Vähän väsähtäneet terkut täältä Kapkaupungista! Eilen aamulla saavuttiin perille lähes vuorokauden mittaisen matkustamisen jälkeen ja olo on vieläkin vähän nuutunut. Suurimpana syynä nuutumukseen lienee flunssa, jota lentomatkailu ei varsinaisesti parantanut, eikä kyllä oikein olla maltettu tarpeeksi levätä täällä itse kohteessakaan.

Ihan hirveästi ei vielä olla ehditty Kapkaupunkia ottamaan haltuun, sillä paikka on ihan älyttömän iso ja välimatkat pitkähköjä. No, onneksi tässä on vuosi aikaa. :) Ensivaikutelma kaupungista on kuitenkin ollut tosi positiivinen, vaikkakaan en oikein osaa lyhyesti ja ytimekkäästi kuvata tuota vaikutelmaa. Kapkaupunki on jotenkin ihan erilainen kuin mikään muu kaupunki, jossa olen käynyt. Olen aiemmin matkaillut lähinnä Itä-Afrikassa, mutta Kapkaupunki on tosi kaukana vaikkapa Nairobista tai Dar Es Salaamista, niin kuin toki odotinkin. Toisaalta tämä ei ole mikään perinteinen länkkärikaupunki... Vaikea kuvailla, mutta ehkä tämäkin juttu tarkentuu tässä vuoden aikana.

Nämä kaksi ensimmäistä päivää ollaan lähinnä kävelty ympäriinsä. Kun saavuimme eilen perille, emme malttaneet jäädä vain makoilemaan, vaan lähdimme tutkimaan ympäristöä. Me tosiaan asutaan aika lähellä Health Sciences -tiedekuntaa (eli tiedekuntaa, jossa tulemme opiskelemaan) ja keskustaan on matkaa noin viisi kilsaa. Julkinen liikenne toimii kuitenkin yllättävän hyvin, ja asumme lähellä juna-asemaa, joten junalla olemme päässeet näppärästi keskustaan. Keskustaan kulkee myös minibusseja, joiden kyytiin voi hypätä kadun varresta ja huristella niin pitkälle kuin on tarvis.

Meidän naapurusto on jonkinlainen hipsteri-alue, ja tästä läheltä löytyy aika paljon kivoja ravintoloita ja baareja, eli keskustaan saakka ei ole tarvinnut mennä syömään. Ruoka on aika halpaa, ja esimerkiksi tänään maksoimme lounaistamme kokisten ja kahvien kanssa yhteensä 12 euroa! Hintatasokin on yllättänyt minut positiivisesti, sillä oletin, että täällä olisi paljon kalliimpaa.

Tänään käytiin pyörähtämässä yliopistolla nopeasti hoitamassa paperihommia. Koulu alkaa vasta ensi maanantaina, mutta huomenna ja ylihuomenna meillä on orientoitumista. En yhtään tiedä, minkä kokoinen porukka meitä huomenna aloittaa Public Health -opinnot. Vähän meinaa jo jännittää, mutta uskon, että kaikki menee ihan hyvin!

Tästä tuli vähän tällainen sekava sillisalaattipostaus, mutta olen nyt niin väsynyt, että aivot lyö tyhjää! Kirjoittelen lisää, kun olen vähän virkeämpi. :) Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

Kommentit (2)

Henna /suurin onni

Ihana Kapkaupunki ♥ Tsemppiä ensipäivien sekamelskaan ja nauttikaa! Etelä-Afrikkaa voisi varmasti koluta loputtomiin... Kiinnostavilta kuulostavat myös nuo opinnot!

Ulla

Vitsi kävin lukemassa sun Etelä-Afrikka-postausket läpi ja vitsi taas saa ihailla sua, että oot laittanu tuulemaan ja oot siellä! Sää kyllä inspiroit mua todella paljon =) Huippua jäädä seurailemaan sun tämänkertaista Afrikan valloitusta taas. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat