Elokuu on kesäkuu ja kesä ei lopu töiden alkamiseen - näin olen (vai pitäisikö sanoa olin) vakaasti päättynyt. Viime päivät ovat kuitenkin koetelleet uskoani, ja kastuttuani eilen läpimäräksi pyöräiltyäni noin kilometrin pituisen työmatkani ilman takkia tulin siihen tulokseen, että ehkä se syksy todella on saapumassa.

Suomen kesä näytti parhaat puolensa sopivasti minun lomani aikana - vain yksi pilvinen päivä sattui koko viisiviikkoisen ajalle. Taisin saada ihan väärän käsityksen vuosilomasta! Kuluneesta kesästä nautin kyllä täysin rinnoin. En naismuistiin ole uinut niin paljon kuin kesällä uin, ja irtojäätelöäkin tuli nautittua ennen herkkulakon voimaanastumista kiitettävällä tavalla.

Aina ennen kesää sitä miettii, mitä kaikkea siltä haluaa (niin kuin minä tässä postauksessa). Niin kuin monessa muussakin asiassa, myös kesässä melkein sen odotus on parasta. On ihanaa miettiä, suunnitella ja haaveilla, mitä kesällä tekee. Sitten kun se tulee, niin päivät vaan vyöryvät eteenpäin, suunnitelmat lykkääntyvät ja tulee uusia. Joskus tulee myös tartuttua ihan vain hetkeen - valvottua liian myöhään, pyöräiltyä Torkkelinmäelle katsomaan auringonnousua tai pulahdettua aamuyöllä uimaan Eiranrannassa. Se on melkein parempaa kuin kauanvaalittujen suunnitelmien harras toteuttaminen.

Kesä oli sellainen kuin ajattelin ja toisaalta taas ei. Ihana kesä joka tapauksessa, pitkästä aikaa oikeastaan paras. "Kesä on kuin elämä, sitä odottaa aina" muistan lukeneeni jostain. Jospa kuitenkaan ei olisi näin, sillä silloin meidän suomalaisten aika kuluisi suurimmaksi osaksi odottaen.

Ehkä kuitenkin elämänkin suhteen kannattaa joskus tehdä niin kuin kesän: unohtaa liiat suunnitelmat, ottaa tunteesta koppi ja mennä sen mukana.

Kommentit (1)

Vierailija

Moi! Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta osaisitko kertoa mitkä lajit olisivat hyvää korvaavaa treeniä tylsille pk-lenkeille? Vesijuoksu, pyöräily? Tehoavatko ne samalla tavalla? t: Alisa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat