Kuten ehkä olette uutisista kuulleet, Etelä-Euroopassa on ollut ihan hullut kelit viimeiset kolme viikkoa. Mekin ollaan päästy nauttimaan näistä superhelteistä, eikä yhtenäkään päivänä asteet ole olleet kolmeakymppiä alempana.

Mä nautin auringosta ja lämmöstä, ja vasta yli 35 asteen kipuavat lämpötilat alkavat vaivata mua. Varmaan tällä hellekestävyydellä on juurensa vaihto-opiskelukohteissa, Los Angelesissa ja Keniassa, joista kumpikaan ei ole tunnettu vilpoisista keleistä. Kun on pakko elää normaalia elämää helteessä, sitä pikku hiljaa alkaa sopeutua.

Lenkkimaisemia.

Urheilu kovassa helteessä ei myöskään ole mulle mikään ongelma. Toki mieluiten treenaan silloin, kun lämpöasteet eivät mene helteen puolelle, mutta ihan hyvin pystyn lenkkeilemään, vaikka mittarissa olisi 30 astetta. Hellejuoksu on hyvin pitkälti tottumuskysymys. Nestetytys ja tarpeeksi vähäinen vaatetus ovat myös oleellisessa osassa helletreenissä!

Täällä Italiassa olen käynyt juoksemassa pari kertaa. Yleensä tykkään hellekelillä juosta joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla, koska ilmasto on silloin vähän siedettävämpi. Täällä treenini ovat tähän saakka ajoittuneet alkuiltaan, koska en vaan ole jaksanut herätä aikasin. Ihan hyvin juoksu kulki, vaikka lämpöä riitti alkuillasta vielä aika reippaasti. Join ennen lenkkiä reilun litran vettä ja otin mukaan puolen litran vesipullon, ja pärjäsin ihan kohtalaisesti pisimmillään kaksitoista kilometriä.

Riemunkiljahdus vai tuskan parahdus? :D

Nyt ollaan Sorrentossa, ja täällä on ollut sen verran hektiset aikataulut, että ei olla kunnolla päästy urheilemaan. Saattaakin olla, että tässä vaiheessa jää lenkkarit suosiola naulaan. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat