Huh, mikähän siinä on, että aina loppuvuosi on yhtä mylläkkää? Juuri silloin, kun tekisi mieli istua sohvalla villasukat jalassa juomassa glögiä ja kuuntelemassa joululauluja, pitää paahtaa tukka putkella eteenpäin. Sama ilmiö on tuttu jo lukio- ja lääkisajoilta, kun lopputenteissä hikoiltiin vielä pari päivää ennen joulua. Opiskeluvuosina olin lisäksi buukannut infernaalisen määrän töitä joululomalle, joten joululoma ei todellakaan ollut mitään lomailua, ja viime vuonna taisin päivystää vielä aattonakin.
 
Tänä vuonna olen onneksi pyhittänyt pyhät lomailulle, mutta ennen kuin pääsen kauan odottamalleni lomalle, on edessä tiukkaa tykitystä. Töitä on paljon, samoin kuin sosiaalisia menoja, ystäviä kun on ihana nähdä nyt kun siihen on vielä mahdollisuus. Kaikista suurin ponnistus lienee kuitenkin muutto: irtaimistoni pitäisi saada pakattua ja muutettua Pelikaani-varastoon ensi vuoden ajaksi. Onneksi ystäväni muuttaa tähän nykyiseen asuntooni, niin saan lahjoitettua hänelle osan huonekaluista.
 

Olen yleensä viime tipan ihminen, enkä muutoistakaan ole jaksanut pahemmin stressata etukäteen. Tyypillisesti hoidan pakkaukset edeltävänä iltana tunkemalla kaiken mahdollisen mustiin jätesäkkeihin, jotka sitten tyylikkäästi heitän olalle ja kannan muuttoautoon. Tällä kertaa olen kuitenkin koettanut vähän toisenlaista lähestymistapaa, ja pakkaukset olen aloittanut hyvissä ajoin.
 
Koska olen tällainen viime tipan ihminen, en varmaankaan siksi meinaa tajuta, että olen oikeasti muuttamassa vuodeksi käytännössä toiselle puolelle maapalloa. Kaikki kyselevät, että miltä lähteminen tuntuu, mutta eihän sitä jotenkin tajua, että tässä muka jonnekin ollaan muuttamassa. Ehkä homma realisoituu todella vasta sitten, kun 11. tammikuuta laskeudutaan Kapkaupungin lentokentälle!

Tänään oli sellainen fiilis, että on ehkä ihan pakko ottaa pienoinen huilitauko. Pääsin onneksi lähtemään töistä ajoissa, ja sen sijaan, että olisin mennyt illaksi Pirkkolaan treeneihin, päätin käydä tekemässä oman treenin. Illaksi suunnistin kuuntelemaan kauneimpia joululauluja Temppeliaukion kirkkoon - joulumielikin alkoi vähän nostaa päätä, kun sai laulella ihania joulubiisejä!

Koetan jaksaa vielä puristaa reilun viikon, sitten pitäisikin olla muutto kasassa ja pahin työhässäkkä takana - ja joululoma sopivasti edessä. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat