Viininjuonti on ehkä vähän epätyypillinen aihe näin hyvinvointi- ja treenibloggarille (jos minut edes sellaiseksi luetaan), mutta minulle viinit ovat nautinto ja osa hyvinvointiakin. Ja kun Etelä-Afrikassa kerran ollaan, niin tuntuisi oudolta olla kirjoittamatta viineistä mitään!

Etelä-Afrikka on tosiaan tunnettu hyvistä viineistään, ja olemmekin tarttuneet tilaisuuteen ja käyneet vierailemassa viinitiloilla ja maistelleet erilaisia viinejä. Viinejä maistellaakseen ei aina kuitenkaan tarvitse matkata tiloille saakka, vaan aina silloin tällöin keskusta-alueella järjestetään erilaisia viininmaistelukierroksia! Esimerkiksi jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona järjestetään Tuning the vine -niminen tapahtuma keskustassa, ja pääsimme osallistumaan siihen ekaa kertaa eilen.

Viinikierroksen konsepti oli yksinkertainen: keskustan ravintoloihin oli pystytetty pieniä kojuja, joissa lähiseutujen viinitilat tarjoilivat maistiaisia. Pääsymaksu oli noin vitosen, ja se sisälsi lasin, johon viinejä pystyi kojuista hakemaan. Maistiaisia sai hakea niin paljon kuin halusi, eikä täällä maistiaislasillisia makseta etukäteen niin kuin Suomessa. Voin tosin kuvitella, että Suomessa vastaavanlaisessa tapahtumassa voisi olla ehkä vähän erilainen meininki...

Me tultiin paikalle vähän myöhässä, ja aikaa maisteluille oli vain puolitoista tuntia, mutta ehdittiin ihan hyvin kiertää kojuja ja ravintoloita. Maisteltiin monta hyvää viiniä, mutta illan suosikkini oli ehdottomasti kupliva Sauvingon Blanc!

Sinänsä vierastan käsitettä lempiviini tai -rypäle. Enemmänkin tykkään tiettyjen viinien ja ruokien yhdistelmistä. Viini, joka maistuu mahtavalta jonkin tietyn ruuan kanssa, ei maistu ollenkaan jonkun toisen ruuan kanssa. Jos jokin suosikki pitäisi kuitenkin sanoa, olisi se ehkä Pinotage, joka on aika suosittu lajike täällä Etelä-Afrikassa. Pinotagea en itse asiassa ollut juonut koskaan aiemmin ennen tänne muuttoa!

En ole mikään super viiniekspertti, mutta onneksi ennen tänne muuttoa tuli hieman opiskeltua viinejä. Kävimme poikakaverin kanssa kaksi Alkon Etiketti-klubin viinikurssia, jotka olivat kyllä ihan superhyviä! On tosi kiva, että tietää edes jotain perusjuttuja, kun tällaisessa viinimaassa kerran asuu. Muuten viinikierroksista jäisi kyllä huomattavasti vähemmän käteen!

Viinimaistelukierroksen jälkeen oli dinnerin aika. Illallismestamme ei ehkä sopinut sivistyneeseen viinimaailmaan, sillä mentiin syömään kunnon rasvaiset burgerit, haha! Mulla oli aivan järkyttävä nälkä, ja söin hampparini ennätystahtia. Sen jälkeen olinkin niin naatti, että ei auttanut muu kuin tilata Uber ja painua kotiin nukkumaan.

Translation: South Africa is a great place to live for a wine lover! Yesterday we attended to Tuning the Vine, which was a wine tour in town. My favourite wine was Steelberg's sparkling Sauvingon Blanc! After the tour we had classy burger dinner in IYO, haha.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat