Heipähei,

ja terkut Kajaanista! Singahdin tänne sinivalkoisin siivin tuossa alkuiltapäivästä viettämään viikonloppua ystävien ja perheen kanssa. Onpa kyllä mukavaa olla kotikonnuilla piiiitkästä aikaa! Olen ollut viimeksi kotona kunnolla maaliskuussa, joten oli todellakin aika jo tulla käymään.

Mä vietän tänään vapaapäivää, sillä tein eilen elämäni ensimmäisen 24h-päivystyksen. Olen päivystänyt aika paljon, mutta 16h on pisin vuoro, jonka olen tähän mennessä tehnyt. Eilinen päivystys jännitti aika tavalla, mutta ihan hyvin siitä selvittiin.

Smoothie-pullokin kannusti pärjäämään.

Vuoro meni tosiaan  ja itse työn puolesta ei oikeastaan ollut mitään ongelmia. Olen vaan tosi huono valvomaan, ja se jännitti etukäteen. Onneksi pääsin kahdeksi ja puoleksi tunniksi nukkumaan, mikä vähän helpotti tuskaa. Kaipa siihen valvomiseen tottuu! Nyt jälkikäteen kun mietin, niin olisin ehkä voinut helpottaa oloani esimerkiksi juomalla kahvia tai energiajuomaa - olen aika perso kahville, mutta jotenkin eilen unohdin juoda sitä. Nukkumistauon lisäksi pidin vain yhden lyhyen ruokatauon, joten taukojen pitäminen olisi voinut myös auttaa asiaa. No, ensi kerralla voin sitten kokeilla vähän erilaista taktiikkaa!

Tänään on kieltämättä ollut aika kuollut olo, kun unta tuli viime yönä niin vähän. Nukuin kyllä aamulla puolitoista tuntia, mutta koska olin lähdössä Kajaaniin, en voinut nukkua kovin pitkään. Onneksi illalla on luvassa saunomista ja kokkailua kahden ihanan sydänystävän kanssa, joten eiköhän tämä olo tästä kohene! Muutenkin ajattelin ottaa rennosti, maistella vähän punaviiniä, tunnelmoida syysilloissa ja lenkkeillä vaaroilla. Tästä tulee hyvä viikonloppu! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Kommentit (4)

Vierailija

Juuri lääkisopiskelut aloittaneena minua kiinnostaa tämä päivystysasia. Miksi on 24h päivystyksiä? Minun järkeeni ei mene, että vaativaa aivotyötä pitää tehdä vuorokausi putkeen. Vai onko jotain takuita, että ehtii nukkumaan välissä? Voiko joutua sykkimään koko 24h? Onko näitä 24h päivystyksiä pakko tehdä? Voisi kuvitella, että jotkut ihmiset eivät yksinkertaisesti pysty tekemään.

Kiitoksia muuten tosi paljon myös lääkärin työtä valottavasta blogistasi! Näitä ei ole Suomessa montaa.

Vierailija

Oletko enää yhdessä Jussin kanssa, kun nykyisin puhut vain yksikössä asioista?

Sansu
Liittynyt21.5.2013

Vierailija, hyvä kysymys tuo, monissa maissahan 24h vuorot ovat kiellettyjä. Useilla aloilla Suomessa erikoistumisvaiheessa on pakko tehdä 24h-päivystyksiä, toki jos oikein fiksusti alan valitsee, voi päivystykset välttää. 24h vuoron aikana ei ole mitään takuuta, että pääsekö nukkumaan, se on tuuristaan kiinni. Voisin kuvitella, että jos on joku perussairaus, jota valvominen heikentää, voisi saada päivystämisestä "vapautuksen".

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat