Tämän postauksen piti tulla ulos torstaina, mutta jostain syystä se oli jäännyt luonnokseksi!

Parin lomapäivän jälkeen oli aika hypätä jälleen sorvin ääreen, ja eilen meillä oli ensimmäinen koulupäivä. Tai no, varsinaista opetusta meillä ei ollut, vaan nämä kaksi päivää ovat pitäneet sisällään lähinnä orientoitumista ja käytännön asioiden opettelua. Maanantaina sitten alkaa varsinainen koulunkäynti, eli saadaan onneksi lepäillä vielä pitkän viikonlopun verran!

Meidän Public Health -maisteritutkintoporukka oli varsin heterogeeninen: noin 60 henkisestä ryhmästämme puolet oli etelä-afrikkalaisia ja puolet kansainvälisiä opiskelijoita niin Euroopasta, Jenkeistä kuin Intiastakin. Myös muista Afrikan maista tulleita opiskelijoita oli paljon. Koska kaikilla oli jo jokin toinen tutkinto alla, oli porukan keski-ikä varmaan hieman päälle kolmenkymmenen. Kaiken kaikkiaan ihmiset vaikuttivat ihan superkivoilta ja ulospäinsuuntautuneilta!

Kampuksen sisäpihalta.

Public Health -maisteritutkinto koostuu kymmenestä kurssista sekä "mini-tutkielmasta", ja nopeimmillaan tutkinnon voi tehdä vuodessa. Me tähdätään vuoteen, koska meillä ei yksinkertaisesti ole varaa asua täällä vuotta enempää. Suurin osa käyttää tutkintoon 1,5-2 vuotta, mutta he yleensä työskentelevät vähintään osa-aikaisesti samalla. Meitä vähän peloteltiin tulevasta urakasta, mutta en usko, että tutkinnon vetäminen vuoteen tulee olemaan mikään ongelma, varsinkin kun olemme päätoimisia opiskelijoita eikä meillä ole muita velvotteita!

Ensimmäinen lukukausi tosiaan alkaa maanantaina, ja olen valinnut viisi kurssia suoritettavaksi sen aikana: lukujärjestyksessäni on Public Health and Human Rights, Introduction to Epidemiology, Biostatistics I, Introduction to Health Systems ja Public Health and Society. Ainakin kurssikuvaukset kuulostivat tosi mielenkiintoisilta ja lukujärjestyksen perusteella kurssit on myös järjestetty mukavan kompaktisti. Lopputentit on touko-kesäkuun vaihteessa, ja niiden jälkeen tullaankin Suomeen kesälomalle (=töihin) vajaaksi pariksi kuukaudeksi ennen syyslukukauden alkamista.

Koululounas :D

Itse yliopisto oli myös oikein viihtyisä ja moderni. Jotenkin kai muistelen Kenian ja Tansanian oloja, kun olen kaikeasta täällä niin positiivisesti yllättänyt, vaikka kyllä tiesin, että tämä on ihan länkkärimaa... Tai sitten olen vaan luonteeltani sellainen, että jaksan intoilla kaikesta! Iloinen yllätys oli myös se, että yliopistolta saa järkevää ruokaa (tämä ei todellakaan ole aina mikään itsestäänselvyys) ja vieläpä hyvään hintaan. Tänään ostettiin kaksi lounasta, kaksi kokista ja kahvit ja maksoimme niistä yhteensä 3,4 euroa!

Nyt meillä on tosiaan edessä pidennetty viikonloppu ennen luentojen alkamista ja tositoimia. Tavoitteenani olisi saada tämä järkyttävä flunssa taltutettua, jotta pääsisin urheilemaan. Täällä pitäisi olla hyvät juoksumahdollisuudet ja haluaisin niin kovasti päästä jo testaamaan niitä! Muutenkin ihan älyttömän vaikeaa koettaa lepäillä, kun mieli halajaisi tutkimaan uusia mestoja ja nauttimaan auringosta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat