Meidän viime viikkoinen reissu muistutti minulle jälleen, että millaiset lomat ovat erityisesti minun mieleeni. Matkustaminen lähes kaikissa muodoissaan on sydäntäni lähellä, ja pidän itseäni varsin monipuolisena matkailijana: tykkään niin kaupunki- kuin aktiivilomista, ja yleensä löydän mielestäni tekemistä kohteesta kuin kohteesta. Kuitenkin ehdottomasti eniten kiksejä saan lomista, joihin yhdistyy jollain tapaa luonto-elementti.

Olen elämässäni tehnyt moni upeita reissuja, mutta kaikista mieleenpainuvimmat reissuni olen tehnyt Afrikassa safareilla. En tiedä mikä siinä on, muuta minusta tällä puolella palloa luonto on vaan niin kaunista. Jokin siinä vetää minua puoleensa todella kovasti, mutten osaa sanoa, onko se värien intensiteetti, villieläimet vai öinen tähtitaivas. Joka tapauksessa minut valtaa samaan aikaan suuri kiitollisuus ja ihailu, kun pääsen safarimatkailemaan ja afrikkalaisen luonnon äärelle. Luonto ja maisemat vaihtelevat täällä todella paljon, ja erityisesti mieleeni on vehreät puut ja punainen maa – hieman erityyppinen maisema, kuin mihin Etelä-Afrikassa tottuu.

Safarilla pääsee näkemään eläimiä niiden luonnollisissa ympyröissä, mikä on minusta aina todella kiehtovaa. On hienoa nähdä, miten tarkkaan luonto on suunniteltu ja miten saumattomasti elämän kiertokulku nivoutuu yhteen. Eläimien etsiminen on aina todella jännittävää, ja välillä tunnen itseni suorastaan oman elämäni tutkimusmatkailijaksi! Erityisesti nautin siitä, kun eläimiä pääsee etsimään jalan eikä auton kyydissä.

Iltaisin päivän kokemuksia muistellaan yömyssyn äärellä, ja samalla ihastellaan yläpuolelle avautuvaa mieletöntä tähtitaivasta. Safarimatkailussa on todella ainutlaatuista seikkailun tuntua, josta ainakin minä nautin suunnattomasti!

 

Yksi kiehtovimmista asioista safarimatkoissa on yöpyminen luonnon helmassa. Botswanassa leirimme oli todellakin keskellä ei mitään, ja öisin kuulimme, kuinka elefantit kävelivät telttamme ohi ja hyeenat ujelsivat vähän matkan päässä. Päivisin apinat juosta ropistivat pitkin teltankattoa ja antiloopit tulivat laiduntamaan parvekkeemme alle. Viimeisenä yönä en juurikaan nukkunut, kun elefantit rouskuttivat niin kovaäänisesti ruohoa aivan telttamme vieressä.

Joskus olen miettinyt, että mahtavatko eläimet häiriintyä kasvavasta safarimatkailijoiden laumoista, mutta ainakin toistaiseksi olen ollut vakuuttunut siitä, että homma tehdään niin eläimiä ja luontoa kunnioittaen. Toivottavasti näin on jatkossakin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat