Yhteistyössä Avenen kanssa

Ihonhoito on ollut minulle tärkeää murrosikäisestä asti. Nuorena kärsin aknesta, mutta toisaalta ihoni oli pintakuiva, joten sen huolellinen hoitaminen oli välttämätöntä. En muista, että olisin koskaan mennyt meikit kasvoilla nukkumaan tai jättänyt levittämättä kosteusvoidetta aamuin illoin! Toisaalta ihonhoito on aina ollut minulle enemmäin kuin rutiini: ihoni hoitaminen on parhaimmillaan yksi rentoutumiskeino. Rakastan kiireettömiä saunailtoja, joilloin voin tehdä kasvoilleni kuorintoja ja levittää sen jälkeen ihanan rauhoittavan naamion iholleni.

Kuitenkin Kapkaupungissa asuessani ihonhoitorutiinini heittivät häränpyllyä, enkä muista, milloin olisin hoitanut ihoani yhtä huolimattomasti kuin kuluneen puolen vuoden aikana. Valitettavasti tämä kaltoinkohtelu myös näkyy ihossani, ja aurinko, kova merituuli ja katupöly ovat jättäneet jäljensä kasvoilleni. Onneksi muistin sentään käyttää aurinkosuojaa enkä palanut! Ihonhoitorutiinien katkeamiseen oli monta syytä aina runsaasta reissaamisesta yleiseen kiireiseen. En myöskään onnistunut löytämään tuttuja ja turvallisia ihonhoitotuotteita koko kaupungista.

Voitte arvata, miten ilahtunut olin, kun sain Suomeen palattuani Avenelta testiin ihonhoitotuotteita. Koska ihoni on on herkkä, ostan yleensä ihonhoitotuotteeni apteekeista. Avene olikin minulle vanha tuttu, sillä olen käyttänyt kyseisen merkin tuotteita aiemminkin. Sain testiin muun muassa Tolerance -sarjan puhdistusmaidon sekä kolme hoitovoidetta: kevyen emulsion, hieman tuhdimman creamin sekä kosteuttavan hoitonaamion.

Kaltoinkohtelema ihoni onkin tykännyt erityisesti sarjan hoitovoiteista. Emulsiota olen levittänyt aina aamuisin pestyille kasvoille, ja se imeytyy todella nopeasti. Voiteen jäljiltä iho ei kiilllä yhtään, joten sen päälle on ollut helppo tehdä meikki, eikä kasvoni ole alkaneet päivänkään aikana kiiltää niin kuin ne helposti liian rasvaisen tuotteen kanssa tekevät erityisesti T-alueelta. Tämän kiiltämättömyyden ansiosta olen tykännyt käyttää voidetta myös "ihan sellaisenaan" eli niinä päivinä, kun en ole käyttänyt meikkiä.

Meikit olen puhdistanut Tolerance -sarjan puhdistusmaidolla. Jostain syystä aina puhdistusmaitoa käyttäyessäni minulla on sellainen fiilis, että kasvoni kaipaavat viimeistelyä, ja niinpä olen pyyhkinyt kasvoni vielä lopuksi kasvovedellä. Tykkään puhdistusgeelien jättämästä "pesevästä" fiiliksestä, mutta valitettavasti sellainen kuivattaa ihoani usein aivan liikaa - siksi puhdistusmaidot ovat parempi valinta!

Koska ihoni on tällä hetkellä sen verran kuivassa kunnossa, se kaipaa yöksi emulsiota tuhdimpaa kosteutusta. Niinpä olenkin iltaisin levittänyt kasvoilleni joko Tolerance -sarjan täyteläisemää creamia tai kasvonaamion. Kasvonaamiota olen käyttänyt tavallista useammin lähinnä siksi, kun ihoni on reissun jäljiltä tuntunut janoavan ekstrakosteutta. Kun tilanne tästä tasapainottuu, vähentänen naamion käyttöä. Vaikka nämä molemmat voiteet ovat tosi kosteuttavia, imeytyvät nämäkin tosi nopsaa iholle, tosin eivät niin mattamaisesti kuin kevyempi emulsio.

Kaikki Tolerance -sarjan tuotteet ovat hajuustettomia, ja ne sisältävät vain seitsemää raaka-ainetta. Tämän vuoksi niissä ole säilöntäaineita ollenkaan, jolloin ne soveltuvat myös erittäin herkälle iholle. Kaikki tuotteet ovat saaneet allergia- ja astmaliiton tunnuksen.

Onneksi tuotteet vaikuttavat olevan myös aika riittoisia, ja aionkin pakata jokaisen tuubin matkalaukkuuni heinäkuussa! Ihonhoitoni onkin nyt turvattu myös seuravaan Kapkaupungin puolikkaan aikana! :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat