Lappujuoksukausi tuli korkattua vuonna 2017 historiallisen myöhään, sillä juoksin vuoden ensimmäisen kisan vasta eilen, huhtikuussa! Tuntuupa aika hullulta, etten ole juossut yhtäkään kisaa joulukuun jälkeen - viimeisimmän juoksin joulukuussa Kapkaupungissa.

Kisakauden avaustapahtumana toimi legendaarinen Raumalta Poriin kasitietä pitkin juostava Karhu-viesti. Viestissä kisataan seitsemän hengen tiimeissä, eli juostavaa matkaa per naama tulee osuudesta riippuen 5,4-9,4km. Saimme Runner's High:lta mukaan tänä vuonna jopa kolme joukkuetta, ja itse asiassa koko viestin vei RH:n porukasta pääosin koostuva Helsinki Half Marathon -joukkue. Meidän joukkue koostui RH:n sekalaisesta kilpakuntoilijaporukasta, ja omalle kohdalleni lankesi 6. osuus, jolla mittaa oli noin 6,3km.

Karhu-viesti starttaa tosiaan Raumalta, joten lähdimme matkaan jo puoli yhdeksältä lauantai-aamulla. Pysähdyimme matkalla lounastamaan Raisiossa, ja ehdimme sopivasti puoli yhdeksi Rauman torille joukkuepalaveriin. Sää Raumalla oli ennen kisaa aivan hirveä: vettä satoi melkein kaatamalla, tuuli suht kovasti ja lämpöasteita ei ollut kolmea enempää. Olin ihan jäässä ennen kuin kisa ehti edes alkaa, joten lähdön katsomisen sijaan siirryin autoon värjöttelemään.

Saara viilettää kohti vaihtoa.

Meidän joukkueen aloittaja oli siskoni Saara, joka oli hienosti toiseksi nopein nainen aloitusosuudella! Kylmyyden vuoksi missasin startin, mutta ajoimme kasitieteen varteen katsomaan toisen vaihdon, ja pääsin silloin kannustamaan Saaraa. Muuten seurailin viestin kulkua aikalailla autosta tsekkaillen, sillä pihalla oli aivan liian kylmä seisoskeluun.

Mulle oli langennut juostavaksi kuudes osuus, joten mulla oli runsaasti aikaa tapettavana ennen kuin oma vuoroni tuli. Koutsimme oli laskenut meille tarkan aikataulun, joka piti yllättävän hyvin paikkansa - osuusajat heittelivät korkeintaan minuutin puolin ja toisin! Mun estimoitu lähtöaika oli 16.28, joten lähdin verryttelemään siinä neljän aikaan. Normaalisti tykkään verrytellä vähän pidempään, mutta koska nyt oli niin kylmä, halusin pysyä autossa viime tinkaan saakka. Monen tunnin autossa istuminen tuntui niin jaloissa kuin vatsassakin, ja olisi kyllä ollut järkevämpää aloittaa verkka aikaisemmin!

Verryttelyt jäivät siis tosi lyhyiksi, ja mulla oli aika epämiellyttävä olo ennen starttia. Pääsin matkaan minuuttia ennen arvioitua lähtöaikaani, eli laskelmat olivat pitäneet tarkkaan kutinsa. Kutososuus on koko Karhu-viestin rankin siinä mielessä, että se juostaan suurimmaksi osaksi ylämäkeen. Lähdinkin tosi rennosti liikkeelle, sillä en halunnut saada itseäni hapoille heti ekaan mäkeen.

Vitososuuden kärki saapuu vaihtoon!

Juoksi kulki vähän kankeasti, mutta pysyin aika rennolla fiiliksillä koko matkan. Mäet olivat aika loivia, mutta sitäkin pidempiä ja psyykkisesti tosi raskaita! Tuntui, että koko ajan piti vähän säästellä voimia, kun en nähnyt mäkien loppumista. En myöskään osannut katsoa sykemittaristani kuljettua matkaa, joten kun "vaihtoon 1km" -kyltti pamahti eteeni, olin tosi yllättynyt - nytkö matka jo loppuisi? Onneksi sain puristettua viimeisen kilsan vähän kovemmin.

Loppuaikani oli 27.01, minuutin oletettua nopeammin. Keskivauhdiksi tuli 4.17min/km, mikä oli reittiprofiilin nähden ihan hyvä. Toivoin, että sellaista kympin kisavauhtia saisin pidettyä, ja tuon aika lähellä sitä.

Heti vaihtoon tultuani ja hetken verkattuani hyppäsin joukkuekaverini kyytiin ja ajoimme Poriin Karhu-hallille katsomaan joukkueemme maalintuloa. Ankkurimme teki upean juoksun, ja loppusijoituksemme oli 25. Maaliintulon jälkeen lähdimme tosi pikaisesti ajelemaan kohti Helsinkiä, jossa olimme perillä ysin aikaan illalla. Koko päivähän siinä sit lopulta meni, että pääsin juoksemaan maantien varressa 6,3 kilsaa vk:ta, heh!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat