No niin, nyt on sitten tämän vuoden ensimmäinen puolimaraton takana! Puolikas on kyllä tosi hauska matka, ehkä jopa mun lemppari, tai ainakin jaetulla sijalla maratonin kanssa. Seuraavaksi luvassa hieman kisaraporttia!

Kuten täällä perjantaina kirjoittelin, odotukset HHM:n lopputuloksen suhteen eivät olleet korkealla. Treenejä oli jäänyt väliin, ja matkustelukin painoi kropassa. Kisa-aamuna fiilikset eivät olleet yhtään sen paremmat, ja jalkojani särki - kiitos huonoilla kengillä kävelyn - jo herätessäni niin paljon, että päädyin nappaamaan Panadolin! Onneksi aurinko sentään paistoi eikä aikainen aamuherätys tuntunut sen vuoksi juuri missään.

Kisa starttasi mun makuun aika aikaisin, 8.45, mutta tosiaan tällä kertaa mitään heräämisvaikeuksia ei ollut ilmoilla. Yleensä tykkään herätä 3-3,5 tuntia ennen starttia, mutta nyt laiskotti sen verran, että kelloni soi vasta, kun starttiin oli reilut pari tuntia. Söin nopean aamupalan, sämpylän ja pari kuppia kahvia, iskin kamat kasaan ja 7.20 olin jo bussissa matkalla Finlandia-talolle.

Kisapaikalla heitin kamat säilytykseen ja tein tutun verkan. Verrytellessä juoksu kulki odotettua paremmin ja oli ihan mahtavaa päästä juoksemaan tutuissa Töölönlahden maisemissa! Sen verran kiire mulle tuli verryttelyn jälkeen, etten ehtinyt tehdä venyttelyjä tai aukkareita, vaan etsin poikakaverin käsiini ja lähdimme lähtökarsinaan. Karsinassa päätin asettua heti 1.35 -jänisten taakse, ja kun starttilaukaus pamahti, lähdinkin seuraamaan heitä tiiviisti.

Ekat kilsat juostiin loivaan alamäkeen, ja jänikset pitivät reipasta 4.20min/km -vauhtia, joten parin kilsan peesailun jälkeen päätin hieman jättäytyä heistä. Juoksu toimi ihan mukavasti, ja ajattelin, että koetan pitää noin 4.30min/km -vauhdin ainakin kymppiin saakka. Fiilistelin maisemia, kun juoksimme Kaivopuistosta Kauppatorille ja kiersimme Skatan. Helsinki kylpi kesäauringossa ja näytti meille kauneimmat kasvonsa!

Kympin väliaikani oli 45,28, eli olin ihan mukavassa vauhdissa. Päätin koettaa pitää samaa vauhtia, sillä olin tosi hyvävoimainen. Kuitenkin vauhti alkoi arveluttamaan siinä kahdentoista kohdalla, ja himmasin hieman, vaikka edelleen tuntui tosi hyvältä. Kuudentoista kilsan kohdalla jalat vähän kangistuivat ja juoksu hidastui jonkun verran, kun kapusin Märskyn hallille. Jotenkin kuitenkin taas virkistyin ja pääsin mäkienkin jälkeen takaisin juoksun makuun.

Kolme vikaa kilsaa menivät varsin kevyissä tunnelmissa, mutta en silti saanut raastovaihetta silmään. Ehkä olen jotenkin juossut liian mukavuudenhaluisia kisoja Cape Townissa ja ehkä en vaan ollut sellaisessa vakavassa enkkajahdissa, mutta en saanut nostettua vauhtia tarpeeksi!

Maalissa oma kelloni pysähtyi aikaan 1.37,58 ja virallinen aika oli pari sekuntia enemmän, joten olin tosi tyytyväinen päivän juoksuuni! Enkasta jäin sen 1,5 minuuttia, mutta se ei haitannut, sillä päivän juoksuni oli aika kevyttä. Keskivauhtini oli mittarini mukaan 4.36min/km, joten ihan hirveän paljon en jäänyt tavoitteestani. Ehkäpä vielä joskus saan sen 1.35 -alituksen, kun saan vähän paremmin treeniä alle. :)

Kokonaisuudessaan olin HHM:ään kisana ihan todella tyytyväinen. Voin rehellisesti sanoa, etten tiedä, olenko ollut koskaan tai missään noin hyvin organisoidussa kisassa! Vessoja oli ihan hulluna, tavarasäilytys toimi sukkelasti ja jäniksiä oli vauhdeille viiden minuutin välein. Tykkäsin myös tosi paljon reitistä, joka oli kaunis, tasainen ja kulki keskustassa. Maalialueella oli runsaasti juomaa ja syömistä tarjolla, mikä lämmittää aina mun mieltä! Finlandia-talo toimi tosi hyvin kisakeskuksena ja maalialueena. Ei siis ihme, että HHM on kasvanut joka vuosi, ja tänä vuonna osallistujia oli jo 3200!

Nyt pari päivää lepoa, ja sitten taas kohti uusia haasteita. Jostain syystä minua hieman houkuttaisi juosta seuraavaksi Helsinki Trail Run!

(Ensimmäinen ja viimeinen kuva Lauralta)

Kommentit (3)

Laku

Onnea hienosta puolimaratontuloksesta! :) Itekin tässä treenailen puolikkaalle, ja on kyllä inspiroivaa lukea näitä sun juoksupostauksia!

Millaisia juoksukenkiä muuten käytät kun juokset noin paljon, vai onko sulla useat erilaiset? Joudutko vaihtamaan kenkiä usein? Onko sulla jotain tiettyä lempparijuoksukenkämerkkiä? :)

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Moikka! Käytän tällä hetkellä kaksia kenkiä: Adidaksen Boston Boosteja ja Adios Boosteja. Olen ihan Adidas-tyttö :) Ehkäpä voisin bloggailla juoksukengistä joskus vielä tarkemmin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat