Kahden viikon sulun jälkeen saimme sunnuntaina kuulla ilouutisen: yliopisto aukeaisi jälleen maanantaina, ja akateeminen lukuvuosi yritetään saada päätökseensä aikataulussa! Uutinen oli ilahduttava enemmistölle, niin paikallisille opiskelijoille kuin meille kansainvälisillekin. Kaikki ovat tehneet suunnitelmansa siten, että tentit saadaan päätökseen marraskuun alussa, ja sen jälkeen kukin on vapaa valmistumaan, aloittamaan työt, palaamaan kotimaahansa ja niin edelleen.

No, yliopisto tosiaan aukesi maanantaina, mutta sitä iloa kesti vain keskiviikkoon. Keskiviikko-iltapäivällä, kesken ensimmäisen luennon, saimme tiedon, että pääkampukselle oli kokoontunut 2000 mielenosoittajaa ja yläkampuksella oli sytytetty tulipaloja. Tilanne pääkampuksella alkoi kärjistyä uhkaavaksi, ja lopulta tehtiin päätös, että kaikki kampukset suljettaisiin perjantaihin saakka. Myös meidän kampus, vaikka meidän kampuksella mitään uhkia ei ollutkaan protestien keskittyessä pääkampukselle.

Palasin kesken koulupäivän turhaantuneena kotiin. Olen kirjoittanut mielenosoituksista ja niiden syistä jo aiemmin täällä, enkä viitsi koko ajan toistaa sanomisiani, mutta sanottakoon vielä kerran, että ymmärrän opiskelijoiden toiveet ilmaisesta yliopisto-opiskelusta ja arvostan heidän intoaan tuoda asiaa esille, mutta en voi ymmärtää heidän tapojaan osoittaa mieltään pilaamaalla muiden mahdollisuudet opiskeluun. :( Eniten opiskelujen viivästyminen satuttaa opiskelijoita, joiden oikeuksia mielenosoittajat ajavat: vähävaraisia opiskelijoita, joille opintojen lykkääntyminen tarkoittaa taloudellista katastrofia ja pahimmassa tapauksessa koko tutkinnon skippaamista.

Meidän kohdalla tilanne ei onneksi ole kauhean tukala, sillä meidän paluulento Suomeen on vasta joulun alla, joten kokeilla on varaa vähän lykkääntyäkin. Eniten stressaa epävarmuus ja jatkuvasti muuttuvat aikataulut. Olen myös huomannut, että pari viikkoa strukturoimatonta elämää tuntuu jotenkin passivoivalta. Vapaudesta on vaikea nauttia, sillä edessä on paljon hommaa. Olenkin yrittänyt tehdä niin paljon hommia pois alta kuin mahdollista, mutta valitettavasti osa tehtävistä vaatisi pääsyn yliopiston kirjastoon.

Noh, ei auta itku markkinoilla, tilanteeseen täytyy vain sopeutua ja koettaa nähdä ne hyvät puolet. Ollaankin kunnostauduttu ila-aktiviteeteissa, ja pari uutta ravintolaa on tullut testattua. :) Huomenna tulee myös pari kaveria Suomesta tänne viikoksi, ja ehditäänpä nyt viihdyttää heitäkin paremmin!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat