Postaus toteutettu yhteistyössä Orionin ja itsehoitoapteekki.fi:n kanssa

Monille terveydenhoitoalalla työskentelevälle lienee tuttua, että miltei heti, kun opiskelut kyseisellä alalla ovat alkaneet, sukulaiset, ystävät ja tuttavat alkavat kysellä neuvoja erilaisiin terveyshuoliin. Kysymysten tulva tuntuu vuosi vuodelta vaan kasvavan, mutta itse en ainakaan toistaiseksi ole moisesta ahdistunut, vaan jaksan ihan mielellään vastailla läheisten kysymyksiin, varsinkin, jos ne ovat suhteellisen yleisluontoisia.

Toisinaan mieleni on tehnyt ohjailla kysyjiä etsimään tietoa netistä, mutta koska valitettavasti kaikki tieto Internetin ihmemaailmassa ei ole luotettavaa, olen jättänyt asian tekemättä. Itse kun en - luonnollisestikaan - etsi perusterveystietoa netistä, olen ajatellut, ettei puhtaasti terveysasioita käsitteleviä asiallisia ja hyviä nettisivuja ole juurikaan olemassa.

Tutustuin hiljattain Hyvä Terveyden ja itsehoitoapteekki.fi:n yhteistyökampanjan tiimoilta Itsehoitoapteekin nettisivuihin, ja yllätyin erittäin positiivisesti. Erityisesti sivuston juttuarkisto oli mieleeni ja sisälsi juurikin sellaista tietoa, jota multa kysytään tosi usein: ajankohtaista terveystietoa ja pieniä vinkkejä yleisimpiin terveyshuoliin. Lisäksi sivulla voi tutustua Orion Pharman itsehoitotuotteisiin.

Runsaasti matkustavia suosittelen tutustumaan matka-apteekki -osioon, josta löytyi kattavasti tietoa matkailijan terveydestä ja tuotteista, joita olisi syytä pakata matkalaukkuun mukaan. Sain jopa itse pari hyvää tärppiä omaan matka-apteekkiini, jonka luulin olevan hioutunut lähes täydelliseksi. ;)

Lähdin kampanjaan mukaan, koska mielestäni asiallinen ja selkeä terveysinformaatio ansaitsee huomiota nettimaailmassa, joka on pullollaan kaikenlaista humpuukia. Yhteistyökampanja tarjoaa myös teille lukijoille kivan pienen yllätyksen: arvon nimittäin kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken pienen Orionin tuotepaketin (arvo noin 30 euroa). Arvontaan voit osallistua kertomalla, että millaista terveystietoa sinä etsit yleensä netistä. Jätä vastauksesi kysymykseen 25.11. mennessä kommenttiboksiin nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteen kera.

Onnea arvontaan!

Ps. Arvontaonnea voit maksimoida osallistumalla "Testaa terveystietosi" -testiin! Siellä pääpalkinto on vähän muhkeampi, nimittäin voittaja saa hotelliyön. :)

Kommentit (31)

Vierailija

En hirveästi ole etsinyt netistä terveystietoja, mutta pitää käydä vilkaisemassa tuo sivu.

 

Mielenkiintoinen testi ja tuon mukaan olen terveystiedon maisteri. En silti ole alaa vaihtamassa ;)

 

-Santta

 

 

Vierailija

Usein tulee guugletettua omat oireet jos on jotain epänormaalia meneillään. Suhtaudun tuloksiin usein kyllä todella varauksella :) Opiskeluaikoinan YTHS:n terveyskirjasto oli kovassa käytössä, se tuntui luotettavalta :) -Apa

Vierailija

Varmaan aika perus mutta yleensä jos googlailen jos on joku paikka kipeänä tai pidemmän aikaa kipu jatkunut, niin kaiken maailman diagnoosit löytyy helposti netistä. :D Eipä ne yleensä taida paikkaansa pitää, mutta ku se on vaan niin helppo ja sitten välttää lääkärille menoa. :)

 

-M-

 

(minnasie@gmail.com)

Vierailija

Lapsen kanssa sattuu ja tapahtuu,  joten lasten terveyteen ja tapaturmiin liittyvää tietoa tulee kyllä etsittyä.

Vierailija

Moikka.

Itse oon hoitoalalla, jotenka sen tiedon mitä etsin joko työn taikka henkilökohtaisten asioiden vuoksi, etsin "ihan oikeista" tietokannoista. Mutta joo, netti on kyllä pullollaan jos jonkinlaista tietoa ja eniten sitä "tietoa". Tälleen nopeesti ajateltuna erityisesti rokotukset on se juttu, mistä pitäis löytää selkeää ja ennenkaikkea luotettavaa tietoa. Ihan liian moni lukee tyyliin vauva. fi -keskusteluja ja perustaa päätöksiä/pohdiskelee asioita ihmisten kertomiin kokemuksiin peilaten ja se on musta jopa tosi pelottavaa.

Toivottavasti tällä kommentilla saa osallistumisoikeuden arvontaan, koska joskus olis kiva voittaa :D.

Taru - Wannabe Juoksija

(taru.h.p at hotmail.com)

Vierailija

Etsin tietoa omista sairauksista tai oireista, lääkeinformaatiota, sairastuneen toimeentuloon liittyvistä asioista.

 

SMarianne

pusuri(at)luukku.com

Vierailija

Etsin netistä aika useinkin terveystietoa. Lähiaikoina olen googlettanut esimerkiksi alhaisen hemoblogiinin syitä, alkusyksystä oli vasen pohje kipeä ja etsin netistä siihen tietoa. Menin silloin myös lääkärille ja onneksi mitään pahempaa ei ollut. 

 

LauraT. ahaurinko@gmail.com

Vierailija

Nimimerkki marikaaa

Etsin yleensä netistä tietoa jos minulle tulee jotain oireita. Ei aina pitäisi, lääkäri-Google ei aina tosiaan kivoja diagnooseja anna.:) 
Apteekissa joskus työskennelleenä ja sh:n tai lh:n ammatista haaveilevana googletan aina, jos jossain tulee ilmi minulle tuntemattoman lääkkeen nimi; lähinnä kiinnostaa mihin tarkoitukseen lääke on.:) Myös jos minulle määrätään jotain ennestään tuntematon lääke niin googlettelen keskustelupalstoja, esim. mitä sivuoireita siitä on tullut ja miten on tehonnut.

 

marika.hongisto@hotmail.com

Vierailija

Nimimerkki: Liian_Utelias?

Yleensä tulee googlailtua erilaisista säryistä ja äkillisistä kivuista, sekä ihottumista. 

Useimmiten on tullut aihetta lähteä myös lääkärin paikkeillekkin oireiden takia josta sitten olen saanut diagnoosin ja tarvittavat rasvat ja lääkkeet. 

(kaipsukka@live.fi)

Vierailija

Mukana :) Harvoin etsin tietoa netistä mutta jos etsin niin varmaan eniten kipujen tai rasitusten hoitoon liittyvää tietoa.

 daniela.saarnio(at)luukku.com

Vierailija

No viime aikoina olen etsinyt tietoa,miten syödä. Kun täytyisi luopua siitä ja tästä,voidakseen hyvin. Kärsin ärtyvästä suolesta ja välillä tulee mietittyä konsteja,miten saisi pidettyä "pakkinsa" ruodussa.

 

maarit_haapa@hotmail.com

Vierailija

Ja joka vaivaan löytyy joku Orionin tuote, oli alkusyy mikä tahansa, niin hoidetaan vain oireita.

 

Ihan tyypillistä lääketeollisuudelta.

Vierailija

Mä haen lähinnä faktoja esim. vitamiineista, rokotteista, lääkäreistä,  lääkkeistä/sivuoireista, ehkä jotain flunssan tai kipeytyneiden lihasten tms. kotihoitovinkkejä. Yritän pysyä kaukana keskustelupalstoilta, kun ne eivät tunnu kovin luotettavilta. 

Päivi

vanilja83 (a)suomi24.fi

Vierailija

Osallistun! Etsin tietoa milloin mihinkin. Tietoja erilaisista ravitsemukseen liittyvistä jutuista ja joskus itsekin sairastellessa googlailen oireita.

Milli (purjo-@hotmail.com)

Vierailija

Vitamiinit kiinnostavat: Esim. saantisuositukset, imeytyminen, minkälaisia vitamiinivalmisteita löytyy jne. Etsin usein tietoa myös yksittäisten ruoka-aineiden ravintoarvoista. T. Katja

kavirtan(at)gmail.com

Vierailija

Tietoa tulee etsittyä laidasta laitaan ja milloin mistäkin paikasta, aina terveysportista wikipediaan :) Nykyään tulee etsittyä enemmän tietoa ihan ravinnosta, vitamiineista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, eikä vain esim. jostain puhtaasti länsimaisen lääketieteen määrittelemästä asiasta. Mari

Vierailija

Terveyskirjastoa olen käyttänyt paljon sekä muuten erilaisten luotettavien instanssien tietolähteitä.

jp.siivonen(at)gmail.com

Vierailija

Etsin oireilleni syitä netistä, mutta olen huomannut, että monesti sitä ei kannattaisi tehdä. Joskus pienenkin vaivan diagnosoi täysin väärin ja se ei mielenrauhaa lisää vaan pahentaa tilannetta.

miianblogi(at)suomi24.fi

Vierailija

Ammatin puolesta tulee käytettyä Terveysporttia :) Ja henk.koht. syistä etsin tietoa hormoniepätasapainoon, syömishäiriö-problematiikkaan ja ehkäisyyn liittyen, sekä ravitsemukseen etsin vinkkejä :)

Vierailija

Ihan laidasta laitaan, viimeaikoina etenkin vitamiiniasiat ovat kiinnostaneet! :) -Karoliina

karsiimon (at) gmail.com

Vierailija

Useimmiten etsin tietoa lasten sairauksista, netti on oiva apu maalaisjärkeä unohtamatta. :) Taudit ovat meidänkin perheeseen iskeneet koulujen alettua ja viisi lapsisessa perheessämme on jo monta tautista päivää tänä syksynä vietetty.

 

-Marikahen

maryska@suomi24.fi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat