Heippa,

Minulla oli tarkoitus bloggailla reissun päältä, mutta yllättäen viimeisimmässä kohteessa, Botswanan safarikohteessa, ei ollutkaan wifiä. Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin nettiyhteyden puuttuminen ei ollut niin yllättävää – meidän leiri oli todellakin keskellä ei mitään. Leiriin ei kulkenut tietä, ja sinne pääsi ainoastaan lentämällä pienkoneella. Edes sähköjohtoja ei ollut, vaan kaikki sähkö tuotettiin aurinkopaneelien avulla!

Täytyy tunnustaa, että aluksi netittömyys vähän hirvitti. Olin ajatellut, että varmastikaan meidän omassa teltassamme ei olisi nettiä, mutta arvelin sellaisen löytyvän yleisistä tiloista. Mutta olin väärässä – edes yleisissä tiloissa ei ollut nettiä, eikä missään ollut edes kännykkäkenttää! Huh. Moisten olosuhteiden avulla sitä kuitenkin pääsi kasvotusten oman laiteriippuvuuden kanssa.

Toisaalta taas netin puuttuminen oli helpotus: eipähän tarvitsi jatkuvasti tarkistaa sometilejä tai sähköpostia, tai stressata blogista. Sopeudun netittömyyteen yllättävän nopeasti, ja lopulta näin sen ainoastaan mahdollisuutena rentouta entistä paremmin! Ainoa asia, mikä mua vähän harmitti, oli se etten ollut hoksannut kertoa äidilleni netittömyydestä… Arvelin, että hän olisi huolestunut! Onneksi en kertonut hänelle, että lensimme paikalle pienkoneella – sen tiedon jälkeen olisi voinut tuntua vähän ikävältä viettää radiohiljaisuutta kolme päivää.

Lomamme Botswana-osuus oli ehdottomasti kaikista rentouttavin, ja yksi syy sille oli niin netin kuin puhelinyhteyksien puuttuminen. Suurin syy oli kuitenkin leirimme intiimiys. Leiri sijaitsi syvällä Okawangon suistossa, eikä meidän leiriimme kuulunut kuin kymmenen telttaa. Meidän lisäksi leirissä oli vain kaksi muuta pariskuntaa, eli elimme todella omissa oloissamme. Aamulla heräsimme auringon nousuun, ja parvekkeeltamme saatoimme katsella aamukasteessa ruokailevia norsuja!

Reissusta on niin paljon kirjoitettavaa, että seuraavat viikot blogi voi tuntua pelkältä matkablogilta, mutta yritän vähän jaksottaa postauksia siten, että teidän ei tarvitse lukea matkakertomusta toisensa perään! Reissu oli kuitenkin sen verran mahtava, että haluan julkaista siitä niin kuvia kuin juttuja.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat