Uudessa kämpässämme nautin erityisesti keittiöstä. Se on tosi tilava: kaappitilaa on paljon, ja ennen kaikkea tilaa kokata ja touhuta löytyy! Vaikka olenkin aikaisemminkin tykännyt ruuanlaitosta, on kokkausintoni noussut ihan uusiin sfääreihin uuden keittiön myötä.

Viikonloppu on parasta aikaa kokkailulle, sillä silloin ruokaa saa valmistaa kaikessa rauhassa. Laitan hyvää musiikkia soimaan, kaadan lasiin viiniä ja alan puuhiin - ruuanlaitto itsessään on melkein kuin rentoutushetki. Harvoin teen mitään supermonimutkaista tai aikaavievää, mutta onneksi simppelistikin saa maistuvaa safkaa! Lemppariruokiani ovat erilaiset pastaruuat tai uunissa paistettu lohi.

Perjantaina teki mieli jälleen lohta (ilmesesti Kapkaupunki onnistui ajaamaan kehoni krooniseen lohen puutteeseen), ja päätinkin valmistaa lohta Hanna Gullischenin blogista löytyneellä ohjeella. Tämä ruoka oli tosiaankin mun makuun: yksinkertaista, nopeaa, mutta sitäkin herkumpaa!

Pinaattilohta kahdelle

400g nahatonta lohifilettä

100g babypinaattia

2dl kuohukermaa

1dl valkoviiniä

parmesania raastettuna

voita

suolaa

valkopippuria

 

Voitele vuoka voilla ja asettele huuhdotut pinaatit vuokaan. Lado päälle lohifileet, ripottele päälle suolaa. Yhdistä viini, kerma ja mausteet, kaada lohen päälle. Raasta päälle runsaasti parmesania. Paista uunissa 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia. Nauti vaikkapa hyvän viinin ja salaatin kera!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat