Kirjoitukset avainsanalla kisaraportti

Nyt on taputeltu elämäni seitsemäs maraton, joka ei harmillisesti mennyt niin kuin Strömsössä. Pari viimeistä maratonia ovat olleet sellaisia nappisuorituksia, että olen varmaan ehtinyt tottua liian hyvälle. Tästäkin reissusta lähdin hakemaan samanlaista menestystarinaa kuin Münchenistä tai Frankfurtista, mutta valitettavasti nuo toiveet eivät tällä kertaa toteutuneet.

Odotukset maratonin suhteen olivat kovat myös siksi, että kaikista kiireistä huolimatta sain tehtyä varsin onnistuneen maraton-kauden ja treenattua itseni parempaan kuntoon kuin koskaan. Lähdin siis hakemaan enkkaa, ja valmentajani sanoi hyvänä päivänä jopa 3.15 -alituksen olevan mahdollista. Ihan noin kovaan kyytiin en kuitenkaan itse ajatellut lähteä, vaan taktiikkana oli lähteä alkuun 4.50-kilsavauhtia ja siitä sitten kiristellä myöhemmin.

Kisa-aamu ei valjennut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä olin nukkunut yön tosi huonosti. Onneksi kelloja kuitenkin siirrettiin tunnilla ja sain siksi vähän ekstraunta. Käytiin syömässä aamiainen, ja tiesulkujen vuoksi suunnattiin jo 7.30 jälkeen kisapaikalle. Maratonin startti oli vasta 10.30, mutta ei uskallettu ottaa sitä riskiä, että tiesulkujen vuoksi taksit joutuvat kiertelemään ja myöhästytään sen takia startista.

Fiilis ennen kisaa oli ihan hyvä: ei mikään huippu, mutta eipä se koskaan ennen maraa mikään erityisen juhlava olekaan. Käytiin verryttelemässä kaikeassa rauhassa, vietiin kamat säilytykseen ja ahtauduttiin karsinaan, jossa oli varsin tiivis tunnelma. Starttilaukauksen pamahdettua pääsin aika nopsaan ylittämään lähtöportin, ja muiden rynniessä ohitse päätin ottaa itse ihan rauhallisesti.

Lähdin kellottamaan noin 4.50 minuutin mittaisia kilometrejä, ja suunnitelma onnistui ihan hyvin. Alkuun oli vieläpä jonkun verran alamäkeä, johon oli mukava rallatella rennosti menemään. Parilla viimeisimmällä maratonilla olen kärsinyt alkumatkan vatsavaivoista, joten nyt kuulostelin koko ajan, että miltäköhän vatsa tuntuu. Mitään pistoksia ei kuitenkaan tuntunut, ja oloni alkoi huojentua askel askeleelta.

Suunnitelmissani oli juosta eka vitonen kevyesti, ja se kulkikin aika tasan 24 minuuttiin. Fiilis oli hyvä, ja niinpä kiristin vauhtia. Tasaisen vauhdin pitäminen oli kuitenkin hankalaa, sillä en voinut luottaa kelloni GPS:ään, ja missasin kilsakylttejä tasaiseen tahtiin. Keskimäärin vauhtini pyöri noin 4.40-4.42 -tienoilla, eli aikalailla tavoitteessani. Vaikka vatsa tuntuikin hyvältä, tunsin kropassani, että tänään ei välttämättä ole mikään parhain juoksupäivä. Tuntui, että 4.40 -vauhtiin sai tehdä jo alusta asti aika paljon töitä, vaikka treeneissä kyseinen vauhti on tuntunut helpolta.

Reitin varrella oli juomapisteitä 2,5 kilsan välein, ja olin tehty itselleni suunnitelman ottaa geelejä 12,5 kilometristä alkaen viiden kilsan välein. Jostain syystä olin kuitenkin unohtanut kokonaan miettiä nesteiden nauttimisen, ja niinpä posottelin onnellisesti ohi joka toisen vesipisteen. Keli ei ollut mikään kuuma, mutta selvästi lämpimämpi kuin mihin olen maratonilla tottunut, ja niinpä vesipisteiden skippaamis -taktiikka alkoi jossain vaiheessa kostautua.

Puolimatkaan tulin vielä hyvissä fiiliksissä, noin 1.38 -ajassa, eli olin vielä tukevasti enkassa kiinni. Tässä vaiheessa olo oli jo aika janoinen, ja päätä alkoi jo vähäsen särkeä. Tapojeni vastaisesti oikein pysähdyin seuraavalle juomapisteelle ja join kolme mukia vettä. Valitettavasti tämä oli liian myöhään, ja 25 kilometrin kohdalla aloin huomata, miten pohkeet alkoivat pikkuhiljaa jäykistyä. 27 kilsan jälkeen oikea pohje kramppasikin oikein kunnolla, ja tässä vaiheessa tiesin, että tämä oli tässä - enkkamahdollisuudet valuivat käsistäni taivaan tuuliin.

Krampit olivat sen verran kivuliaita, että jouduin pysähtymään venyttelemään monta kertaa. Aika nopeasti unohdin myös murheeni menetetystä enkasta, ja aloin pohtia sitä, että miten hitossa pääsen reitiltä pois. Matkaa oli kuitenkin edessä reilut 14 kilometriä, ja kramppisilla pohkeilla sen taittaminen tuntui mahdottomalta. Päätin, että keskeyttää en mielellään haluaisi, vaan raahautuisin maaliin vaikka väkisin. Reitin varrelta oli myös käytännössä mahdotonta päästä maaliin millään muulla kuin ambulanssilla, joten apostolin kyyti maaliin oli käytännössä ainoa vaihtoehtoni.

Loppumatka oli todellinen Via Dolorosa: molemmat pohkeet kramppailivat tasaiseen tahtiin, olo oli etova ja pieni ärsytyksenpoikanenkin takoi takaraivossa. Välillä jouduin kävelemään, mutta välillä taas pystyin juoksemaan hiljaa. Suurin iloni oli kanssajuoksijat, jotka tsemppasivat minua mukaansa aina, kun aloin kävellä. Pahimmat hetket koin 36 kilometrin kohdalla, kun pohkeiden lisäksi lonkankoukistajani alkoivat krampata, enkä enää keksinyt mitään muuta kuin mennä maahan makaamaan, venyttelemään ja keräämään voimia. Siinä makoillessani ajattelin ensimmäistä kertaa, että en jaksa millään enää maaliin.

Onneksi paikalle sattui pelastava enkeli, slovenilaismies, joka nosti minut ylös maasta ja tsemppasi jatkamaan matkaa. Hän lupasi juosta kanssani loppumatkan, ja niin hän tekikin. Harvoin liikutun juoksukisoissa, mutta hänen eleensä oli niin kaunis, että kyyneleet tulivat silmiini. Hän odotti minua aina juomapisteellä ja tarjosi minulle urheilujuomaa. Ylitimme maaliviivan samaan aikaan, ja maalissa halasimme ja kiitimme toisiamme seurasta. Sitten hän katosi omille teilleen.

Maaliin päästyäni en jaksanu harmitella pieleen mennyttä suoritustani, sillä olin vain iloinen siitä, että olin päässyt reitiltä ois ja kaikki kurjuus oli takanapäin. Omaksi ihmetyksekseni en ollut pahemmin harmissaan juoksusta myöhemminkään - aina ei voi onnistua. Toki se harmittaa, että onnistuneen maratonharjoittelun jälkeen en saanut ulosmitattua kuntoani, varsinkin kun olisin ollut ennätyskunnossa. Tällaista tämä urheilu kuitenkin on, ja onneksi tällä kaudella olen tehnyt enkat puolikkaalla, kympillä ja vitosella. Elämässä on ollut muutenkin paljon mukavia ja onnistuneita juttuja, joten ei pidä antaa yhteen pieleen menneen maratonin masentaa. Ja onneksi aina on after runit - kunnon hampurilaisen ja skumppalasillisen jälkeen ei harmittanut enää sitä vähääkään.

Kommentit (6)

Sansu
Liittynyt21.5.2013

3.39 ja osia! Tavoite oli tosiaan 3.15 pintaan eli "vähän" siitä jäätiin :D

O_o

Kerkisin nyt vasta kiireiltäni lukemaan sinun viimeisimmät päivitykset. Kiitos jälleen hyvistä teksteistä. Näitä juoksukisatarinoita on kiva lukea, kun kerrot tapahtumista yksityiskohtaisesti, lukijana pääsee elämään juoksukisan mukana. Harmi juttu, tuo epäonnisuus, mutta asenteesi epäonnistumisiin on ihaltava! Kiitos siis jälleen, että kirjoittelet blogia. Tsemppiä tuleviin treeneihin ja kisoihin! :) T. Pitkäaikainen lukijasi

JF

Enpä tiedä, jokaiselle sopii vähän erilainen tyyli, mutta omasta mielestäni kisoihin kannattaa lähteä ilman mitään kovin tarkkaa tavoitetta. Itseäni ainakin stressaisi älyttömästi kilometrikylttien ja ajan kulumisen seuraaminen. Jos kokoajan juoksee sitä vauhtia, että jaksaa, niin silloin tekee parhaansa. Lopussa sitten saa laittaa kaikki peliin. Aika kliseistä ja yksinkertaista... Itse olen joka kerta tähän mennessä juossut puolikkaalla ennätykseni. Lähinnä olen aina tarkkaillut, että syke pysyy karkeasti jonkin lukeman alapuolella ja että vauhti pysyy jonkin lukeman yläpuolella. Nuo rajat olen määritellyt treenien perusteella. Nojoo, kieltämättä pientä itsepetosta, sillä aina olen tavoitellu ennätystä ja halunnut sen juosta. Jotenkin yritän aina silti muisuttaa itselleni, että ei se niin vakavaa ole, rennosti vain.

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Mä en ihan tarkkaan ymmärrä, että miksi on stressaavampaa katsoa vauhti kilometrikylttien perusteella kuin kellosta? Eikö se ole vähän sama asia. :D Itse en puolestaan seuraa sykettä, kun se voi olla ihan mitä sattuu esim. jännityksestä johtuen. Se on ihan totta, että väkisin vääntämällä ei tule mitään, eikä sille mitään voi jos ei jonain päivänä kulje. Se taas, et "juoksee sitä vauhtia että jaksaa" on taas ehkä vähän monimutkaisempaa. Itsekin sain juoksu-urani alussa helpommin ennätyksiä, kun ajoissa oli mistä lähteä, mutta nyt aletaan olla siinä pisteessä, että minuutit alkaa olla tiukassa ja enkka vaatii todellista onnistumista. Tai sitten pitäisi vaan treenata enemmän :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Palataan vielä hieman viime viikonlopun fiiliksiin. Nimittäin viikonloppumme alkoi hieman eri tavalla kuin normaalisti, ja kotona kellimisen sijasta suuntasimme töiden jälkeen kohti Nuuksiota.

Olimme miehen kanssa puhuneet jo pidempään, että olisi kivaa käydä tälle syksylle vielä kertaalleen Nuuksiossa. No, erinäisten muuttujien ja kiireiden takia Nuuksion reissu oli lykkääntynyt ja lykkääntynyt. Mies kuitenkin innostui Runner's High:n järkkämästä Nuuksio Night Trailista, jonne minäkin lopulta laitoin alkuviikosta ilmottautumisen sisään. Pääsimme kuin pääsimmekin vielä tälle syksyä Nuuksioon. :)

Nuuksio Night Trail oli itselleni ensimmäinen lappupolkujuoksu koskaan. Suunnistanut olen elämäni aikana ja paljon, mutta yhteenkään polkujuoksukisaan en ole ikinä osallistunut. Suunnistus on tosin viime vuosina jäänyt vähemmälle, eikä metsässä ole muutenkaan pahemmin tullut juostua. Muutamiin "trail run" -lenkkeihin osallistuin Kapkaupungissa, mutta ne juostiin aika leveillä urilla eikä niinkään millään kinttupoluilla. Kesäkuussa kävin kerran iltarasteilla Laaksossa, ja siinäpä onkin meikäläisen metsäjuoksut tältä vuodelta.

En ollut kuitenkaan mitenkään kauhean huolissani polkujuoksutaidoistani, sillä minusta tuntuu, että lapsuuden suunnistusvuodet ovat muokanneet tasapainoaistiani niin pysyvästi, että etenen metsässä edelleen suht ketterästi, vaikken olisikaan pitkään aikaan varsinaisesti siellä juossutkaan. Sen verran päätin kuitenkin säästää itseäni, että päätin skipata kovan kisailun ja lähteä matkaan lähinnä höntsäillen. Arvelin, että kovatahtinen juoksu metsässä olisi kuitenkin kropalleni uusi ärsyke ja olisi riski, että menisin totaalijumiin, ja sitä en näin maratonin alla halunnut.

Niinpä lähdin matkaan rennosti, miehen kanssa yhtä matkaa. Lähtö oli jotenkin tunnelmallinen, ja otsalamppujen kirjo pimenevässä illassa muistutti minua Jukolan viestin aloituksesta. Sää oli juuri optimaalinen: aika lämmin ja kuiva.

Osallistujia oli sen verran paljon, että alkumatkasta edettiin käytännössä yhdessä jonossa. Ohittaminen oli tosi hankalaa, eikä meillä ollut kiirehtimiselle tarvetta, joten etenimme suosiolla letkan mukana. Jouduttiin kävelemään aika paljon, ja ihan alussa hieman seisoskelemaankin. Puolimatkan ja juomapisteen jälkeen porukka väljeni sen verran, että letkan sijaan etenimme pienissä ryhmissä.

Night Trailin maasto oli yllättävän metsäistä - jostain syystä olin ajatellut, että etenisimme enemmän isommilla poluilla. Isoja polkuja ei reittiin juurikaan kuulunut, ja eteneminen tapahtui pienillä poluilla. Osittain polut olivat aika haastavia kulkea, ja ylitimme useampia soita, kallioita ja hakuuaukeita. Välillä kulkualusta muistutti enemmän suunnistusta kuin polkujuoksua, mutta ihan hyvä niin, sillä ylikuormittunut pääni pääsi nollautumaan oikein kunnolla, kun vain keskityin siihen, mihin seuraavaksi astun.

Juoksu sujui oikein mallikkaasti 11,5 kilometriin saakka, ja olimme jo ottamassa hyvää loppukiriä, kun mun lainassa ollut otsalamppu yhtäkkiä sammui. Mies juoksi mun takana ja valaisi omalla lampullaan reittiä sen verran, että päätin jatkaa edellä. Pian edessämme oli kaatunut puu, jonka ylitse rupesin hyppäämään - en kuitenkaan huomannut puusta törröttävää oksaa, joka iskeytyi kesken hyppyni täysillä keskelle polvilumpiotani! Isku teki ihan todella kipeää, ja hetken aikaa näin vaan tähtiä ja tulin tosi pahoinvoivaksi. Säikähdin myös ihan kunnolla, että nyt polvi meni kokonaan rikki ja saan heittää hyvästit maratonille! Onneksi selvisin kuitenkin säikähdyksellä, ja pystyin pian astumaan polvellani normaalisti.

Maaliin taisimme saapua noin kahden tunnin ja kymmenen minuutin taivalluksen jälkeen - eli reissu oli paljon pidempi ja rankempi kuin olimme etukäteen kuvitelleet. Polvirytäkästä huolimatta maalissa fiilis oli jotenkin euforinen, sillä olin onnistunut karistamaan parin tunnin metsäseikkailun aikana kaikki maalliset murheeni. Luonnossa liikkumisella on kyllä ihmeellinen eheyttävä voima! Onneksi polvikin toipui tällistä ja seuraavana päivänä pystyin jo juoksemaan normaalisti.

Kommentit (1)

Vierailija

Oletko jo erikoistumassa johonkin? Onko puolisosikin muuten lääkäri? Mukavaa syksyn jatkoa! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tällä kaudella on tullut kisailtua huomattavasti vähemmän kuin parina viime vuotena, jolloin olen aloittanut kisakauden ja huhtikuussa ja ravannut jos jonkinlaista kisaa keväästä myöhäiseen syksyyn. Vähäisestä kisaamisesta huolimatta minulle on kehittynyt jonkinlainen mentaalinen blokki kymppiä kohtaan: se on matka, jota olen kuluneen kauden aikana eniten juossut, mutta jolla ei ole tullut yhtään onnistumista. Päin vastoin, jokainen kympin kisa on ollut enemmän tai vähemmän pieleen mennyt, ja koko matka on alkanut ärsyttää.

Kymppiä kohtaan minulla on ollut pitkään viha-rakkaus -suhde. Tavallaan kymppi on kiva: se on kuitenkin lyhyt matka, joka on nopeasti ohi ja josta palautuu säädyllisessä ajassa. Toisaalta taas kymppi on kumminkin sen verran pitkä, että siinä ehtii mennä todella hapoilla. Se on raaka matka, joka pitää juosta loppuviimein aika kovaa, alusta loppuun.

Epäonnistuneista kympin juoksuista huolimatta olin jo kauan sitten päättänyt, että osallistun Vantaan Hiekkaharjussa järjestettävään aluemestaruus-ratakymppiin. Niinpä hyppäsin keskiviikkona töiden jälkeen I-junaan ja melkein samoin tein alkoi kaduttaa: 25 kierrosta yleisurheilukentän ympäri ei sillä hetkellä kuullostanut kaikista rattoisimmalta tavalta viettää keskiviikko-iltaa. Vähäinen kisaaminen on kohdallani selvästi johtanut siihen, että kisoihin on yhä korkeampi kynnys lähteä! No, onneksi tuolloin istuin jo junassa nokka tukavasti kohti Hiekkaharjua, joten en voinut peruakaan.

Tulin paikalle vähän viime tingassa, joten jouduin lähtemään heti verryttelemään. Tein tutut verkat: reilu vartti höntää, neljä minuuuttia kisavauhtia, hieman höntsää päälle ja lopuksi venyttelyt. Kroppa ei todellakaan tuntunut mitenkään vahvalta, ja jaloissa painoi edellisen viikonlopun vaellukset ja maratreenit. Ilma tuntui kylmältä, lihaksia kolotti ja mieli tuntui jälleen keksivän kaikennäköisiä tekosyitä sille, miksi juoksu ei tulisi kulkemaan.

Onneksi kisapaikalla tunnelma oli mukava, ja radalla raikasi jopa musiikki. Kavereitakin oli tullut kisaamaan useampia, mikä myöskin helpotti edessä olevaa urakkaa. Yleisen sarjan miehet olivat kisanneet meitä ennen, ja meidän yleisen sarjan naisten kanssa matkaan lähti samaan aikaan veteraani-sarjan miehet. Viivalla oli siis mukavasti porukkaa!

Starttilaukauksen pamahduttua lähdin rauhassa liikkeelle, sillä olin tullut siihen tulokseen, että edeltävistä kympin kisoistani noin 99% oli mennyt pieleen liian kovan alkuvauhdin vuoksi. Sain eteeni eräästä veteraanimiehestä kivan selän, jonka takana oli hyvä juosta. Eka kilsa meni rauhallisesti 4.20, ja seuraava tonni vain sekunnin pari nopeammin. Kroppa tuntui parin kilsan jälkeen yllättävän hyvältä, ja mielikin alkoi motivoitua juoksuun. Sain pian kiinni seurakaverini, jonka kanssa taivalsimme yhdessä pari kilometriä.

Neljännen kilsan jälkeen huomasin, että joukkoamme vetävä veteraanimies alkoi ehkä osoittaa hieman hyytymisen merkkejä, ja niinpä siirryin kohteliaasti joukon kärkeen. Kiristin vauhtia kuitenkin sen verran, että muu porukka alkoi jäädä hieman jälkeen. Juoksu tuntui tosi hyvältä, ja kellottelin kilsoja tasaisesti 4.11-4.13 välille. En muista, milloin viimeksi kympin juokseminen olisi tuntunut yhtä rennolta!

Kahdeksannen kilometrin jälkeen alkoi juokseminen jo vähän tuntua, mutta päätin silti kiristää hieman vauhtia. Vauhti ei kuitenkaan kiristynyt toivotulla tavalla - kroppa oli jotenkin kankea, eikä irtiottokykyä löytynyt. Aikaisempina vuosina olen juossut paljon enemmän vitosia ja kolmosia, jotka ovat tänä vuonna jääneet väliin. Todennäköisesti lyhyempien matkojen puuttuminen on vaikuttanut kirikykyyn siinä määrin, ettei koneesta vaan irtoa tarpeeksi kierroksia.

Loppukirit jäivät siis yritykseksi, mutta se ei haitannut, sillä maaliin saavuin ajassa 42.27. Tein siis kympin ennätykseni, mutta ennen kaikkea olin tyytyväinen siihen, että en kantannut niin kuin muilla tämän vuoden kympeillä olen tehnyt. Sen sijaan juoksin tasaisen juoksun ilman pienintäkään ketutusta. Siihen olen tyytyväinen - toki ennätykseenkin myös. Tästä on hyvä jatkaa kohti Ljublijanaa. :)

(Ensimmäinen kuva: Eeri-Mari Rönnberg)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Musta tuntuu, että mulla on päällä joku kympin kirous, sillä kymppi ei ole kulkenut pitkiin aikoihin. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen juossut valehtelematta varmaan kymmenen kympin starttia, välillä tosissaan ja välillä vähemmän tosissaan. Enkat ovat kuitenkin jääneet kympiltä saavuttamatta.

Viime lauantaina edessä oli jälleen yksi kympin kisa, nimittäin Runner's High:n järjestämä Runner's Twilight. Olen aina tykännyt Twilightista, sillä elokuun pimenevässä illassa juoksemisessa on vain sitä jotain. Viime vuodesta alkaen tapahtuma on järkätty Hietsussa Pirkkolan sijaan, mikä on musta ihan huippu juttu. Kisakeskus sijaitsee kilsan päässä kotoa, ja mikäs olisi Twilight-juoksulle parempi miljöö kuin merenranta!

Kisa starttasi tänä vuonna 19.45, mikä oli oikein mukava lähtöaika. Ehdin viettää ihan normaalin lauantain, eikä ruokarytmikään mitenkään häiriintynyt. Tänä kesänä ei ole ollut mitenkään kuumaa, mutta jos olisi, iltastarttiin kuumuuskin olisi ehtinyt jo vähän laantua.

Twlightin lähtö oli tosiaan Hietsun huudeilla, ja tehtyäni tutut verkat ennen starttia minulla oli oikeastaan ihan hyvä fiba kisaa ajatellen. Juoksu lähtikin mukavasti liikkeelle, kun saimme juosta ekat pari sataa metriä alamäkeen. Rullailin tässä aika kovaa kyytiä, mutta pian tasaiselle saavuttuani laskin nopeuden 4.15 -tienoille. Tätä vauhtia pidin ekat pari kilsaa, mutta sitten jouduin hieman hiljentämään puuskittaisen tuulen vuoksi.

Onnistuin jotenkin perseilemään väliaikojen mittauksen, enkä oikeastaan enää kahden kilsan jälkeen onnistunut seuraamaan kilsavauhteja, vaan vedin ihan fiiliksen mukaan. Fiilis oli kyllä sinänsä ihan hyvä, ja selät, joita seurasin, tuntuivat pysyvän koko ajan ihan samalla etäisyydellä. Juoksin kuitenkin koko ajan yksin, mikä tuntui välillä tosi ärsyttävältä, ja vauhdinpito oli paikoin hankalaa. Ilmeisesti kuitenkin kaikilla vauhti hyytyi, koska jossain vaiheessa kelloa vilkuillessa huomasin, että kilsavauhdit painuivat yli 4.20min/km. Reitti oli kyllä ihan hyvä - ei mikään nopea puuskittaisen tuulen ja muutaman tiukan ylämäen takia, mutta ei missään nimessä mikään kaikista hitainkaan.

Juoksu päättyi Hietsun rantaan, ja juoksimme viimeiset pari sataa metriä hietikolla. Tuntui, että askeleeni hyytyi hiekkaan ihan kuin olisin seinään törmännyt! Onnistuin kuitenkin räpiköimään maaliviivan yli, ja maalissa kello näytti 43.38. Enkkaa ei siis tullut tällä(kään) kertaa, mutta en jaksanut olla asiasta kauhean harmissaan. Maalissa en varsinaisesti ollut kaikkeni antaneena, mutta toisaalta mulla oli fiilis, että en olisi pystynyt paljon parempaan ainakaan ilman kiriapua.

Kisassa oli kuitenkin ihan mahtava tunnelma, ja maaliin tuloni jälkeen jäin pitkäksi aikaa rannalle vain hengailemaan ja kannustamaan muita juoksijoita. Tällaisia kisoja pitäisi ehdottomasti olla enemmän!

Kommentit (1)

Vierailija

Tää ei liity mitenkään postauksen aiheeseen, mutta jos tarkkoja ollaan, niin slangisana fiba tarkoittaa virhettä/epäonnistumista ja viba v:llä on tunne 😊 Kaikkea hyvää! T. Kollega

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat