Yksi asia, mikä täällä on jäänyt todella paljon ajateltua vähemmälle, on matkailu. Ennen Etelä-Afrikkaan muuttoamme suunnittelimme toinen toistaan villimpiä matkoja, joita tulisimme vuoden aikana tekemään Afrikan mantereella. Tein myös pienen listan niistä kohteista, joita haluaisin nähdä ihan täällä Etelä-Afrikassa.

Matkutussaldomme on huikeista suunnitelmistamme huolimatta ollut todella vähäinen. Ensimmäisen lukukauden aikana aika tuntui menevän pelkän Kapkaupungin tutkimiseen, eikä siinä mitään, täällä tekemistä ja näkemistä riittää. Kuitenkin kävimme vain muutaman kerran kaupungin ulkopuolella: vaeltamassa Hyväntoivonniemellä, safarilla Sanbonassa, purjehtimassa Langebaanissa jne... No, nyt kun reissuja listaa, niin onhan sitä tullut reissattua, mutta vähemmän kuin oli tarkoitus!

Pääsyy matkustamattomuudelle on ollut koulukiireet. Vaikka luentojen puolesta etenkin ensimmäinen lukukausi oli varsin löysä, itsenäistä opiskelua ja tehtäviä oli runsaasti. Lisäksi luennot on pääosin pakollisia (ja erittäin tarpeellisia), joten niitä ei olla viitsitty niitä kauheasti skippaillakaan. Ainut pidempi breikki oli kesäloma, jonka vietimme Suomessa, joten silloinkaan ei tullut reissattua.

Tämän lukukauden alkaessa päätettiin, että nyt otetaan vahinko takaisin ja reissataan enemmän. No, tämä kakkoslukuvuosi on paljon tiukempi kuin ensimmäinen, koska se on viisi viikkoa lyhyempi. Luentoja ja deadlineja on huomattavasti tiheämpään ja aikataulu on muutenkin kireämpi, joten reissusuunnittelu on aika haastavaa.

Ennen tänne muuttoa oltiin haaveiltu erityisesti Etelä-Afrikan naapurimaihin matkustamisesta. Namibian aavikoista, Botswanan safareista, Victoria-putouksista Zambiassa ja Zimbabwessa... Valitettavasti kaikki on kaukana Kapkaupungista, ja vaikka liikkuisimme lentäen, emme ehdi tehdä kovinkaan monta reissua.

Ensimmäinen reissu on nyt kuitenkin suunniteltu: varasimme nimittäin lennot Namibiaan! Lennämme Länsi-Namibiaan Swakopmundiin, josta käsin teemme reissun ainakin Walvis Bayhin ja hiekkadyyneille. Namibia on iso maa ja siellä riittäisi nähtävää, mutta tällä kertaa ehdimme tehdä vain neljän päivän reissun.

Toinen reissu on suunnitteilla marraskuulle, ja sen teemme tenttien jälkeen. Tarkoituksenamme olisi ottaa "luksusjuna" Kapkaupungista Pretoriaan. Junamatka on aika kallis, mutta se on poikakaverin unelma. Onneksi matkaan kuuluu kaikki juomat ja ruuat sekä muutama turistikierros pysähdyspaikoilla. Junassa pitäisi olla eleganssia, sillä illalliselle täytyy pukeutua pukuun ja pitkään mekkoon!

Junamatka päättyy Pretoriaan, ja sieltä teemme retken Johannesburgiin. Käsittämätöntä, että emme vieläkään ole käyneet Joburgissa! Alustavan suunnitelman mukaan lennämme Joburgista Victoria-putoksisille ja putouksilta vielä safarille Botswanaan. Saa nähdä, että miten rahat riittää!

Translation: We haven't been traveling as much as we were expecting before we moved to South Africa. School has just been so hectic! Now we booked flights to Namibia, where we are going in three weeks. In November we're gonna do our "grand tour": first we take train to Pretoria and Joburg, then we fly to Victoria falls and visit Bostwana!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat