloin kun nimi ei ollut vielä Apple a day, en vaan kuollakseni enää muista mikä se oli =D Tänään tulin kurkkaamaan mitä blogille kuuluu ja ehdin juuri sopivasti kiittää niin huipusta ja inspiroivasta blogista! Oon aina tykänny sun treeni-ja matkapostauksista, sekä siitä että blogissa on kivoja kuvia.

Kaisa

Olen lueskellut blogiasi enemmän ja vähemmän säännöllisesti 2012 keväästä asti, kun itse aloin harkita lääkikseen hakemista. Blogi oli silloin hyvä inspiraation lähde ja oli kiva päästä kurkistamaan lääkisläisen arkeen. Nyt oma valmistuminen lähestyy kovaa vauhtia :) Kiitos menneistä vuosista ja onnea tulevaan!

Marjut

Kiitos vuosista ihanan blogin parissa. Olit kyllä ihan omaa luokkaasi. Kaikkea hyvää elämääsi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat