Lämpötilat täällä Kapkaupungissa ovat kivunneet kuin varkain, ja viimeisen parin viikon aikana täällä on ollut jo selvästi kevättä ilmassa. Tai no, ehkä suomalaisen mittapuulla 25 asteen lämpötilat lasketaan jo kesäisiksi, mutta täällä kyseiset lukemat edustavat vielä kevättä. Toisaalta kelit ovat varsin vaihtelevia, ja muutamaa aurinkoista hellepäivää voi seurata tihkusade ja kuusitoista lämpöastetta.

Toinen kevään merkki lämpötilojen nousun lisäksi on ollut luonnon vehreytyminen. Muutaman päivän aikana puut ovat alkaneet viheriöidä ja joka paikka on täynnä toinen toistaan kauniimpia kukkia! Paikallisilla "flower season" tuntuu olevan iso juttu, sillä tuntuu, että lähes kaikki ovat käyneet viime päivinä ihastelemassa kukkasia kansallispuistoissa.

Mekin tehtiin meidän "kukkaisretki" lauantaina länsirannikolle Langebaaniin. Lähdettiin meidän road tripille aamupäivällä, onneksi sen verran myöhään kuitenkin, että ehdin käydä aamulla vetämässä vitosen juoksukisan - täällä kisat starttaavat aina tosi aikaisin. Langebaaniin oli noin puolentoista tunnin ajomatka, ja heti perille päästyämme menimme lounastamaan.

Oltiin tehty varaus seafoodistaan kuuluisaan Strandloppet -ravintolaan, joka ei ollut mikään tavallinen ravintola, vaan tuolit ja pöydät oli katettu rannalle. Lounaaseen kuului kymmenen ruokalajia, jotka tarjoiltiin buffet-tyyppisesti aina yhden ruokalajin valmistuttua. Ruoka oli todella freessiä ja simppeliä, mutta niin maukasta! Olin ihan ähkyssä jo neljännen ruokalajin jälkeen, mutta maistelin silti kaikkia viimeisiäkin annoksia.

Viimeisenä kunnon ruokana tarjoiltiin jättimäisiä "rapuja". En oikein tiedä, miten suomentaisin sanan crayfish: sanakirja suomentaa sen ravuksi, mutta mitään suomalaisenkaltaisia rapuja nämä ei olleet, eivätkä myöskään hummereita. No, joka tapauksessa otukset olivat ihan tosi hyviä! Lounaan kruunasi pannukahvi ja perinteiset Etelä-Afrikkalaiset leivokset, Koeksisterit.

Meidän lounas kesti loppujen lopuksi yli neljä tuntia, ja tarkoituksenamme oli tsekata läheinen kansallispuisto. Kun pääsimme perille, saimme kuulla, että puisto oli kyllä auki, mutta jostain syystä kukkaisosio oli jo suljettu! No, kukkia varten olimme tulleet paikalle, joten päätimme skipata koko paikan. Onneksi Langebaanissa olimme nähneet jo paljon kukkia, ja näkihän maisemia myös auton ikkunasta. Sen sijaan ajelimme takaisin Kapkaupunkiin, ja menimme Table Viewin kaupunginosaan ihastelemaan auringonlaskua. :)

Translation: Spring is here! We did a road trip to Langebaan yesterday. Weather was so beautiful, sunny and warm. We had a ten-course lunch in restaurant called Strandloppet, and food was amazing! After the lunch we were supposed to visit national park, but it was unfortunately closed already. So instead of national park, we drove back to Cape Town and sun downers in Table View. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat