Ollaan oltu nyt Etelä-Afrikassa vajaat kaksi viikkoa, ja vielä ei kyllä voi sanoa, että arki olisi asettunut uomiinsa. Koulu on kylläkin jo alkanut, ja maanantaista keskiviikkoon vietetiin luennoilla kasista neljään. Onneksi tämä loppuviikko oli vapaata, niin saa vähän pehmeämmän laskeutumisen kouluhommiin! Ensi viikko ja sitä seuraava viikko vietetäänkin koululla tosi intensiivisesti, kun opetusta on maanantaista perjantaihin täydet päivät.

Opiskelu ja erityisesti opetuksen taso on yllättänyt minut positiviisesti. Jännitin tosi paljon alkuun, että miten pärjään koulussa, kun opetuskielenä on englanti. Pidän kyllä englannin kielen taitoani vähintään kohtuullisena, mutta on aina ihan eri asia opiskella jotain spesifistä vieraalla kielellä kuin jutella niitä näitä tai katsoa leffaa. Onneksi tähän saakka kaikki on sujunut hyvin ja opettajat puhuneet tosi hyvää englantia! Opetus on muutenkin tosi korkealaatuista, eikä luennoilla istuta passiivisena niin kuin Suomessa, vaan koko ajan on keskustelua ja ryhmätöitä pitämässä mielenkiintoa yllä.

Meidän ensimmäinen kurssi on nimeltänsä Public Health and Human Rights, mikä on varmaan kaikista kursseista kauimpana lääketieteestä. On kyllä ollut tosi mielenkiintoista opiskella jotain näinkin erilaista! Fokus kurssilla on aika juridinen, mikä tekee hommasta haastavan ainakin minulle. Kurssin kaikista mielenkiintoisin luento oli keskiviikkona, jolloin käsiteltiin meille vähän tutumpaa aihetta, tuberkuloosia ja sen hoitoa Kapkaupungin slummeissa. Luennon piti Lääkärit ilman rajoja -järjestölle työskentelevä jenkkilääkäri, ja luento oli kaikenkaikkiaan ihan supermielenkiintoinen. Menin luennon jälkeen juttelemaan luennoitsijalle ja hän kutsui meidät tutustumaan tuberkuloosiklinikkaansa, jota hän pitää eräässä Kapkaupungin townshipeista. Olin tarjouksesta tosi innoissani, ja on ihan huippumielenkiintoista päästä seuraamaan hänen käytännön työtään.

Koulun lisäksi ollaan koetettu solmia sosiaalisia suhteita ja löytää harrastusmahdollisuuksia. Ollaan testailtu lähiseutujen juoksupolkuja, ja keskiviikkona mentiin mukaan paikallisen juoksuklubin yhteislenkille! Juoksu on täällä tosi suosittuja ja erilaisia juoksuklubeja on pilvin pimein, mutta päätettiin tsekata meidän asuinalueen klubi, koska heidän yhteislenkkinsä lähtevät tästä ihan läheltä. Oli kivaa päästä juoksemaan porukassa, ja lenkin jälkeen mentiinkin suoraan läheiseen pubiin. :D Me juotiin vettä, mutta jotkut tilasivat olutta, hahhah.

Tänään ollaan vietetty ihan rehellistä vapaapäivää, ja heti aamusta lähdettiin aamupalalle läheiselle viinitilalle. Itse asiassa poikakaveri järjesti aamupalan yllärinä minulle, enkä tiennyt aamulla ollenkaan, minne oltiin menossa. Paikka oli aivan ihana ja aamupala tosi herkullista! Terassilla nautitun aamupalan jälkeen kierreltiin tilalla ja käytiin tietenkin viini-tastingissa, kun kerran viinitilalla oltiin.

Viinitilalta suunnattiin vielä keskustaan, sillä oltiin buukattu Robben Island -kierros iltapäiväksi. Keskustan liikenne yllätti meidät ja Uber-kuskimme täysin, ja kun lopulta päästiin satamaan, oltiin vartti myöhässä laivan lähdöstä. Päätettiin kuitenkin mennä katsomaan, olisiko lautta vielä paikalla, ja siellähän se oli! :D Tällä kertaa olin kiitollinen afrikkalaisista aikatauluista, ja ehdimme mukaan.

Kirjoittelen Robben Islandista ehkä oman postauksensa, kun muuten tämä paisuu liiaksi enkä pääse koskaan nukkumaan. :) Tosi hyvää viikonloppua kaikille!

Kommentit (2)

Hannah

Mielenkiintoista lukea sun kuulumisia sieltä Etelä-Afrikasta :) Kaikki vaikuttaa lähteneen hyvin liikkeelle! 

Liza

Moikka Sansu täältä Pohjois-Karjalasta:)Täällä oli kovat pakkaset mutta nyt on ollut lauhempaa ja pärjää jo vähemmällä pukemisella juoksulenkeillä:) Kiva kun jaksat postailla sieltä Afrikasta meille, jihuu!:) Hyviä treenauksia ja opiskeluja ja alkavaa viikkoa teille ja tsemiä!:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat