Yksi uudisopiskelijana olemisen suurimmista hankaluuksista on ollut opiskelutekniikoiden löytäminen ja oman aikataulun hallinta. Olin intensiiviopetuksen päättymisen jälkeen ihan helisemässä, kun yhtäkkiä ei ollutkaan päivittäisiä luentoja rytmittämässä päiviäni. Tuntui, että vaan vetelehdin kotona saamatta mitään aikaan!

En koskaan ole elämässäni opiskellut näin rennosti kuin nyt opiskelen. Rennolla tarkoitan lähinnä sitä, että pakollista opiskelua on loppujen lopuksi aika vähän ja pitää pitää itse huoli siitä, miten asiat oppii ja tehtävät tekee. Rentous ei missään määrin tarkoita opiskelun vähäisyyttä, ja välillä tuntuu, että meinaan hukkua etätehtäviin ja esseisiin. Olen tottunut ihan erilaiseen opiskeluun: peruskoulussa ja lukiossa oli tarkat lukujärjestykset, samoin kuin lääkiksessä. Tuntuu todella oudolta, kun täällä on opetusta vain 4-10h per viikko kahtena tai kolmena päivänä viikossa, loput ajasta opiskellaan itse!

Lääkiksessä tykkäsin opiskella pääasiassa kotona, enkä jaksanut koskaan lähteä kirjastoon lukemaan tenttiin. Olen aina saanut opiskeltua kohtuu hyvin kotona enkä ole häiriintynyt vaikkapa kotitöistä. Kotona opiskelu on myös mukavaa, kun saa vetelehtiä oloasussa ja ottaa päiväunet, jos tuntuu siltä!

Koska omatoimista opiskelua on niin paljon, meinaa välillä mökkihöperyys iskeä, jos kaiken opiskelun suorittaa kotona. Niinpä olen viime aikoina koettanut mennä opiskelemaan päiväsaikaan johonkin lähiseudun kahviloista! Meidän aluella on tosi paljon ihania ja edullisia kahviloita, joten ainakin on mistä valita. :) Aluksi tuntui, että en pysty keskittymään kahvilan hälyssä, mutta nyt olen jo vähän tottunut siihen. Mitään rankkaa ajatustyötä, kuten esseiden kirjoitusta, en kuitenkaan pysty kahviloissa tekemään.

Lemppari työskentelykahvilani on the Drawning Room, joka sijaitsee ihan kulman takana. Netti on nopea, kaikki kahvit tarjoillaan aina tuplana ja lounaaksi saa ihania brie-vadelma-avokado -sandwicheja, nam! Kahvilassa järjestetään aina aika ajoin perjantai-iltaisin hiphop-bileitä, ja tänäänkin illalla olisi sellaiset luvassa!

Vinkkejä tehokkaaseen opiskeluun otetaan vastaan! Ja hauskaa viikonloppua kaikille. :)

Kommentit (2)

Vierailija

ns. Pomodorotekniikka

1) Valitse tehtävä
2) Säädä ajastimeen 25 minuuttia
3) Työskentele keskeytyksettä, kunnes ajastin soi
4) Kirjaa lyhyesti ylös, mitä teit
5) Pidä viiden minuutin tauko
6) Neljän tomaatin jälkeen pidä pidempi tauko (15-30 minuuttia) http://www.gradutakuu.fi/2010/02/18/pomodoro-tekniikalla-tehokkuutta-ja-...
Tähän on myös olemassa lukuisia ilmaisia appseja puhelimeen.
Tsemppiä opiskeluun! Täällä ollaan samassa veneessä, mulla tosin ei enää yhtään opetusta, kurssit, seminaarit käytynä ja gradua siis kirjoitan....

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat