Nykyiseen työhöni kuuluu aika runsaasti päivystämistä, mikä tarkoittaa miltei viikottaisia arkivapaita. Arkivapaa tosin on ehkä vähän hohdokas ilmaus vuorokauden mittaisen työrupeaman jälkeisestä päivästä, joka pääosin menee väsymyssumussa köllötellen. Olen kuitenkin ollut onnekas ja saanut nauttia viime aikoina aika rauhallisista päivystyksistä, jolloin olen ehtinyt nukkumaan yöllä muutaman tunnin. Edes lyhyiden yöunien jälkeen seuraava päivä tuntuu paljon kivemmalta!

Koska päivystysvapaita on niin paljon, olen koettanut asennoitua niihin kivoina vapaapäivinä väsyköllinnän sijasta. Usein varaan kampaajaa tai kosmetologia juuri näille päiville, käyn ehkä kerrankin kaupungilla lounaalla tai hoidan asioita. Liikaa ei kuitenkaan kannata buukkailla päivystyksen jälkeisille päiville, sillä jos vuoro on kiireinen, väsymys voi olla todella kova seuraavana päivänä!

Minulla kävi jälleen tuuri, ja eilinen työvuoroni oli oikeastaan aika kohtuullinen. Niinpä olen viettänyt vapaapäivää tänään aika virkeissä merkeissä. Nukuin ensin parin tunnin aamu-unet, ja sitten suunnistin pohdiskelemaan loppuvuoden työkuvioita. Minun vapaaehtoistyöpaikan kohtalo vähän mutkistui, ja tällä hetkellä näyttää, että pääsisin lähtemään vasta ensi vuoden alussa. Mulla on nyt pieni pohdinta päällä, että mitä teen, koska homma on vielä vähän epävarmaa, ja töistäkin pitää nykyään sopia jo tosi hyvissä ajoin.

Päätin alkuvuodesta ilmoittautua erikoistumaan yleissisätaudeille, ja tällä hetkellä palveluita on jo jonkun verran kasassa. Ala on tosi mielenkiintoinen ja sisätaudit ovat hyödyksi miltei kaikilla aloilla, vaikka päättäisinkin joskus vaihtaa alaa. Auki on kuitenkin vielä se, että mikä musta oikein isona tulee ja millaiseen työhön konkreettisesti haluaisin. :) Mutta ehkä se on sellainen ikuisuuskysymys, johon ei koskaan löydä vastausta!

Iltapäivällä kävin vielä Sanomalla suunnittelemassa tosi hauskaa juoksuaiheista yhteistyötä, josta on varmasti iloa monelle teistä! Kerron heti lisää, kun asia on vähän valmiimpi, mutta siihen ei pitäisi mennä kauaa.

Postauksen kuvat ovat itse asiassa edelliseltä arkivapaaltani viime perjantailta, jolloin vietin vapaata yhdessä poikakaverini kanssa. Meillä on tapana yhteisinä vapaapäivinä käydä syömässä aamupala Tin Tin Tangossa, ja niinpä käytiin nytkin. Perjantaina oli vähän keväisempää kuin tänään, ja todella toivon, että ihanan aurinkoiset säät tulevat loppuviikosta takaisin!

Kommentit (2)

Vierailija

Hei!:) Kivaa, jännää, mitäköhän juoksujuttua on luvassa:) Ihania kesäpäiviä sinne:)!

-Liisa

Vierailija

Kuinka paljon sulla käytännössä on päivystämistä, ja jos sen verran saa udella, niin suoritat varmaan keskussairaalatasolla tällä hetkellä palveluita vai? Itse just valmistuin ja sisätaudit alana olis se kaikkein kiinnostavin hetken terkkarissa olemisen jälkeen, mutta mitä opinto-oppaasta luin, niin olikos se nyt 30h/kk päivystyshommaa, päiväpäivystyskin kaiketi lasketaan, mut lähinnä hirvittää hiukan jo etukäteen, vaikka kaikkeenhan toki tottuu. :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Apple a Day on nuoren lääkärin blogi treenaamisesta, hyvinvoinnista, arjesta ja juhlasta.

Ota yhteyttä:
sansunblogi@gmail.com.

Seuraa minua Facebookissa.

Seuraa minua Bloglovinissa.

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014

Kategoriat