Aika rientää hurjaa vauhtia, ja olemme asuneet täällä Kapkaupungissa jo yli seitsemän kuukautta! Kapkaupungin asunnostamme on tullut muutamia kysymyksiä, joten tämän postauksen tarkoitus on hieman valoittaa sitä, miten asumme täällä.

Asumme tosiaan tällä hetkellä eri asunnossa kuin keväällä. Keväällä jaoimme omakotitalon meidän ikäisen naisen ja hänen kahden koiransa kanssa Observatoryn alueella, ja nyt asumme pienessä kaksiossa Greenpointissa. Molemmista asunnoista olen tykännyt, mutta Greenpointista tykkään kyllä alueena enemmän. Toki näin pariskuntana on kivaa asua kahdestaan, vaikka meidän kämppiksemme oli ihan super huippu ja kaikki meni tosi hyvin!

Molemmat kämpät olemme vuokranneet Air Bnb:n kautta paristakin syystä. Ensinnäkin, tulimme Kapkaupunkiin tammikuussa vain pari päivää ennen koulun alkua, eikä meillä olisi ollut kauheasti aikaa katsella asuntoa - Suomesta käsin vuokraaminen kun on todella hankalaa. Asunnoista on kova kilpailu, ja siksi on suotavaa olla itse paikan päällä asuntonäytössä. Toisekseen, täällä on aika rajoitetusti asuntoja tarjolla alle vuoden mittaiselle vuokrasopparille, ja aika monet vuokranantajat suosivat vieläkin pidempiä sopimuksia.

Toki asuntoja lyhyemmällekin ajalle olisi varmasti löytynyt, mutta tulimme siihen tulokseen, että helpommalla pääsemme, kun vuokraamme Air Bnb:n kautta. Monille tulee yllätyksenä se, että AirBnb:n kautta voi myös vuokrata asuntoja pidemmäksi aikaa. Olen aiemmin käyttänyt Air Bnb:tä vain loma-asuntojen vuorkaamiseen, mutta ainakin täältä Kapkaupungista löytyi useampiakin asuntoja, joita pystyi vuokraamaan pidemmäksi aikaa. Hinta on myös paljon halvempi, kun asunnossa asuu pidemmän aikaa. Maksaminen on helppoa, ja Air Bnb on yleensä määritellyt vuokraehdot (irtisanomisaika jne) ennalta.

Se huono puoli Air Bnb:ssa on, että asunnot sen kautta on aika paljon kalliimpia kuin paikallista kautta vuokrattuna. Meillä on se hyvä puoli, että meitä on kaksi jakamassa kustannuksia. Kannattaa kuitenkin orientoitua siihen, että vuokrasipa asunnon melkein mitä kautta tahansa, asuminen on kallista suhteessa muuhun hintatasoon. Kaksosta saa pulittaa sen 700-1500 euroa riippuen sijainnista ja varustelutasosta, huoneen omakotitalosta saa halvemmalla.

Air Bnb:n lisäksi asuntoja voi katsella Gumtreesta, ja myös Facebookin Kapin suomalaiset -sivulta voi saada vinkkejä. Tänne vaihtoon tai opiskelemaan tulevat voivat saada asuntoja varmasti opinahjojensa kautta, sillä ainakin meidän yliopistolla on jotain opiskelija-asuntoja. Niitä ei kuitenkaan lähdetty edes kauheasti selvittämään, kun tässä iässä opiskelija-asuntolassa asuminen ei houkuttele. :D

Kuten jo sanoinkin, asuntaan nyt Greenpointissa, lähellä keskustaa, merta ja Waterfrontia, ja tykkään tästä alueesta kyllä tosi paljon. Mulle on tärkeää asua lähellä keskustaa siten, että halutessaan pääsee liikkumaan kävellen. Koululle kyllä joudutaan menemään joko bussilla, kimppakyydillä tai Uberilla, mutta sekään ei ole osoittautunut kovin haastavaksi ainakaan toistaiseksi.

Sijainnin lisäksi tykkään siitä, kuinka meidän olohuoneen ikkunasta avautuu näkymä vuorille. :) Harmi, että sitä on niin hankala ikuistaa kameralla!

Translation: We have lived here in Cape Town about seven months, and at the moment we're living at Greenpoint. We rented our one bedroom flat via AirBnb, which I can recommend, especially if you're going to stay here less than a year. It is a bit more expensive to rent an apartment via AirBnb, but you will avoid some hassle!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat