Kuinka elämäni täällä Kapkaupungissa eroaa elämästäni Suomessa? No, ainakin seuraavilla tavoilla:

- Suomessa minun on miltei täysi mahdottomuus herätä viikonloppuisin ennen yhdeksää. Rakastan viikonloppujen ylipitkiä yöunia, ja usein nukun jopa yli kymmeneen. Täällä herään huomattavasti aikaisemmin, sillä pomppaan viikonloppuisinkin usein ennen kahdeksaa ylös pedistäni. Luultavasti tämä johtuu siitä, että en tee päivystyksiä enkä näin ollen ole missään jäätävässä univajeessa koko ajan.

- Edellämainitusta syystä urheilen täällä myös huomattavasti aikaisemmin kuin Suomessa viikonloppuisin. Osasyy aikaiselle aamu-urheilulle oli kesäaikaan myös lämpötila, sillä usein jo 11 aikaan on oli niin kuuma, ettei tehnyt mieli pahemmin treenata pihalla.

- Suomessa päiväni on helposti minuuttiaikataulutettuja. Töiden jälkeen saatan mennä lenkille, jonka jälkeen otan pikasuihkun ja menen kaupungille syömään/ kahville/ drinkeille kavereiden kanssa. Täällä paikasta toiseen siirtyminen kestää sen verran pidemmän aikaa ja kaikki muutenkin vaatii paljon enemmän suunnittelua, että illalle ei voi oikein sopia kovin montaa aktiviteettia. Tällä hetkellä yksi rajottava tekijä on kuuden aikaan laskeutuva pimeys, sillä pimeällä ei viitsi liikkua jalan ulkona ja se aina nostaa hieman lähtökynnystä.

- Elämäni täällä on epäsosiaalisempaa kuin Suomessa. Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että opiskelu on osittain itsenäistä. Luentoja on tiistaista torstaihin 2-4h päivässä, ja muu aika pitää painaa itsekseen. Kirjoitushommiin tarvitsen oman rauhan, joten niiden tekeminen ei onnistu muiden ihmisten kanssa, mikä tarkoittaa tylsiä kotipäiviä läppärin edessä. Töissä sentään tapaa muita ihmisiä!

- Syön täällä paljon enemmän ulkona kuin Suomessa (tämä ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä :D)

- Kaikenkaikkiaan kiirettä on täällä paljon vähemmän kuin Suomessa, mikä tarkoittaa kohdallani pidempiä yöunia ja enemmän aikaa itselle. En valita. :)

(Kuvat talvisesta Etelä-Afrikasta ;) )

Kommentit (1)

liza

Heipsis! tsemiä opiskeluviikkoon ja kivoja treenejä myös sinulle:)!, kivaa kun bloggaat:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat