Heippa!

Maaliskuu vetelee viimeisiään, ja kevät alkaa oikeasti olla jo kunnolla käynnissä (vaikka kieltämättä säätilasta sitä ei tällä hetkellä uskoisi). Kilpakuntoilijan peruskuntokausi alkaa olla jo aikalailla taputeltu, ja kevät ja alkukesä kisoineen siintää jo horisontissa!

Olen kisaillut kuntoilumielessä oikeastaan enemmän tai vähemmän läpi talven, mutta jotenkin en miellä 3-10 kilsan talvijuoksusarjoja sellaisiksi ihan oikeiksi kisoiksi minulle. En kyllä tiedä miksi, sillä ihan yhtä täysillä niissäkin kyllä menen, ja parit ennätyksetkin olen onnistunut "off-seasonilla" tekemään. Kuitenkin parhaat ja tärkeimmät kisat kisataan mun osaltani kesällä ja syksyllä!

Kisakauteni on yleensä startannut jo huhtikuussa, mutta tällä kertaa parit hienot kisat - kuten esimerkiksi Karhu-viesti - jäävät Etelä-Amerikan reissun takia väliin. Veikkaanpa, etten Perussa tule kaipaamaan Rauman ja Porin välistä maantietä, vaikka kuinka Karhu-viestistä pidänkin. :) Reissu sotkee muutenkin mun juoksukunnon viimeistelyä, joten sen vuoksi olen päättänyt skipata parit toukokuun alun kisat, jotta voin rauhassa keskittyä treenaamiseen toukokuussa. Ainakin Helsinki Central Park Run ja HCR jäävät mun osalta harmillisesti väliin!

Kauden ensimmäinen päätavoitteeni on kesäkuussa juostavalla Helsinki Half Maratonilla. Viime vuonna en oikein saanut juostua järkevää puolimaratonia, ja nyt toivoisinkin, että voisin juosta uuden ennätyksen puolikkaallakin. Nykyinen ennätys on 1.39, joten uskoisin, että jos pysyn kunnossa ja terveenä, mahdollisuudet tuon alittumiseen ovat olemassa.

Puolikkaan jälkeen juoksukalenteriini tulee kuulumaan ainakin Jukolan viesti - sitä ei vaan voi jättää välistä! Kesäkuun lopussa kuumottelisi mennä juoksemaan Turkuun Paavo Nurmi -kymppi, mutta katsotaan. Kesä-heinäkuussa olisi myös muutamia ratakisoja, joita huvittaisi mennä kokeilemaan! Olisi hauskaa juosta vaikkapa enemmän lyhempiä, 3-5 kilsan kisoja. Kauhean paljon lyhempiä kun ei tällä matalalla askelluksella viitsi juosta! :D Elokuun lopussa haluaisin kerrankin päästä juoksemaan Midnight Runin täällä Helsingissä - pitäisi melkein laittaa jo ilmoa sisään!

Syksyn osalta kisakalenterini on vielä osittain auki. Haluaisin juosta mahdollisuuksien mukaan yhden puolimaratonin syyskuussa (hassua, just kun kirjoitin tuon lauseen niin siskoni laittoi viestin, jossa ehdotti, että osallistuisimme Tallinnan puolimaratonille 13.9.!)  Great minds think alike, joten taidamme laittaa ilmoittautumisen Tallinnaan menemään. Voi olla, että puolikkaan jälkeen tuntuu jo siltä, että kisaaminen saa riittää, ja alan keskittyä kauden päätavoitteeseeni, 11.10. juostavaan Münchenin maratoniin.


Huh, aikamoisia suunnitelmia taas minulla! No, katsotaan, josko edes osan näistä saisin toteutettua. Toisaalta suunnittelu on aina puolet fiiliksestä. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat