Happy birthday to me! Tänään tulee maagiset kolmekymppiä mittariin, aika hurjaa. Toisaalta olen odottanut kolmekymppisiäni siitä asti kun täytin 27, joten mitenkään puun takaa tämä ikä ei päässyt minua yllättämään.

Tämän suuren juhlapäivän kunniaksi ajattelin jakaa teille kolmekymmentä asiaa, jotka olen oppinut tähän mennessä! Disclaimer: kaikki viisaudet eivät todellakaan ole omia oivalluksia, vaan olen lukenut ne blogeistä, kirjoista, lehdistä jne. ja laittanut ylös aikojen saatossa. Se, että joku muu on joskus kiteyttänyt jonkun asian todella hyvin, ei mielestäni estä jakamasta sitä - päinvastoin, hyvät oivallukset ansaitsevat tulla jaetuksi, mitä laajemmin, sen parempi. Osa jutuista on puolestaan asioita, jotka olen oppinut kantapään (tai varpaiden) kautta vuosien aikana.

Tiedostan myös, että olen ollut elämässäni monella tapaa todella etuoikeutettu, ja minun pinnalliset hoksaamiseni ovat pientä siihen verrattuna, mitä moni joutuu elämässään kokemaan ja oppimaan. Ja todennäköisesti kymmenen vuoden päästä listani olisi totaalisen erilainen, mutta sellaista elämä on. You live and learn.

1. Ihmisiä pelkästään miellyttämällä kukaan ei saa mahdollisuutta tutustua sinuun todella eikä mitään aitoa pääse syntymään.

2. Vaikka joskus luulet, että toinen ei ymmärrä, hän saattaa silti ymmärtää. Ei kannata olla niin ehdoton sen suhteen, millaista ymmärrystä kaipaa. Ihmiset ilmaisevat itseään omien kykyjensä mukaan.

3. Hiuksia ei kannata pestä joka päivä, jos niitä haluaa kasvattaa.

4. Kannattaa opetella puhumaan mahdollisimman avoimesti - tunteista, ajatuksista, haluista, peloista. Älä patoa asioita sisällesi.

5. Rakkaus ei ole vain tunne, vaan tila, joka löytyy itsestä. Jotkut metsästävät rakkautta muista ihmisistä, mutta niin kauan kuin eivät rakasta itseään, he jäävät tyhjiksi eikä auta, vaikka heihin kaataisi kaiken maailman rakkauden.

6. Jälkiruokaviinin tilaaminen kannattaa aina.

7. Magic happens out of comfort zone. Kannattaa siis olla rohkea ja haastaa itseään.

8. Kannattaa aina kuunnella, mitä intuitiolla on sanottavanaan. Se ei automaattisesti tarkoita, että jokin asia on oikea, mutta harmittaa huomattavasti vähemmän, jos on tehnyt jonkun asian intuitiotaan seuraten, vaikka se olisi mennyt pieleen, kuin että olisi jättänyt sen tekemättä. Useimmiten intuitio johdattaa kuitenkin hyviin juttuihin.

9. Ihmiset vastustavat muutosta, joten ei kannata säikätää, jos läheiset eivät heti tue sinua suurten muutosten äärellä.

10. Usein sanotaan, että asiat eivät vaihtamalla parane, mutta itse asiassa hyvin usein ne nimenomaan paranevat.

11. Kukaan ei voi todella tietää, miltä sinusta tuntuu ja miten asiat todella ovat - ihmiset antavat neuvojaan oman tietämyksensä ja kokemuksensa mukaan, joten ota neuvot vastaan siinä valossa.

12. Kannattaa vaseloida varpaat ennen maratonia.

13. Mikään ei ole parempaa vastinetta rahalle kuin matkustelu.

14. Pieni mindfullness-hetki kannattaa aina.

15. Sielunmaisema on tärkeämpi kuin ympäröivä maisema. Jos haluat pakonomaisesti vaan vaihtaa maisemaa, haluat ehkä vaan pakoon itseäsi. (Tämän luin ihan vasta jostain blogista, mutta en kuolemaksenikaan muista, että mistä, tosi hyvin kiteytetty joka tapauksessa).

16. Kaikessa ihmisten käyttäytymisessä on jokin järki, ja hullunkin käytöksen taustalla on jokin logiikka. Täytyy vaan löytää, että mikä.

17. Älä jätä asioita viime tippaan, ihan oikeasti!

18. Välivuoden pitämisestä on harvoin haittaa.

19. Kannattaa satsata kunnon treenivaatteisiin, se sekä motivoi että tekee treenistä huomattavasti miellyttävämpää.

20. Sinun pitää antaa itsellesi sitä, mitä toivot muiden antavan sinulle, oli se sitten rakkautta, hyväksyntää tai ymmärystä.

21. Unelmien ja tavoitteiden ylöskirjoittaminen kannattaa. En tiedä miksi, mutta sillä tavalla ne tuntuvat toteutuvan paremmin ainakin omalla kohdallani. Ehkä alitajunta alkaa työstää niitä tehokkaammin?

22. Älä osta huonoja kenkiä. Se vain ärsyttää, kun ne hajoavat niin nopeasti.

23. Hyvin usein kannattaa ainakin kysyä, mitä mieltä äiti jostain asiasta on.

24. Jos haluat motivoida itseäsi juoksemaan, kannattaa asettaa jokin tavoite. Ennen ajattelin, että ihmisen pitäisi aluksi vaan oppia tykkäämään juoksemisesta, mutta nykyään olen eri mieltä. Kannattaa siis vaan ilmoittautua johonkin tapahtumaan, mahdollisimman nopeasti, turhia miettimättä.

25. Joskus kuvittelen itseäni elokuvan tai kirjan sankarittareksi. Se saa arkeni tuntumaan mielessäni taianomaiselta. Kannattaa kokeilla!

26. Kovan treenin tai kilpailun jälkeen kannattaa syödä nopeasti, se nopeuttaa palautumista aika tavalla. Huom, tämä on opeteltava taito!

27.Oikeita kavereita tai kumppaneita eivät välttämättä ole he, joiden kanssa on aina helppoa. Ehkä oikeita ihmisiä ovat he, joiden kanssa kohtaat kipupisteesi - he mahdollistavat kasvun.

28. Ota oma terveytesi oikeasti vakavasti ja pidä itsestäsi huolta. Meille kaikille tulee eteen päivä, jolloin sitä tajuaa, miten arvokas asia terveys on.

29. Jos muutat Kapkaupunkiin vuodeksi, pakkaa mukaan myös lämpimiä vaatteita.

30. Mikään neuvo tai elämänohje ei päde kaikissa tilanteissa (ei edes kohta 6), sillä asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Siksi nämäkään nerokkaat oivallukset eivät ole sovellettavissa kaikkiin tilanteisiin. ;)

Kommentit (6)

Riitta^^^^^

Kohta 21: Se on vetovoiman laki. Olen itse opetellut sitä käyttämään, ja kyllä se toimii. Aiheesta on esim. kirja nimeltä Salaisuus (Byrne).

Kiva oli lukea listasi. Paljon onnea 3-kymppiselle!

Ps. Miten tuo varpaiden vaseloiminen kannattaa tehdä?

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Kiitos! Ota vaan riittävästi vaseliinia käteen ja voitele varpaat kauttaaltaan sillä. Sukka päälle ja avot, eikun juoksemaan!

Raiku

Paljon onnea! :) Pitäisiköhän itsekin kirjoittaa tuommoinen lista? Pelottaa vaan että en saa kolmenkymmentä täyteen vaan elämänviisaudet loppuvat paljon aiemmin. :D

Jonna / Lenkkareiden viemää

Paljon tärkeää olet ehtinyt oppia - hieno lista! :) Onnittelut syntymäpäivän johdosta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat