Sadesää on hyvä tekosyy keittää kuppi teetä, käpertyä vilttiin sohvannurkkaan ja avata hyvä kirja. Rakastan lukemista, ja ajattelinkin vinkata teille muutamasta tämän vuoden puolella lukemastani kirjasta, jotka kannattaa varata kesälukemiseksi!

Katherine Pancol: Krotiilin keltaiset silmät, Kilpikonnien hidas valssi ja Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin

Olen ahminut Pancolin suositun kirjasarjan kolme teosta viimeisen kuukauden aikana. Pancolin kuvaileva tapa kirjoittaa on kerrassaan hurmaava! Kirjat imaisevat mukaansa aivan totaalisesti, ja olen käyttänyt todella suuren osan vapaa-ajastani näiden opusten parissa. Suosittelen todella näitä kirjoja lomalukemiseksi - älä erehdy ostamaan ennen suurta tenttiä tai pääsykoetta!

Katja Kettu: Kätilö

Kätilön avasin Helsinki-New York -lennolla, ja pienten alkuvaikeuksien jälkeen tämäkin tarina tempasi minut täysin mukaansa. Kettu on onnistunut luomaan kirjaan todella todentuntuisen tarinan ja maiseman, joita kerronnassa käytetty meän-kieli vahvistaa.

Khaled Hossein: Kun vuoret kaikuivat

Hosseinin Leijapoika ja Tuhat nousevaa aurinkoa ovat kaikkien aikojen lempparikirjojani, eikä uusinkaan tulokas ollut pettymys. Kun vuoret kaikuivat ei kuitenkaan ihan mielestäni yltänyt kahden ensimmäisen kirjan tasolle, sillä tätä lukiessa pystyin aika hyvin elämään muuta elämää eikä kirja vallannut kaikkia ajatuksiani. Hyvä ja lukemisen arvoinen tarina joka tapauksessa!

Riikka Pulkkinen: Vieras

Pulkkisen uusimman kirjan tapahtumat sijoittuvat osittain New Yorkiin, joten oli hauska lukea teos heti tekemäni reissun jälkeen. Luulen, että sain kirjasta irti niin paljon juurikin siksi, kun Nycin tunnelmat olivat niin kirkkaana vielä mielessäni. Vieras oli mielestäni aika eri tyyppinen kuin Pulkkisen aiemmat teokset, mutta välillä jopa runomainen kerronta upposi minuun - enkä voinut olla rakastamatta kirjan New Yorkia.

Blaine Harden: Leiri 14

Leiri 14 kertoo Pohjois-Korean vankileiriltä paenneen Shin tarinaa. En ole lukenut kirjaa ihan vielä loppuun, mutta uskallan suositella sitä silti. Kirja ei ole todellakaan mitään kevyttä luettavaa, enkä suosittele sitä yöpöytälukemistoon. Tositarinat Pohjois-Koreasta ovat todella hyytävää luettavaa, enkä ole pystynyt lukemaan tätä kovin montaa sivua kerrallaan.

Kuten ehkä kuvasta huomaatte, tykkään ostaa pokkareita. Ne maksavat vain muutaman euron enemmän kuin naistenlehdet, mutta luettavaa on satakertaisesti! Seuraavaksi laittakaahan teidän kesäkirjavinkit jakoon. :)

Kommentit (7)

Vierailija

Olisikohan vielä kirja-arvosteluiden tekemisessä harjoiteltavaa? Kätilön kieli on meän-kieltä, mäen-kieltä ei ole olemassakaan...

Vierailija

Heippa Sanna! Ei oo mittään mäen-kieltä, vaan eiköhän tuossa kirjassa kerronta solju etteenpäin meän-kielellä vai mitä? Aurinkoista lomaa!

Vierailija

Itse olen lukenut Robin Cookin kirjoja, joista olen pitänyt! Tosin juonet toistavat aika paljon toisiaan.. Jos olet lukenut ko kirjailijan kirjoja, mitäs pidit? Ja jos et, suosittelen ainakin jonkun Cookin kirjan lukemista ( esim. tunnetuin teoksensa Kooma)! :) 

Vierailija

Hohhoijaaa. Ollaanpa sitä taas kielipoliiseja. Jääkää jo lomalle tekin!

 

Mari

Vierailija

Kiitos vinkeistä :) Ja pah tuo mäen-asia... kirjotusvirheitä sattuu varmasti kaikkille! Iloista kesää sinulle :)

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Vierailija, näppäilyvirhe sattui läpäisemään oikoluvunkin. Ja joo, kaikki varmasti tietävät, että olemassa ei ole mäen-kieltä, eikä varmaan kukaan minun luullut niin tarkoittavan.

Vierailija, tiedetään, painovirhe paholainen vaan pääsi lipsahtamaan. Hyvää kesää sinulle! :)

Vierailija, kiitos vinkistä! Joku muukin Cookin kirjoja mulle suositteli.

Mari, samaa ihmettelen mä!

Vierailija, ollos hyvä :)

Vierailija

Hei! Onkohan nyt joku häikkä sun blogissa, kun blogireaderiin tulee sun blogimerkintöinä kaikki Hyvä terveyden uutiset. :o Hieman ihmettelin, kun oli muka heti kymmenkunta uutta postusta sulta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat