Ravintola, jossa olen koko Kapkaupungissa asumisen ajan halunnut käydä, on ollut The Test Kitchen. Paikkaan on ollut vaan niin vaikea saada pöytää, että oltiin melkein luovuttu toivosta, kunnes sitten kaveripariskuntamme onnistui tekemään varauksen raflaan! Varauksen tekeminen vaati nettivarauskirjan avaamisen odottelua sormi refresh-nappulalla kolme kuukautta ennen illallispäivää ja noin satasen deposittia (jonka kyllä sai laskun ohessa takaisin), mutta säätö palkittiin ja saimme kuin saimmekin viime tiistai-illaksi pöydän arvostettuun ravintolaan.

The Test Kitchen on valittu tänä vuonna Afrikan mantereen parhaaksi ravintolaksi, ja maailman 22. parhaaksi ravintolaksi. Michelin-tähtiä ravintolalla ei kuitenkaan ole, mutta ilmeisesti siitä syystä, että Afrikassa ei Michelin-arviointeja ole (vielä) tehty. Joka tapauksessa paperilla ravintola kuulosti siltä, että se tulee olemaan paras rafla, jossa olen koskaan syönyt!

Meidän varaus alkoi tiistaina kello 19, ja olimme paikalla täsmällisesti tasalta. Meidät johdatettiin ensin aika pieneen, hämärään huoneeseen, jossa oli sohvia ja pieniä sohvapöytiä. Ihmettelin, että noinko pienellä pöydällä tulemme syömään koko illan. No, pian kävi ilmi, että tässä "dark roomissa" vietetään aikaa noin kolmen vartin ja viiden appetiser-annoksen verran, ja sen jälkeen siirrytään eteenpäin.

Dark roomissa saimmekin eteemme viisi pientä annosta, joiden oli tarkoitus viritellä makuaistia. Lisäksi hintaan kuului kaksi pientä coctailia. Ruuat olivat todella erikoisia - söimme muun muassa konvehtin, jossa oli kultaa, suklaata ja hanhenmaksaa. Annokset olivat pieniä, ja makumaailmat herättelivät nälkäämme sopivasti ennen siirtymistä varsinaisten aterioiden kimppuun.

Dark roomin jälkeen siirryimme valoisaan light roomiin, jossa nautittiin varsinainen illallinen. Saimme eteemme paikallista shampanja-metodeilla valmistettua kuohuvaa ja keittiön tervehdyksen, jonka aikana päätimme viinipaketista. Päädyimme ottamaan sommelier-viinipaketin tavallisen viinipaketin sijaan, sillä sen viinit kuulostivat todella mielenkiintoisilta eikä hintaero ollur suuri. Tarjolla olisi ollut myös tee-paketti, joka oli tarkoitettu ihmisille, jotka eivät juo alkoholia - tosi kiva idea mielestäni!

Keittiön tervehdysten jälkeen seurasi varsinainen menu, joka sisälsi kymmenen ruokalajia. Söimme todella erikoisia, mutta herkullisia ruokia aina meriahvenesta ankanrintaan ja härän sydämeen! Ruokailu oli myös elämys, ja esillepanossa käytettiin muun muassa nestemäistä typpeä! Ennen ensimmäistä ateriaa saimme myös ruusuja haistellaksemme, jotta ruokaan yhdistyisi myös hajuelämys.

Kaiken kaikkiaan illallinen oli makuaistit räjäyttävä kokemus ja myös elämys, jollaista en varmaan tule hetkeen kokemaan. Laskimme, että söimme kaikenkaikkiaan 20 ruokalajia ja maistoimme yhdeksää viiniä! Aikaa ravintolassa kului miltei viisi ja puoli tuntia, joka on varmaan henkilökohtainen ennätykseni. Laskukaan ei ollut mitään verrattuna siihen, mitä vastaavasta elämyksestä olisi Europpassa saanut pulittaa, joten The Test Kitchen -kokemusta varten ei tarvitse olla mikään miljönääri.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat