Viime päivinä on tuntunut todella syksyiseltä - ja se on oikeastaan tuntunut tosi ihanalta! Etenkin lenkkeily hämärtyvissä syysilloissa on ollut mahtavaa. Ei minulla varsinaisesti ole mitään kesäisiä hellelenkkejäkään vastaan, mutta kirpsakoissa syysilloissa on vaan sitä jotain. Syksy ja juoksu kuuluvat vain jotenkin mun päässä yhteen!

Ehkä syksy on muotoutunut mun päässä sopivaksi "juoksuajaksi" myös siksi, että viime vuosien aikana syksy on usein ollut minulle maraton-treenien aikaa. Vuosina 2011, 2012, 2014 ja 2015 olen juossut syysmaratonin, ja muistan etenkin parin viimeisen vuoden syksyiset maraton-harjoitukset tosi elävästi. Hämärtyvään iltaan syttyvät katuvalot, kirpeän syysilman, märkään asvalttiin liiskautuneet lehdet tossujen alla ja ennen kaikkea sen ihanan fiiliksen, kun tulee vauhtilenkiltä kotiin ja menee kuumaan suihkuun.

Syksyllä mulla myös jostain syystä juoksu kulkee tavallista paremmin ja kunto kehittyy. Okei, tälle tuskin syynä on itsessään syksy ja viileät kelit, mutta jostain syystä minun on helpompi saada itseni hyvään suorituskykyyn loppusyksyksi kuin esimerkiksi loppukeväästi. Suurin osa ennätyksistäni on tehty juurikin syksyllä.

Tän syksyhehkutuksen päätteeksi ajattelin jakaa treenipäiväkirjani parin viikon takaa. Kyseessä on vähän erilainen viikko, sillä kyseisen viikon aikana juoksin kaksi kympin kisaa. Kymppi on onneksi siitä kiva matka, että siitä toipuu suht nopeaa, ja kympin kisat toimivat oivina treeneinä maratonille.

MAANANTAI: kevyt juoksu 10km + Core-treeni 30min

TIISTAI: kevyt juoksu 8km

KESKIVIIKKO: verryttely 25min + 10km kisa 42.27 + verryttely

TORSTAI: kevyt juoksu 9km

PERJANTAI: lepo

LAUANTAI: verrryttely 25min + 10km kisa 43.27 + verryttely

SUNNUNTAI: pitkä lenkki 28,5km

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat