Vuoden 2018 juoksukisakausi on nyt virallisesti avattu! Kauden ensimmäisen juoksun piti tapahtua kuun puolivälissä Aktia Cupissa, mutta kiitos lumen ja pakkasen, tämä mukavuudenhaluinen juoksija skippasi ulkokisan. Sen sijaan ensimmäinen startti tapahtui viime lauantaina, kun Liikuntamyllyssä järjestettyyn Helsy-hallit.

Helsy-hallit on ihan oikea yleisurheilukisa, johon osallistuakseen tarvitsee yleisurheilulisenssin. Lisenssi ei ole mitenkään erityisen kallis, mutta lisenssikisoihin osallistuminen tarkoittaa aina sitä, että lähtöviivalla rinnalla seisoo aina ihan oikeita juoksijoita. Sinänsä tämä ei minua haittaa, koska kilpailen itseäni ja omia ennätyksiäni vastaan, mutta tuohan se ihan eri fiiliksen starttiin, kun ohi viilettää kovia menijöitä!

Olen osallistunut Helsy-halleihin pari kertaa aiemminkin, enkä muista, että olisin juossut kisassa koskaan erityisen hyvin. Niinpä nytkään minulla ei ollut tuloksen osalta mitenkään suuret odotukset, vaikka olenkin tehnyt tammikuun aikana muutaman hyvän treenin. Olen ominaisuuksiltani valitettavasti sellainen, että lyhyet matkat tarvitsevat aika paljon maksimikestävyysalueen rassaamista, ja sitä en juurikaan ole tehnyt. Ajattelin kisan olevan kuitenkin hyvä "välipala" näin talven juoksukautena ja toimivan etenkin hyvänä treeninä ja kunnon nostattajana.

Vaikka kisaan treeninä suhtauduinkin, niin tietenkin sitä aina lähtee tekemään parhaan suorituksen. Treenien perusteella olin arvellut, että 3.55min/km -vauhti voisi olla aivan realistinen, mutta eihän se aivan niin mennyt... Lähdin liikkeelle aivan liian hitaalla vauhdilla, ja eka tonni kulki aikaan 4.03. Toinen tonni oli jostain syystä vielä hitaampi, ja suorastaan vähän järkytyin, kun kello näytti aika 4.08. Kroppa lämpesi vasta viimeiselle kilometrille, jonka onnistuin taittamaan aikaan 3.59.

Vaikka lopputulos ei ollutkaan mikään paras veto, olin kuitenkin iloinen, että osallistuin kisaan. Paikalla oli hyvä tunnelma ja ennen kaikkea muutamia juoksukavereita, jotka tekivät omia ennätyksiään! Jos itsellä ei kulje, voi aina iloita muiden suorituksista. :) Ennen kaikkea kisa oli hyvä kovempi treeni tähän väliin kautta - ehkä ensi kerralla kulkee sitten vähän kovemmin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat