Meidän ainut jo varattu kesäreissu osuu juuri sopivasti mun lempipuolimaratonin, Helsinki Half Maratonin, kanssa päällekkäin, ja olenkin reissun varaamisen jälkeen koittanut kuumeisesti miettiä jotain kivaa puolikasta alkukesälle. HHM:n väliin jääminen harmittaa, mutta koska reissukumppanit olivat saaneet organisoitua lastenvahdit ja muut juuri tuolle viikonlopulle, en kehdannut alkaa jupisemaan väliin jäävästä puolimaratonistani. :D Olenhan juossut niitä elämässäni jo parikymmentä, ja vaikka HHM huippu kisa onkin, on helpompaa siirtää mun puolimaraa kuin perheellisten mahdollisuuksia matkustaa.

Reissun varaamisen jälkeen olenkin tutkaillut kisakalenteria tiukasti sillä silmällä. Katselin paljon Euroopan puolimaratoneja, ja olin ihan hilkulla lähteä siskoni kanssa huhtikuun alussa Budapestiin, mutta sitten tulin toisiin aatoksiin. Kapkaupungin vuoden jälkeen on pakko miettiä rahaa vähän tavallista enemmän, ja vaikka lähtisi reissuun vaan viikonlopuksi, menee matkaan helposti se 500 euroa. Kaiken lisäksi huhtikuun alku tulee aika nopeaa!

Niinpä lopulta päätin kääntää katseeni kotimaahan ja kas, hoksasin, että siinähän se olisi Helsinki City Run ihan kuin tarjottimella toukokuun puolivälissä. Olen juossut HCR:n kerran, vuonna 2014, ja silloin pidin tapahtumaa ihan kohtuullisen kivana. Tykkään massatapahtumista, ja sitä HCR Suomen suurimpana juoksutapahtumana oli! Miinusta tuli mäkisestä reitistä, myöhäisestä alkamisajankohdasta ja porrastetuista lähtöajoista (oli mälsää odotella kavereita maaliin kaksi tuntia). Meininki reitin varrella oli kuitenkin huippu!

HCR:n reitti on kuitenkin tälle vuodelle uudistanut, ja vaikka se ei ylläkään ihan HHM:n tasolle, on reitille saatu mukavasti kaupunkimaisemaa ja pahimmat mäet on onnistuttu välttämään. Reitti on mulle siinä mielessä tärkeä, että jos vain saan itseni kuntoon, haluaisin kokeilla parantaa puolikkaan enkkani, ja se on luonnollisesti helpompaa tasaisella reitillä. Tykkään myös juosta "ihmisten ilmoilla" Keskuspuiston ja muiden metsämaisemien sijaan.

Taidanpa antaa HCR:lle uuden mahdollisuuden, ainakin jos saan houkuteltua kavereita matkaan. :) Otan vastaan ehdotuksia myös muista kivoista puolikkaista pk-seudun lähettyvillä loppukeväästä!

Kuvat vuoden 2014 HCR:ltä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat