Vaikka Kapkaupungissa oli mahtavaa juosta erityisesti säiden puolesta, oli kunnolliset lenkkireitit välillä vähän hakusessa. Turvallisuusaspektit täytyi aina huomioida, kun lähti juoksemaan uusille alueille, ja välillä tuntui, että juuri kivoimmille metsäreiteille ei viitsinyt ainakaan yksin mennä. Aika usein päädyinkin kiertämään tylsää reilun kahden ja puolen kilsan rinkiä ympäri Rondebosch Common -nimistä "puistoa"!

Olenkin ollut fiiliksissä Suomeen paluusta myös juoksumielessä. Tuntuu, että nyt osaan arvostaa Helsinkin juoksumahdollisuuksia ihan toden teolla ja nyt tajuan, millaisilla treenimahdollisuuksilla täällä juoksijaa hemmotellaan. Täällä on kyllä ihan mahtavan monipuoliset treenimaisemat: on metsää, puistoja, merenrantaa, peltoja... Mieleeni ei tule ihan heti yhtä monipuolista juoksukaupunkia kuin Helsinki!

Kapkaupungissa ikävöin erityisen paljon yleisurheilukenttää, jossa tehdä kovat harjoitukset. En onnistunut löytämään yleiselle avointa yleisurheilukenttää mistään meidän lähistöltä, ja lopulta päädyin juoksemaan kovat treenit juoksumatolla. Matolla on sinänsä ihan hauska juosta, mutta jossain vaiheessa sekin alkoi puuduttamaan... Oli myös aika mälsää tehdä kaikki vauhdikkaat treenit itse, kun olen tottunut juoksemaan ne Runner's High:n porukoissa.

Ilo olikin ylimmillään, kun viime viikon keskiviikkona pääsin treenaamaan pitkästä aikaa Eltsuun! On kyllä ihan huippua, että täällä on tarjolla yleisurheilukenttiä yleiseen käyttöön. :) Pääsin myös pitkästä aikaa treenaamaan Eliitti-ryhmän kanssa, mikä oli kans tosi mahtavaa. Kyllä sitä vaan tulee aina juostua kovempaa, kun on muita kirittämässä. Tulipahan tehtyä myös pitkästä aikaa kunnolla tekniikkaa!

Aion kyllä ottaa ilon irti näistä mahtavista treenimahdollisuuksista tämän kesän ajan. :) Onneksi treenimahdollisuudet hieman paranevat Kapkaupungissakin, sillä kun palaamme, muutamme lähelle merenrantaa Greenpointiin. Vielä kun löytäisi yleisurheilukentän ja mahtavan treeniporukan, jonka kanssa vetää kunnolla vetoja radalla, niin olisin aika tyytyväinen!

Kommentit (1)

Liza

Kiva kuvaus Helsingin juoksumahdollisuuksista:) Täällä Nurmeksessa on myös ihan ok juosta, on ainakin hyvät mäet juosta täällä ympäristössä ja kaunista , rauhallista maaseutumaista ympäristöä, ihana meri ja hienot puistot kyllä puuttuu ja pieni paikkakunta kun on niin ei ole  niin paljon vaihtelua kuin sielläpäin ja hienoja rakennuksia.. Kivoja juoksulenkkejä sinulle:)!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat