Palasimme Singaporen matkaltamme takaisin Suomeen keskiviikko-iltapäivänä. Paluumatka sujui huomattavasti kevyemmin kuin menomatka, kiitos kohtalaisen hyvien unien yölennon aikana. Olo ei ollut läheskään niin väsyneen väsymys-krapulainen kuin menomatkalla!

Muuten olotila onkin ollut melko sekava, ja kroppa on ihan sekaisin aikaerosta. Reissun jälkeen menin nukkumaan seitsemältä, herätäkseni aamukolmelta virkeänä uuteen päivään. :D Yli kahdeksaan valvominen on ollut yhtä tuskaa, eikä tämä jatkuva pimeys varsinaisesti helpota aikaeroon sopeutumista. En yhtään muistanut, että miten hankalia nämä aikaerot ovat, kun viime vuonna matkustin vain lähestulkoon saman aikavyöhykkeen alla.

Aikaerosta johtuvan väsymyksen vuoksi olenkin kiittänyt itseäni ideasta pitää koko loppuviikko vapaata. Reissunloppumis-ahdistus sekä arkeenpaluu-masennus vähenee huomattavasti, kun tietää loman jatkuvan kotiinpaluun jälkeenkin. Olen varmaan sanonut ennenkin, että inhoan tulla reissusta kotiin myöhään illalla ja mennä seuraavana päivänä töihin. Onneksi nyt olen saanut nauttia useammasta vapaapäivästä peräjälkeen! Tosin sellaisen poikkeuksen tein lomailuuni, että kävin perjantai-iltana tekemässä päivystysvuoron. Puolelleöin valvominen tasasi hieman aikaerosta sekaisin ollutta kroppaani!

Loman aikana huomasin jälleen ajattelevani, että pitäisi ehdottomasti matkustaa enemmän. En tiedä, miksi niputan itseni ei-niin-paljon-matkustelevan kategoriaan, sillä loppujen lopuksi viimeisen parin vuoden aikana on tullut nähtyä tosi paljon erilaisia paikkoja. Tänäkin vuonna olemme tehneet useampia ulkomaanmatkoja, tosin enimmääkseen lähiseuduilla ja Euroopassa. Ehkä viime vuosi Etelä-Afrikassa sai aikaan sen, että nytkin reissun päällä tuli jotenkin kotoisa fiilis - sellainen tunne, että tämä on se juttu, mistä nautin ja mitä haluan tehdä.

Älkää käsittäkö väärin, en haaveile tällä hetkellä esimerkiksi muuttamisesta jonnekin Suomen ulkopuolelle. Vaikka ulkona onkin säkkipimeää ja vettä vihmoo vaakatasossa, on minusta ihan mukavaa olla tällä hetkellä Suomessa. Nyt haluaisinkin lähinnä matkustaa ja seikkailla; erityisesti sukellusreissun tekeminen kiinnostaa! Miehen kanssa jo vähän alustavasti puhuttiin, että jos saataisiin oikein oikein halvat lennot jonnekin Thaimaahan keväällä, voitaisiin tehdä sinne sukellusreissu. Vaikka pitäisi kyllä säästää häihin! No, jos eläisi oikein säästeliäästi ja tekisi oikein paljon töitä...

No, nyt on kuitenkin pikku hiljaa koetettava palailla arkeen ja mentävä huomenna töihin. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat