Toinen kesän lomaviikoista alkaa olla ohitse, ja eilen palasimme lapin reissultamme takaisin kotiin. Kotimatka oli aika pitkä, sillä lensimme Tromssasta Oslon kautta Helsinkiin. Jouduimme odottelemaan vaihtolentoa reilut neljä tuntia, ja kotiin päästyä olo oli kieltämättä aika reissussa rähjääntynyt.

Mietin pitkään keväällä, että miten pidän tänä kesänä kesälomia. Erityisesti pohdin sitä, että "pärjäänkö" ilman pidempää lomaa kesän yli. Tavallaan tykkään olla kesällä töissä, sillä töissä on aina silloin vähän rennompaa ja muutenkin virtaa touhuta riittää, kiitos valoisien ja pitkien iltojen. Lomailla on kiva sitten marraskuussa, kun pimeät aamut ja räntäsade ahdistaa. Toisaalta loma on aina lomaa, ja näin suomalaisena kesä on aina tosi kallisarvoista aikaa, eikä sitä haluaisi hukata.

Pohdintani päätyivät siihen, että tänä kesänä pidin kaksi viikon mittaista lomaa, ja muuten olisin töissä. Nyt tosiaan on tuo toinen kesän lomaviikoista ohitse, ja en voi kuin ihmetellä sitä, että miten viikon aikana ehtiikään irtautumaan arjesta näin totaalisesti! Tuntuu kuin olisin ollut kuukauden lomalla. On tosi jännä, että miten viikko voikaan tuntua pitkältä, kun sen viettää ihan kokonaan muissa maisemissa, kun taas viikko töissä menee ihan yhdessä hujauksessa.

Tykkään tulla lomalta kotiin sillä tavalla, että on hyvin aikaa puuhaila ja asettua aloilleen ennen kuin pitää mennä töihin. Mikään ei ole ahdistavampaa kuin tulla viikon lomalta sunnuntai-iltana myöhään, ja seuraavana päivänä mennä aamulla töihin! Yök. Ymmärrän, että monet haluavat maksimoida lomansa pituuden ja sen vuoksi olla reissussa viime tinkaan saakka, mutta mulle se ei sovi. On ihanaa, että saa rauhassa purkaa kamat ja hengailla kotona ennen kuin tarvii palata takaisin arjen askareihin.

Tältä(kin) lomalta tultiin kotiin eilen alkuillasta, ja se tuntui oikein sopivalta. Oli ihanaa, kun edessä oli vielä yksi lomapäivä ilman velvotteita! Nukuin yhdentoista tunnin yöunet, sillä pari edellistä yötä oli mennyt heppoisasti, kiitos keskellä yötäkin porottaneen pohjoisen auringon.

Tämän sunnuntain saimme siis viettää lokoisissa lomatunnelmissa, ja heti aamusta suuntasin juoksemaan auringonpaisteeseen. Pitkien vaelluksien ja viikon tauon jälkeen oli ihanaa juosta, ja parikymmentä kilometriä pitkin Helsingin rantoja meni rattoisasti. Lenkin jälkeen luvassa oli hieman lauttamatkailua ja lounas ravintola Lonnassa. Ravintolan ruoka oli ihan todella, todella hyvää - nieriä vei kielen mennessään, ja taivastelin tarjoilijoille monta kertaa ruuan maukkautta.

Lonnasta huristeltiin lautalla takaisin Kauppatorille, ja kävelin Aleksanterinkadun kautta kotiin. Suomalaisesta nappasin mukaan pari kirjaa, joita menin vielä ilta-auringon säteisiin nurtsille lueskelemaan.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat